Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βίντερτουρ στην Ελβετία, με τρεις ανθρώπους να τραυματίζονται.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ", ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αναφέροντας ότι σε βάρος του υπόπτου που συνελήφθη υπήρχαν κατά το παρελθόν καταγγελίες για διασπορά προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.
🔴 INFO - #Suisse : Une attaque au couteau s’est produite à la gare de #Winterthur en Suisse. Plusieurs personnes ont été blessées selon les premiers témoignages. Des témoins affirment avoir entendu l’assaillant crier " Allahu Akbar ". Le suspect a été interpellé par la police.… pic.twitter.com/6t9JoRRMyM
— FranceNews24 (@FranceNews24) May 28, 2026
Η Αστυνομία είπε πως συνέλαβε τον φερόμενο δράστη, έναν 31χρονο με διπλή, ελβετο-τουρκική υπηκοότητα, από το Βίντερτουρ, μια πόλη στα βόρεια περίχωρα της Ζυρίχης. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 09.30 ώρα Ελλάδας.
Ο Μάριο Φεχρ, διευθυντής ασφαλείας στο καντόνι της Ζυρίχης, περιέγραψε την επίθεση ως μια "απεχθή τρομοκρατική ενέργεια την οποία διαχειρίστηκε πολύ καλά η Αστυνομία, η οποία κατάφερε να αποτρέψει κάτι ακόμη χειρότερο από το να συμβεί".
Ο Φεχρ, που έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για μια δασκάλα, η οποία στάθηκε μπροστά από τους μαθητές της για να τους προστατεύσεις προτού ο άνδρας συλληφθεί.
"Υπήρχαν διάφοροι γενναίοι άνθρωποι", τόνισε ο Φεχρ, μεταξύ αυτων και μια δασκάλα που "συμπεριφέρθηκε με παραδειγματικό τρόπο".
Ο διοικητής της Αστυνομίας του καντονιού της Ζυρίχης, Μάριους Βέγερμαν, είπε πως το 2015 είχαν υπάρξει καταγγελίες στις Αρχές σε βάρος του υπόπτου για διασπορά προπαγάνδας για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
"Το κίνητρο για αυτήν την πράξη πρέπει να αναζητηθεί στον χώρο της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού", επισήμανε ο Βέγερμαν.
Η ελβετική εφημερίδα Blick έγραψε πως έχει στην κατοχή της ένα βίντεο όπου καταγράφεται ο άνδρας να τρέχει εκτός του σταθμού Βίντερτουρ φωνάζοντας "Allahu Akbar".
Τα τρία θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε στο πόδι, ένας άλλος στον λαιμό, ενώ ένας τρίτος άνδρας μαχαιρώθηκε στον μηρό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Η στιγμή της επίθεσης στην Ελβετία: Ο δράστης φώναζε "Αλλάχου Άκμπαρ" κρατώντας το μαχαίρι [βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/fbc/1200x630/crop/both/9b/9b287256e9034ead9e147a56fe5c87ec.jpg?width=300&height=200&mode=crop&anchor=topcenter)