Η Τερέζα Μέι παρουσιάζει το Plan B για το Brexit

Στις 17.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας παρουσιάζει η Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο το plan B της κυβέρνησής της για το Brexit.

i-tereza-mei-parousiazei-to-plan-b-gia-to-brexit
SHARE THIS
0
SHARES

Στις 17.30  το απόγευμα ώρα Ελλάδας παρουσιάζει η Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο το plan B της κυβέρνησής της  για το Brexit, σε μία προσπάθεια για εξεύρεση διακομματικής συναίνεσης και αποφυγής της προοπτική μίας άτακτης εξόδου από την ΕΕ. 

H Mέι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει μία διμερή συμφωνία αποχώρησης με την Ιρλανδία και να προσπεράσει έτσι την ΕΕ, σε μία προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου, που την περασμένη εβδομάδα καταψήφισε την συμφωνία της για το Brexit.

Η υπό εξέταση διμερής συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν το δικό τους σχέδιο για να διατηρήσουν ανοιχτό το σύνορο με την Β.Ιρλανδία μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας πάντως επαναλμβάνει τη δέσμευση της χώρας του να ισχύσει το backstop που διασφαλίζει ανοιχτά σύνορα σε Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία.

φωτο Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook