
Η Τάρα Ριντ, η γυναίκα η οποία έχει καταγγείλει πως υπήρξε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, και τον έχει καλέσει να αποσυρθεί από την εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών, έδωσε μια συνέντευξη Μέγκαν Κέλι, πρώην αστέρα του αμερικανικού δικτύου Fox News Chanel που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τις δύσκολες και ενοχλητικές ερωτήσεις που έχει κάνει κατά καιρούς στον Ντόναλντ Τραμπ, επαναλαμβάνοντας και περιγράφοντας τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση εναντίον της από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Η Ριντ επανέλαβε την ιστορία της και ομολόγησε ότι όταν το είπε στη μητέρα της, εκείνη την προέτρεψε να πάει στην αστυνομία και να το καταγγείλει πράγμα που φοβήθηκε να κάνει. Η Ριντ κατηγόρησε τον Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση το 1993, όταν εργάστηκε ως βοηθός στο γραφείο του στη Γερουσία. Είπε στην Κέλι ότι ο Μπάιντεν την "στρίμωξε" στον τοίχο σε ένα διάδρομο της Γερουσίας και την διείσδυσε με τα δάχτυλά του στον κόλπο της. ‘Έβαλε τα χέρια του κάτω από τα ρούχα μου, αστραπιαία" και μου είπε "άκουσα ότι σου αρέσω". Μου έδειξε το δάχτυλό του και μου είπε "δεν είσαι τίποτα για μένα".
Τι λέει ο Μπάιντεν
"Δεν είναι αλήθεια", δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο MSNBC την περασμένη εβδομάδα, το πρώτο του δημόσιο σχόλιο από τότε που ο ισχυρισμός εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά στα τέλη Μαρτίου. "Λέω ξεκάθαρα ότι ποτέ, ποτέ δεν συνέβη", "οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς".
Αρνείται να κάνει τεστ αλήθειας
Στη συνέντευξη των 42 λεπτών, η Κέλι έκανε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό και πίεσε τη Ριντ να δώσει μια απάντηση γιατί το κατήγγειλε σε αυτό τον συγκεκριμένο χρόνο. "Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει" απάντησε η Ριντ . Η Ριντ είναι μια από τις οκτώ γυναίκες που εμφανίστηκαν πέρυσι για να κατηγορήσουν τον Μπάιντεν για συμπεριφορά που τους έκανε να νιώθουν άβολα κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στο γραφείο του, η οποία διήρκεσε λιγότερο από ένα χρόνο από το 1992 έως το 1993.
Η Ριντ είπε ότι δεν είχε το θάρρος να μιλήσει στο παρελθόν και αντιμετώπισε δυσκολίες. Δημοσιογράφοι πολλών οργανισμών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των New York Times και του Vox έχουν διερευνήσει την ιστορία της Ριντ τους τελευταίους μήνες. Όταν η Κέλι την ρώτησε αν θέλει να κάνει τεστ αλήθειας της απάντησε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να κάνει και όχι αυτή γιατί δεν είναι εγκληματίας. Παρά την επίθεσή της στον Μπάιντεν , η Ριντ επανέλαβε ότι οι καταγγελίες της δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική.
Το χρονικό μιας σεξουαλικής παρενόχλησης
Η Τάρα Ριντ, 56 ετών, κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, ότι της είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε διάδρομο του αμερικανικού Κογκρέσου το 1993, όταν εκείνος ήταν γερουσιαστής κι εκείνη βοηθός του. Ο Μπάιντεν την κάλεσε στο γραφείο του και πριν προλάβει να αντιδράσει έβαλε τα χέρια του κάτω από τα ρούχα της. "Είχα μουδιάσει και δεν ήξερα τι συμβαίνει" είπε η Ριντ.
" Εβαλε το ένα χέρι του κάτω από τη μπλούζα μου και το άλλο κάτω από τη φούστα μου. Κόλλησε το στόμα του στο λαιμό μου. Στη συνέχεια τη ρώτησε ψιθυριστά αν θέλει να πάνε κάπου αλλού. "Αν και δεν θυμάμαι ακριβώς όλα όσα μου είπε, ακόμη θυμάμαι που είπε: "θέλω να σε γαμ..ω". Το είπε χαμηλόφωνα καθώς τον έσπρωχνα μακριά. Τα δάκτυλά του μπήκαν μέσα στον κόλπο μου" . "Έκανα τα πάντα για να τον αποφύγω" είπε η Ριντ. Τότε απομακρύνθηκε και είπε "δεν μου είσαι τίποτα, τίποτα".
"Στην αρχή θεωρούσα ότι είναι δικό μου λάθος και είχε δώσει λάθος εντύπωση", είπε η Ριντ. "Φοβόμουν γιατί είδα ότι είχε θυμώσει μαζί μου", τόνισε, και συμπλήρωσε ότι μόλις ο Μπάιντεν την είδε έτσι την έπιασε από τους ώμους και την ταρακούνησε και είπε: "Είσαι εντάξει, είσαι καλά"".
Στη συνέντευξή της που διήρκεσε 42 λεπτά, η Τάρα παραδέχθηκε ότι δεν είχε παλιά το θάρρος να μιλήσει για το παρελθόν και πως δυσκολευόταν να παραδεχτεί τα όσα είχαν συμβεί. Σήμερα έχει μια κόρη ενήλικη και δε φοβάται να βγει δημόσια και να καταγγείλει το περιστατικό το οποίο την έχει σημαδέψει για πολλά χρόνια και δεν την άφηνε καν να κοιμηθεί με ηρεμία τις νύχτες.
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr