Η Τέιλορ Σουίφτ είπε «όχι» στην Apple - Η απάντηση της εταιρίας, η αλλαγή

«Εμείς δεν σας ζητάμε δωρεάν iPhones. Θα παρακαλούσα να μην μας ζητάτε να σας παρέχουμε τη μουσική μας χωρίς αποζημίωση»! Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε επανάσταση.

i-teilor-souift-eipe-oxi-stin-apple---i-apantisi-tis-etairias-i-allagi
SHARE THIS
0
SHARES

Η Τέιλορ Σουίφτ εξέθεσε την αντίθεσή της στην «οικονομική πολιτική» της Apple σχετικά με τη νέα μουσική υπηρεσία της εταιρίας και μία ημέρα μετά αποφασίστηκε η ριζική αλλαγή. Η τραγουδίστρια αρνήθηκε να επιτρέψει στην εταιρεία να συμπεριλάβει το άλμπουμ της «1989» στην υπηρεσία, αφού δεν αμείβεται για αυτό.

Με ανοικτή επιστολή προς την Apple, η Σουίφτ ανακοίνωσε ότι δεν παραχωρεί στην εταιρεία το δικαίωμα να διαθέσει το άλμπουμ της που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, καθώς, όπως υποστηρίζει, ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με την τρίμηνη δωρεάν δοκιμή που προσφέρεται στους συνδρομητές, οι οποίοι θα εγγράφονταν για πρώτη φορά στην υπηρεσία.

Μετά από αυτή την κάθετη παρέμβαση, η Apple χωρίς καμία καθυστέρηση ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική της και θα καταβάλει από δω και στο εξής ποσά που αντιστοιχούν στη χρήση των τραγουδιών των καλλιτεχνών που διαθέτουν τα άλμπουμ τους στην υπηρεσία ακόμα και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

«Σας ακούμε @taylorswift13 (ο λογαριασμός της Σουίφτ στο Twitter) και όλους τους indie καλλιτέχνες. Με αγάπη Apple», ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Έντι Κιου, στέλεχος της Apple, ως απάντηση στον χαρακτηρισμό της Σουίφτ ως «άδικη» σχετικά με την πολιτική της εταιρίας, αφού όπως υποστήριξε «η Apple διαθέτει την οικονομική άνεση για να καλύψει το κόστος.

«Θεωρώ ότι είναι συγκλονιστικό, απογοητευτικό και εντελώς αντίθετο με την προοδευτική και γενναιόδωρη ιστορία της εταιρείας», ανάρτησε η 25χρονη τραγουδίστρια στο Twitter, περιγράφοντας παράλληλα την Apple ως «μία από τις καλύτερες εταιρείες πώλησης της μουσικής της. Τρεις μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνει κανείς χωρίς πληρωμή και είναι άδικο να ζητάς από κάποιον να εργάζεται για το τίποτα. Εμείς δεν σας ζητάμε δωρεάν iPhones. Θα παρακαλούσα να μην μας ζητάτε να σας παρέχουμε τη μουσική μας χωρίς αποζημίωση».

Η υπηρεσία Apple Music πρόκειται να ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου, και στις ΗΠΑ θα κοστίζει 9,99 δολάρια (περίπου 8,7 ευρώ) ανά μήνα για ένα άτομο ή 14,99 δολάρια (περίπου 13 ευρώ) για το οικογενειακό πρόγραμμα.

Μετά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Κιου, η Σουίφτ έγραψε στο λογαριασμό της: «Είμαι ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη. Σας ευχαριστώ για τα λόγια υποστήριξης. Μας άκουσαν».

Ο ίδιος δήλωσε στο Associated Press ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εάν μετά την αλλαγή που ανακοίνωσε η Apple, η Σουίφτ θα δεχόταν πλέον να διαθέσει το άλμπουμ της στην υπηρεσία: «Όταν είδα την ανάρτηση της Σουίφτ, μου έγινε κατανοητό ότι θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές».

Η επαναστάτρια Τέιλορ Σουίφτ δεν εκφράζει για πρώτη φορά ανοιχτά την αντίθεσή της για το «κατέβασμα» της μουσικής. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε αποσύρει ολόκληρο τον κατάλογο με τα μουσικά της κομμάτια από το Spotify και είχε αρνηθεί να κάνει διαθέσιμο το «1989» σε μουσικές υπηρεσίες streaming, υποστηρίζοντας ότι η βιομηχανία αυτή έχει συμβάλει στο να «συρρικνωθεί δραστικά ο αριθμός των επί πληρωμή άλμπουμ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook