Ινδία: Νύφη έπαθε ανακοπή την ώρα του γάμου και ο γαμπρός παντρεύτηκε επί τόπου την αδερφή της

Στην Ινδία οι γυναίκες δεν θεωρούνται άνθρωποι. Στην πόλη Ετάγουα μια νύφη έπαθε ανακοπή την ώρα του γάμου της και ο γαμπρός παντρεύτηκε την αδερφή της.

Ινδία

Στην Ινδία οι γυναίκες μάλλον είναι πλάσματα ενός άλλου θεού. Πλάσματα άξια υποβιβασμού. Χωρίς δικαιώματα. Άξια ταπείνωσης. Στην Ινδία φαίνεται ότι οι γυναίκες δεν θεωρούνται άνθρωποι άξια σεβασμού.

Την παρακάτω ιστορία δεν τη χωράει ο νους και όμως έλαβε χώρα στην πόλη Ετάγουα, της πολιτείας Ούταρ Πραντές.

Ένα ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί ωστόσο η νύφη έπαθε ανακοπή και πέθανε κατά τη διάρκεια της τελετής. Το λογικό ήταν να θρηνούσουν τη νεκρή και να ακυρωθεί ο γάμος. Ωστόσο συνέβη κάτι ασύλληπτο. Η νεκρή αντικαταστάθηκε από την αδελφή της και παντρεύτηκε τον γαμπρό στην ίδια τελετή.

Η άτυχη κοπέλα που ονομάζεται Σουρμπί υπέστη έμφραγμα κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής έχοντας προηγουμένως ανταλλάξει στεφάνια με τον γαμπρό Μαντζές Κουμέρ όπως ορίζει η ινδουιστική γαμήλια παράδοση.

Στο σημείο εκλήθη άμεσα ένας ντόπιος γιατρός, που όμως δεν κατάφερε να σώσει την νεαρή γυναίκα.

Ινδία: Νύφη έπαθε ανακοπή την ώρα του γάμου και ο γαμπρός παντρεύτηκε επί τόπου την αδερφή της

Πηγή εικόνας: Daily Mail

Αντί να λήξει η τελετή οι οικογένειες της νύφης και του γαμπρού πήραν μια διαφορετική απόφαση: Συμφώνησαν να συνεχιστεί ο γάμος με μία από τις αδελφές της αδικοχαμένης νύφης στη θέση της. Έτσι, ο γαμπρός παντρεύτηκε τελικά τη νεαρή Νίσα και, κατά τη διάρκεια της τελετής, η σορός της γυναίκας που αρχικά προοριζόταν για σύζυγός του βρισκόταν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, προκειμένου να αποτεφρωθεί μετά το πέρας της διαδικασίας.

Ένας από τους θείους της Σουρμπί, ο Ατζάμ Σινγκ, εξήγησε στην Daily Mail ότι ήταν "μια δύσκολη απόφαση" για την οικογένεια να συνεχιστεί ο γάμος: "Η μία κόρη ήταν νεκρή στο ένα δωμάτιο, την ώρα που στόλιζαν την άλλη κόρη για τον γάμο στο διπλανό. Πρώτη φορά βιώνουμε τόσο ανάμικτα συναισθήματα. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ούτε τη θλίψη για τον θάνατο, ούτε τη χαρά για τον γάμο".

Από την πλευρά του ο Σαουράμπ, αδελφός της άτυχης κοπέλας, είπε στη Daily Mail ότι "αδυνατούσε να πιστέψει στο ένα δωμάτιο βρισκόταν το πτώμα, και στο άλλο ετοιμαζόταν η [νέα] νύφη". "Δεν ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε σε αυτήν την κατάσταση… Και οι δύο οικογένειες κάθισαν κάτω να συζητήσουν. Κάποιος πρότεινε να παντρευτεί η μικρότερη αδελφή μου, Νίσα, τον γαμπρό. Μετά από συζήτηση, και οι δυο οικογένειες συμφώνησαν", ανέφερε σε ξεχωριστές δηλώσεις στο πρακτορείο IANS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H τέταρτη χειρότερη χώρα, για γυναίκες

Ο πληθυσμός της Ινδίας ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άτομα και σύμφωνα με το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης και ταξινόμησης όλοι πρέπει να ανήκουν σε μια από τις τέσσερις βασικές "κάστες". Υπάρχουν όμως και 200 εκατομμμύρια. άτομα που δεν ανήκουν σε καμία κάστα.

Σύμφωνα με έρευνα του Thomas Reuters Foundation, η Ινδία είναι η τέταρτη πιο επικίνδυνη χώρα στην οποία μπορεί να ζήσει γυναίκα, στον κόσμο. Ήταν στο Νο1, το 2012. Τώρα εκεί βρίσκεται το Αφγανιστάν και ακολουθούν το Κονγκό και το Πακιστάν. Οι ερευνητές λαμβάνουν υπ' όψιν τους στοιχεία όπως η ιατρική φροντίδα (στο Αφγανιστάν, μια στις 11 πεθαίνουν στη γέννα), η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η μη πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους, οι εκτρώσεις εμβρύων σε περίπτωση που το παιδί είναι κορίτσι, ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων, το trafficking και οι επιθέσεις με οξύ. Στις μουσουλμανικές κοινότητες, από μωρά τα κορίτσια μαθαίνουν πως ο τρόπος που ζουν έχει οριστεί από το Κοράνι -κάτι που δεν ισχύει.

Ινδία

Στην Ινδία οι γυναίκες δεν θεωρούνται άνθρωποι

Στο Νο1 είναι η Νιγηρία με ποσοστό 76%. Αριθμητικά είναι η Ινδία, με πραγματικό αριθμό κοριτσιών που παντρεύτηκαν μικρά χωρίς τη θέληση τους να φτάνουν τα 26.610.000. Αν νομίσατε πως αυτά γίνονται... μακριά από το δυτικό κόσμο, πρέπει να μάθετε πως περί τα 248.000 ανήλικα κορίτσια παντρεύτηκαν στην Αμερική, μεταξύ του 2000 και του 2010 (σύμφωνα με το Unchained at Last, οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που βοηθά τα κορίτσια να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, μετά τους καταναγκαστικούς γάμους). Σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ δεν υπάρχει περιορισμός, σε ηλικία γάμου.

Τα στατιστικά δείχνουν πως η Ινδία έχει 63 εκατομμύρια λιγότερες γυναίκες, από αυτές που θα έπρεπε να ζουν στη χώρα -βάσει του γενικότερου πληθυσμού. "Η γέννηση ενός γιου οδηγεί σε εορτασμούς και οικογενειακή υπερηφάνεια, ενώ αυτή ενός κοριτσιού είναι στιγμή ντροπής και πένθους. Η θλίψη των γονιών αφορά τα τεράστια χρέη που θα αποκτήσουν, όπως θα προσπαθούν να πληρώσουν την προίκα του γάμου”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 15 Ιουν 2021 | 10:36

Ινδική μετάλλαξη: Προστασία 33% με μια δόση Pfizer, 88% μετά τη δεύτερη

Ο ολοκληρωμένος εμβολιασμός, δηλαδή και οι δύο δόσεις, προστατεύουν από την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

15 Ιουν 2021 | 08:51

Μητροπολίτες Γονιμότητας

Οι γυναίκες δεν χρειάζονται υποδείξεις από κανέναν για το αν και πότε θα κάνουν παιδιά.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ 14 Ιουν 2021 | 12:04

Συνέδριο Γονιμότητας: "Ζητώ συγγνώμη για την αστοχία", λέει η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου που έγραψε το σποτ

Η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου, εμπνεύστρια του σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας μίλησε για το αμφιλεγόμενο βίντεο και τις σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν.

9 ΧΡΟΝΩΝ 04 Ιουν 2021 | 21:13

Ινδία: Λιονταρίνα πέθανε από κορονοϊό σε ζωολογικό κήπο

"Μια 9χρονη λιονταρίνα, η Νέελα, πέθανε από την ασθένεια το βράδυ της 3ης Ιουνίου", αναφέρει ο ζωολογικός κήπος Arignar Anna.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ 03 Ιουν 2021 | 12:42

Ακυρώνουν τον εμβολιασμό με AstraZeneca οι γυναίκες έως 50 ετών - Προβληματισμός από τη μείωση των ραντεβού

Αυξημένες οι ακυρώσεις εμβολιασμών με Astra Zeneca σε γυναίκες έως 50 ετών - Δεν έχει εμβολιαστεί το 30% στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 02 Ιουν 2021 | 22:53

Λίστα Forbes: Αυτές είναι οι 50 πιο επιτυχημένες γυναίκες άνω των 50 ετών στις ΗΠΑ

Τα μέλη των 50 OVER 50 της λίστας Forbes ιδρύουν και διευθύνουν εταιρείες, ηγούνται κινημάτων και αλλάζουν τον κόσμο.

"ΕΧΩ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ 18" 02 Ιουν 2021 | 12:23

Η Μαρία Σολωμού απαντά στη Λατινοπούλου: Ένα ωραίο σώμα μπορεί να έχει ατέλειες - Δεν πειράζει

Τη δική της απάντηση στην Αφροδίτη Λατινοπούλου έδωσε η ηθοποιός Μαρία Σολωμού λέγοντας πως ένα ωραίο σώμα μπορεί να έχει ατέλειες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 01 Ιουν 2021 | 18:30

Ινδός γκουρού προτείνει τη...γιόγκα ως θεραπεία για κορονοϊό - Ξεσηκώθηκαν χιλιάδες γιατροί φορώντας μαύρα περιβραχιόνια

Κινητοποιήσεις χιλιάδων γιατρών εναντίον ενός γκουρού που προτείνει τη γιόγκα κατά του κορονοϊού

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 01 Ιουν 2021 | 15:09

Καυστική η Ακρίτα με τη Λατινοπούλου: Συγγνώμη που ασχολήθηκα κάποτε μαζί της - Δεν ήξερα

Το ειρωνικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για το "αποκρουστικές οι γυναίκες με τρίχες, ραγάδες και κυτταρίτιδα", που ανέφερε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΠΟΛΙΤΕΥΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 01 Ιουν 2021 | 10:50

Οργή στο Twitter για την Αφροδίτη Λατινοπούλου: "Αποκρουστικές οι γυναίκες με τρίχες, ραγάδες και κυτταρίτιδα"

Μεσαίωνας από την Θεσσαλονικιά πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία δεν θέλει να βλέπει γυναίκες με τρίχες, ραγάδες, πανάδες και κυτταρίτιδα.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 30 Μαϊ 2021 | 17:57

Θρήνος στην Ινδία: 25 άνθρωποι νεκροί από τοξικό λικέρ

Το αλκοόλ που αγοράστηκε από ένα μαγαζί σκότωσε 25 άτομα στην Ινδία.

ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 29 Μαϊ 2021 | 18:50

Είναι αυτός ο χειρότερος serial killer όλων των εποχών; Ο ψυχοπαθής και σεξομανής Ούγο [εικόνες, βίντεο]

Οσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία. Τουλάχιστον 18 νεκροί από τον Ούγο.