Follow us

ΗΠΑ: Nέες κυρώσεις στη Ρωσία - Στην "κόκκινη λίστα" οι κόρες του Πούτιν και η οικογένεια του Λαβρόφ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσθετα μέτρα για να αυξήσουν την οικονομική πίεση στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Γιατί στοχοποιούν τις κόρες του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να αυξήσουν την οικονομική πίεση στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από τις φρικτές εικόνες από την ουκρανική πόλη Μπούτσα, ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις σε ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και σε φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των δύο κορών του Πούτιν αλλά και της συζύγου και της κόρης του, Σεργκέι Λαβρόφ.

"Σήμερα κλιμακώνουμε δραματικά το οικονομικό σοκ επιβάλλοντας πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας, τη Sberbank, και τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζά της, την Alfa Bank", δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της διοίκησης σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Η Sberbank κατέχει σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού τραπεζικού τομέα, σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον μπλοκάρει πλήρως "περισσότερο από τα δύο τρίτα του ρωσικού τραπεζικού τομέα".

Δεύτερον, ο ανώτερος αξιωματούχος ανακοίνωσε: "Σε ευθυγράμμιση με την G7 και την ΕΕ, ανακοινώνουμε την απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία". Αυτό θα εφαρμοστεί με εκτελεστικό διάταγμα που θα υπογράψει ο Τζο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει επίσης πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού σε μια νέα σειρά μελών της ρωσικής ελίτ και των οικογένειών τους, συμπεριλαμβανομένων των δύο κορών του Πούτιν, Μαρία Πούτινα και Κατερίνα Τιχόνοβα, της συζύγου και της κόρης του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου και Πρωθυπουργού. της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 140 ολιγάρχες και τα μέλη των οικογενειών τους και σε πάνω από 400 Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν επίσης πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού σε κρίσιμες μεγάλες ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη. Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει εμποδίσει τη Ρωσία να πραγματοποιήσει πληρωμές χρέους με δολάρια που είναι αποθηκευμένα στις τράπεζες των ΗΠΑ.

Ο ανώτερος αξιωματούχος σημείωσε την καταστροφική επίδραση των μέτρων των ΗΠΑ στη ρωσική οικονομία από την εισβολή της στην Ουκρανία.

"Το ΑΕΠ της Ρωσίας προβλέπεται να συρρικνωθεί. Το οικονομικό σοκ μόνο για φέτος, όπως προβλέπεται από το ΔΝΤ, θα εξαλείψει τα τελευταία 15 χρόνια των οικονομικών κερδών", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πιεζόμενος για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων για τον τερματισμό του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, ο ανώτερος αξιωματούχος προσπάθησε να υπογραμμίσει την επίδραση που έχουν στη ζωή στη Ρωσία και ανέφερε ότι ο Πούτιν θα πρέπει τελικά να υπολογίσει τον λαό του.

"Ακόμη και ένας αυταρχικός όπως ο Πούτιν έχει κοινωνικό συμβόλαιο με τον ρωσικό λαό. Τους αφαίρεσε την ελευθερία με αντάλλαγμα να υποσχεθεί σταθερότητα και έτσι δεν τους δίνει σταθερότητα", είπε ο αξιωματούχος.

"Το ερώτημα δεν είναι πραγματικά το τι μπορούμε να κάνουμε και πότε θα έχει αποτέλεσμα. Νομίζω ότι είναι: Ποιο είναι το τελικό παιχνίδι εδώ για τον Πούτιν; Για τι παίζει;" πρόσθεσε ο αξιωματούχος. "Αυτό είναι ξεκάθαρα μια αποτυχία για αυτόν και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναγνωρίσει αυτήν την πραγματικότητα".

Διαβάστε Επίσης

Γιατί οι ΗΠΑ στοχoποίησαν τις κόρες του Πούτιν

Όπως γράφει ο Kevin Liptak του CNN, οι ΗΠΑ στοχεύουν τις κόρες του Πούτιν επειδή πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να κρύβει κάποια από τα περιουσιακά του στοιχεία μαζί τους, σύμφωνα με τον ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Χωρίς να διευκρινίσει ποια από τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν θα μπορούσαν να κρύβονται με τη Μαρία Πούτινα και την Κατερίνα Τιχόνοβα, σημείωσε ότι η πρακτική αυτή ήταν κοινή μεταξύ της ρωσικής ελίτ.

"Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο Πούτιν και πολλοί από τους συντρόφους του και οι ολιγάρχες κρύβουν τον πλούτο τους, κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία με μέλη της οικογένειάς τους που έχουν τοποθετήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία και τον πλούτο τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου", τόνισε ο αξιωματούχος.

"Πιστεύουμε ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν είναι κρυμμένα στα μέλη της οικογένειας και γι' αυτό τα στοχεύουμε", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

1

Οι ζωές των κορών του Πούτιν καλύπτονται από άκρα μυστικότητα, έχουν διαφορετικά πατρικά ονόματα και το Κρεμλίνο δεν επιβεβαίωσε ποτέ τα ονόματα των κοριτσιών, ούτε δημοσίευσε φωτογραφίες τους ως ενήλικες.

