
Σοκ προκαλεί η επίθεση που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Ο 40χρονος άνδρας που τον πυροβόλησε πισώπλατα την ώρα που συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), συνελήφθη.
Ο δράστης είναι 42 ετών, πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού που, όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, ήταν δυσαρεστημένος με τον βετεράνο πολιτικό. Το όνομά του είναι Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος της πόλης Νάρα όπου μιλούσε ο Άμπε.
Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, το NHK μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν δυσαρεστημένος με τον πολιτικό και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Δεν είναι σαφές ακόμη ποιοι είναι οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την αστυνομία.
Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε χειροποίητο τουφέκι.
Ο Καζουνόρι Μιτσουχάτα, εκπρόσωπος των Πεζοναυτικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας, όπως είναι γνωστό το Πολεμικό Ναυτικό της Ιαπωνίας, είπε ότι ένα άτομο με το ίδιο όνομα με τον ύποπτο, Τετσούγια Γιαμαγκάμι, "εργαζόταν" για τις δυνάμεις από 2002 έως 2005. Το Πολεμικό Ναυτικό της Ιαπωνίας κάνει ενέργειες για να επιβεβαιώσει εάν αυτό το άτομο είναι ο άνθρωπος που συνελήφθη.
Δείτε βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης:
This guy was a former SDF sailor, 山上徹也容疑者は元海上自衛隊員 pic.twitter.com/a6iJy563hb
— TheCurlyAfro (@TheCurlyAfro2) July 8, 2022

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr