Follow us

ΗΠΑ: Κατακόρυφη αύξηση των επεμβάσεων ανδρικής στείρωσης μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον ανδρών στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο διάστημα για επεμβάσεις ανδρικής στείρωσης μετά την σοκαρισιτκή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών που οδηγεί σε ανατροπή της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις εκτός από το σοκ και τις μαζικές αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς, έχει οδηγήσει στην ανανέωση του ενδιαφέροντος των ανδρών για την ανδρική στείρωση.

Στη διαδικασία που ονομάζεται βαζεκτομή καταφεύγουν όλο και περισσότεροι άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας. Γυναικαίες οργανώσεις χαιρετίζουν τέτοιες αποφάσεις, καθώς η ιατρική χειρουργική ανδρική στείρωση θεωρείται μέθοδος αντισύλληψης και μέσο αποτροπής των αμβλώσεων.

Η εφημερίδα Guardian παρουσιάζει την περίπτωση του 32χρονου Σον, μηχανικού από τη Φλόριντα, που μετά προχώρησε σε βαζεκτομή. Όπως δηλώνει, δεν ήθελε ποτέ πραγματικά παιδιά, αλλά όταν γνωρίστηκε με την αρραβωνιαστικιά του και έμαθε ότι ούτε και στα δικά της σχέδια ήταν η αναπαραγωγή, έλαβε την απόφασή του.

Ο άνδρας από τη Φλόριντα δηλώνει ότι η πρόσφατη ανατροπή του λεγόμενου νόμου "Roe v Wade" από το Ανώτατο Δικαστήριο και η αναστάτωση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την πρόσβαση στις αμβλώσεις, ήταν η τελευταία ώθηση που χρειαζόταν ο ίδιος και η σύντροφός του.

ΗΠΑ: Κατακόρυφη αύξηση των επεμβάσεων ανδρικής στείρωσης μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις

Για τον Σον το στοιχείο που τον επηρέασε ιδιαίτερα ήταν ότι ανώτατος δικαστής Κλάρενς Τόμας, αρχιτέκτονας της πρόσφατης απόφασης, ετοιμάζεται να προωθήσει και την κατάργηση της πρόσβασης στην αντισύλληψη.

Η επέμβαση έγινε από έναν ουρολόγο στη Φλόριντα. Ο συγκεκριμένος γιατρός χαρακτηρίζει ως ο "βασιλιάς της βαζεκτομής" καθώς έχει κάνει χιλιάδες τέτοιες επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία.

"Δεν μπορώ να σηκώσω βάρη", λέει ο Σον έξι ημέρες μετά την ανάρρωσή του, αλλά όπως παραδέχεται "έχω κάνει πολύ χειρότερες οδοντιατρικές επεμβάσεις".

Χαρακτηριστικές είναι και οι αναρτήσεις ανδρών που μιλούν για τη δική τους εμπειρία.

"Πού μπορώ να κάνω βαζεκτομή"

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Ινστιτούτο Innerbody Research έδειξαν τεράστια αύξηση στον αριθμό των καθημερινών αναζητήσεων στο διαδίκτυο που σχετίζονται με βαζεκτομές.

Οι αναζητήσεις για "πού μπορώ να κάνω βαζεκτομή" αυξήθηκαν κατά 850%. Σχετικά ερωτήματα - "πόσο κοστίζει μια βαζεκτομή;" και "είναι αναστρέψιμη η βαζεκτομή;" αυξήθηκαν επίσης κατακόρυφα.

"Υπάρχει μια σαφής αύξηση στους άνδρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν βαζεκτομή", είπε στην εφημερίδα Guardian o δρ Αλεξ Στέινσγλιγκερ, ουρολόγος στη Νέα Υόρκη.

"Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις για την αντισύλληψη γενικά, καθώς και για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βαζεκτομή ως αποτελεσματική, χαμηλού κόστους, ασφαλή και μόνιμη μέθοδο αντισύλληψης που δίνει στους άνδρες τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους".

Ο Νεοϋορκέζος ουρολόγος λέει ότι τις εβδομάδες μετά την απόφαση-ορόσημο, στο ιατρείο του στο κέντρο του Μανχάταν παρατηρείται μια αξιοσημείωτη αύξηση στις έρευνες που σχετίζονται με τη βαζεκτομή.

"Είχα μερικούς ασθενείς που ζουν σε κάποια πολιτεία όπου μπορεί να έχουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες αμβλώσεων ή οι σύντροφοί τους μπορεί να έχουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες άμβλωσης. Και αυτό σίγουρα συνέβαλε στις περίπλοκες αποφάσεις που λαμβάνουν οι άνδρες και οι σύντροφοί τους σχετικά με την αντισύλληψη" σημειώνει.

Σε μια κανονική εβδομάδα, είχε κατά μέσο όρο περίπου 15 κλήσεις για πληροφορίες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, μετά την απόφαση της 24ης Ιουνίου, υποβλήθηκαν 72 αιτήματα ενώ όλα τα ραντεβού για επεμβάσεις ήταν με άνδρες από άλλες πολιτείες εκτός Νέας Υόρκης.

Αυτή η αύξηση είναι επίσης ορατή σε ρεπουμπλικανικές πολιτείες. Τα αρχικά δεδομένα αναζήτησης μέσω της Google του Innerbody έδειξαν ότι τα περισσότερα ερωτήματα που σχετίζονται με τη βαζεκτομή προέρχονταν από το Τέξας, όπου από την 1η Ιουλίου απαγορεύθηκαν οι αμβλώσεις.

Η Μπάρμπαρα Νίλσεν, εκπρόσωπος ενός ουρολογικού ινστιτούτου στο Αϊντάχο (όπου σύντομα θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την απαγόρευση των αμβλώσεων), επιβεβαιώνει ότι στα ιατρεία τους έχουν κάνει 60% περισσότερες επεμβάσεις βαζεκτομής τον περασμένο μήνα σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Διαβάστε Επίσης

Τι είναι η βαζεκτομή ή απολίνωση των σπερματικών πόρων

Η απολίνωση των σπερματικών πόρων (ή βαζεκτομή) είναι μια μικροεπέμβαση που γίνεται στον άνδρα και η οποία προκαλεί σίγουρη και αποτελεσματική αντισύλληψη.

Ο ασθενής φεύγει σε 2 ώρες από την κλινική, εξακολουθεί να εκσπερματώνει, αλλά δεν περιέχονται πλέον σπερματοζωάρια στο σπερματικό υγρό.

Η επέμβαση γίνεται σε κλινική ημερήσιας νοσηλείας με μέθη. Μέσω μιας μικρής τομής στο όσχεο, ο σπερματικός πόρος απολινώνεται με ράμμα σε δύο σημεία, το μεταξύ τους τμήμα αφαιρείται. Με την επέμβαση απλά διακόπτεται η μεταφορά των σπερματοζωαρίων από τους όρχεις στις σπερματοδόχους κύστεις. Αυτό σημαίνει ότι ο άνδρας αυτός δεν μπορεί να γονιμοποιήσει.

Πρόκειται για μια επέμβαση με ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 100% με ελάχιστες περιπτώσεις υποτροπής.

Αν ο άνδρας αλλάξει γνώμη στο μέλλον και θέλει να αποκτήσει παιδί, συστήνεται η λήψη σπερματοζωαρίων με βιοψία από τους όρχεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ 25 Νοε 2022 | 12:51

ΗΠΑ: Λίστα θανάτου είχε φτιάξει ο μακελάρης της Βιρτζίνια - Σκότωσε έξι συναδέλφους του σε σούπερ μάρκετ

Λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων του που σκόπευε να σκοτώσει είχε φτιάξει ο 30χρονος που έσπειρε τον θάνατο στη Βιρτζίνια.

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 25 Νοε 2022 | 09:35

Τα έβαψαν μαύρα οι Τούρκοι για τα F-16: Ακόμη κι αν οι ΗΠΑ δώσουν πράσινο φως, τα πρώτα θα φτάσουν το 2028

Αν οι ΗΠΑ εγκρίνουν τα F-16, τα πρώτα θα έρθουν το 2028, σχολίαζε το τουρκικό δίκτου Haber Turk.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ 24 Νοε 2022 | 17:02
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΜΟΝΟΣ 24 Νοε 2022 | 12:13

Αδιανόητη δήλωση από τον πορνοστάρ πατέρα του μακελάρη στο gay club του Κολοράντο: Ευτυχώς ο γιος μου δεν είναι gay

Μορμόνος, πορνοστάρ και Ρεπουμπλικανός ο πατέρας του μακελάρη του gay club στο Κολοράντο προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 23 Νοε 2022 | 23:31

Νέο "χαστούκι" Μενέντεζ σε Τουρκία για τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ: "Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου"

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ τόνισε πως οι Τούρκοι έχουν ήδη σκοτώσει αμάχους και καταστρέψει κρίσιμες αστικές υποδομές, ενώ απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του ISIS.

ΗΠΑ 23 Νοε 2022 | 14:27

Μακελειό σε σούπερ μάρκετ στη Βιρτζίνια: Διευθυντής πυροβολούσε εργαζόμενους - Επτά συνολικά οι νεκροί

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart στο Τσέζαπικ της πολιτείας της Βιρτζίνια.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 23 Νοε 2022 | 09:42

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια και την επιπρόσθετη προστασία που παρέχουν

Τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια μετά από ένα μήνα οδηγούν στην παραγωγή περισσότερων αντισωμάτων κατά των υποπαραλλαγών.

ΗΠΑ 23 Νοε 2022 | 08:26

ΗΠΑ: Μακελειό σε κατάστημα Walmart στη Βιρτζίνια – Τουλάχιστον 10 νεκροί [βίντεο]

Ο δήμος της Τσέζαπικ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο δράστης της επίθεσης στο κατάστημα "είναι ανάμεσα στους νεκρούς".

ΤΟΥΡΚΙΑ 22 Νοε 2022 | 22:25

Προκλητικός ο Ακάρ: "Οι S-400 έχουν αναπτυχθεί και είναι έτοιμοι για χρήση εάν υπάρξει απειλή"

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε πως περιμένουν καλά νέα από τις ΗΠΑ για τα F-16.

ΤΡΕΜΕ ΤΡΑΜΠ 22 Νοε 2022 | 15:56

ΗΠΑ: Ο Κάνιε Γουέστ θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2024

Ο Αμερικανός ράπερ, επιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας, επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ και πάλι το 2024.

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ 22 Νοε 2022 | 15:56

Συρία: Τουρκικό drone χτύπησε βάση του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ - 2 Κούρδοι μαχητές νεκροί

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι επλήγη η κοινή βάση, όπως και το θάνατο δύο Κούρδων μαχητών.

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Νοε 2022 | 08:01

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ "αντιτίθενται" στις τουρκικές επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ

Σε δελτίο Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, η ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Συρία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΤΑΡ 21 Νοε 2022 | 23:59

Μουντιάλ 2022: Αμερικανός δημοσιογράφος συνελήφθη για ένα μπλουζάκι- Είχε το "ουράνιο τόξο" [Εικόνα]

Ο Γκραντ Γουάλ, πρώην δημοσιογράφος του Sports Illustrated, δήλωσε ότι η ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του απαγόρευσε την είσοδο και του ζήτησε να βγάλει τo t-shirt του.