Το 2015, ο Πούτιν αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για τις κόρες του, συμπεριλαμβανομένου ότι και οι δύο αποφοίτησαν από ρωσικά πανεπιστήμια και μιλούν πολλές γλώσσες.

Η Μαρία Βορόντσοβα, η μεγαλύτερη κόρη του, είναι συνιδιοκτήτρια της Nomenko, η οποία εμπλέκεται στο κυρίως ιδιωτικό επενδυτικό σχέδιο της Ρωσίας στην υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

1

Η Κατερίνα Τιχόνοβα διευθύνει ένα ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

1

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ 12 Αυγ 2022 | 18:07

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με τον Γεωργιάδη: Σάλος με τη δήλωση στους New York Times για Ρωσία και Τουρκία

Η δήλωση Γεωργιάδη στους New York Times που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 12 Αυγ 2022 | 09:32

Εγκεφαλικά νεκρή η ηθοποιός Αν Χεκ - Δεν αναμένεται να επιβιώσει, λέει η οικογένεια της

Η οικογένεια της Χεκ ανέφερε ότι υπέστη "σοβαρή εγκεφαλική βλάβη" και τώρα διατηρείται σε μηχανική υποστήριξη για να διαπιστωθεί αν τα όργανα της μπορούν να προσφερθούν για μεταμόσχευση.

ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ 12 Αυγ 2022 | 08:41

ΗΠΑ: Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές που έχουν εκτεθεί σε κορονοϊό

Τα CDC δεν συνιστούν πλέον τον περιορισμό σε καραντίνα για τους μαθητές που έχουν εκτεθεί στην COVID-19.

1,03 ΕΚΑΤ. ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 12 Αυγ 2022 | 07:00

Κορονοϊός: Εκατοντάδες Αμερικανοί εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας της COVID-19

Η πρόσφατη έξαρση των μολύνσεων στις ΗΠΑ αποδίδεται σε πιο μολυσματικές υποπαραλλαγές του στελέχους Όμικρον του SARS-CoV-2, ιδίως στην BA.5.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 12 Αυγ 2022 | 06:50

ΗΠΑ: Το FBI έψαχνε έγγραφα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα της χώρας στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Washington Post, το FBI έψαχνε έγγραφα που συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα της χώρας στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ.

«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ» 11 Αυγ 2022 | 09:28

Η Ταϊβάν απορρίπτει το μοντέλο "μια χώρα, δύο συστήματα" της Κίνας - Διεξάγει νέα γυμνάσια με πραγματικά πυρά

Η Ταϊβάν απορρίπτει το μοντέλο "μια χώρα, δύο συστήματα", όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Ταϊπέι.

ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ 10 Αυγ 2022 | 16:25

Ρωσία: Συνελήφθη ξανά η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα για "δυσφήμιση" του ρωσικού στρατού

Έφοδο πραγματοποίησαν οι αρχές στο σπίτι της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιάνικοβα μετά τη συμμετοχή της σε αντιπολεμική διαδήλωση

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΟ ΤΟΥΣ 10 Αυγ 2022 | 10:24

Ελένη Πετρουλάκη: Η σπάνια φωτογραφία με τον Ίλια Ίβιτς και τις κόρες τους στις διακοπές

Μαμά και κόρες με άψογα και γυμνασμένα κορμιά στην παραλία και η σπάνια εμφάνιση του Ίβιτς στα social media.

ΑΠΟ ΤΟ FBI 10 Αυγ 2022 | 07:44

Πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ μετά την έρευνα στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ

Η έρευνα του FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ έριξε χθες Τρίτη νέο σκληρό φως στον βαθύ διχασμό στις ΗΠΑ.

«ΙΣΧΥΡΟΙ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ» 10 Αυγ 2022 | 07:01

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τα πρωτόκολλα εισδοχής Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε χθες τα πρωτόκολλα εισδοχής Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΤΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 09 Αυγ 2022 | 12:38

Viral βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν: Η "μάχη" του Αμερικανού Προέδρου να... φορέσει το σακάκι του

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πάλευε επί ώρα να φορέσει το σακάκι του, καθώς ο δυνατός αέρας τον δυσκόλευε όλο και περισσότερο.

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΜΟΥ!» 09 Αυγ 2022 | 06:57

ΗΠΑ: Έφοδος του FBI στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα [εικόνες]

Η έρευνα στο διάσημο Μαρ-α-Λάγκο, παρότι "συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες", δεν ήταν "ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα", ανέφερε ο κ. Τραμπ.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΝΤΑΣΗΣ 09 Αυγ 2022 | 06:52

Ταϊβάν: Γυμνάσια του Πυροβολικού με πραγματικά πυρά προσομοιώνουν την αντίδραση σε εισβολή της Κίνας

Oι ασκήσεις άρχισαν με εκτοξεύσεις φωτοβολίδων και πυρά οβιδοβόλων, προσομοιώνοντας την άμυνα της Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης της Κίνας