Ικανοποίηση στον ΙΑΕΑ για την συμφωνία του Ιράν

Ικανοποίηση εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας για την προκαταρκτική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

ikanopoiisi-ston-iaea-gia-tin-sumfwnia-tou-iran
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA) διατύπωσε την ικανοποίησή του σχετικά με την συμφωνία που επετεύχθη την Πέμπτη, μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ιράν συμφώνησε να επιτρέπει στον IAEA μεγαλύτερη πρόσβαση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

«Ο ΙAEA χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ομάδας 5+1 και του Ιράν σχετικά με τις βασικές παραμέτρους ενός κοινού Γενικού Σχεδίου Δράσης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του IAEA, Γιουκίγια Αμάνο. Οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις και το Ιράν έχουν θέσει ως προθεσμία την 30η Ιουνίου για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

«Με την έγκριση του Συμβουλίου των Διοικητών του IAEA, ο Οργανισμός θα είναι προετοιμασμένος να εκπληρώσει το ρόλο του που αφορά στην εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια, μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook