ΗΠΑ: Ξέφυγε ο Τραμπ - Δεν δίνει στον Μπάιντεν τις συγχαρητήριες επιστολές των ξένων ηγετών

Ο Τραμπ αρνείται να δεχτεί την ήττα του και μία στοίβα μηνυμάτων κάθονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Προβλήματα και με τις ενημερώσεις των Υπηρεσιών Πληροφορίων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μια στοίβα μηνυμάτων με τα συγχαρητήρια των ξένων ηγετών προς τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κάθονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς ο Ντόναλτν Τραμπ εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτά, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών!

Παραδοσιακά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δέχεται όλες τις ανακοινώσεις για τον εκλεγμένο Πρόεδρο, γι 'αυτό πολλές χώρες άρχισαν να στέλνουν τα μηνύματα το Σαββατοκύριακο. Αλλά με την απαγόρευση στον Μπάιντεν να έχει πρόσβαση σε πόρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να δεχτεί τη νίκη του Μπάιντεν, δεκάδες εισερχόμενα μηνύματα δεν έχουν ακόμα ληφθεί.

ΗΠΑ: Ξέφυγε ο Τραμπ - Δεν δίνει στον Μπάιντεν τις συγχαρητήριες επιστολές των ξένων ηγετών

Προβλήματα και με τις ενημερώσεις απο τις Υπηρεσίες Πληροφορίων

Ωστόσο. η ομάδα του Μπάιντεν βρίσκεται σε επαφή με ξένες κυβερνήσεις χωρίς συμμετοχή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ΄έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές κλήσεις με ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Angela Merkel και του Justin Trudeau.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά η ομάδα του Τζο Μπάιντεν λειτουργεί χωρίς την υποστήριξη υλικοτεχνικής υποδομής και και μεταφραστικού τμήματος που παρέχει το κέντρο λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών. "Θα προτιμούσαν να χρησιμοποιούν πόρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ", δήλωσε μια πηγή εξοικειωμένη με την κατάσταση στο CNN, η οποία σημείωσε ότι η ομάδα του Μπάιντεν πρέπει να αντιμετωπίσει την απροσδόκητη πρόκληση της διευκόλυνσης αυτών των κλήσεων.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν λέγοντας ότι "θα υπάρξει ομαλή μετάβαση σε μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ".

Τραμπ-Πομπέο

Παράλληλα ο Τραμπ αποκλείει τον Μπάιντεν και από το να λαμβάνει τις ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών που αφορούν τον Πρόεδρο, γνωστές ως "Ημερήσια Σύνοψη του Προέδρου" και εάν η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίσει να εμποδίζει μια τυπική μετάβαση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, υπάρχουν ανησυχίες ότι η διοίκηση του Μπάιντεν θα προσππαθήσει να καύψει τον χαμένο χρόνο μέσα σε μία ημέρα, την ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Στο μεταξύ, οι ξένοι ηγέτες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι το αμερικανικό κράτος δεν μπορεί να τους φέρει σε επαφή με τον εκλεγμένο Πρόεδρο και οι ομάδες τους έχουν απευθυνθεί σε πρώην διπλωμάτες της εποχής Ομπάμα για τη βοήθειά τους σχετικά με τον τρόπο αποστολής συγχαρητηρίων μηνυμάτων στην ομάδα του Μπάιντεν, ανέφεραν πηγές στο CNN. Ορισμένες ξένες κυβερνήσεις πιστεύουν ότι διέρχονται έναν άγνωστο λαβύρινθο, σύμφωνα με ξένες διπλωμάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες

Οι τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, και ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου δεν πραγματοποιούνται κανονικά σε ασφαλείς γραμμές, εξήγησαν πολλές πηγές.

"Αυτές οι κλήσεις στο παρελθόν αντιμετωπίστηκαν σε ανοιχτές γραμμές. Είναι απλά συγχαρητήρια," λένε άνθρωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε συχνά αυτές τις κλήσεις σε ξένους ηγέτες από το κινητό του όταν ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος, εξήγησε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εργάστηκε για τη δημιουργία αυτών των τηλεφωνικών κλήσεων εκείνη την εποχή. Όμως όλες πέρασαν από το κέντρο επιχειρήσεων, πράγμα που σήμαινε ότι υπάρχει κρατικό αρχείο των κλήσεων που έκανε.

Πάντως αξιωματούχοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα του Μπάιντεν όταν έρθει η ώρα. "Οι υπηρεσίες εφάρμοσαν πιστά το νόμο πριν από τις εκλογές. Τα υλικά είναι έτοιμα, τα γραφεία είναι έτοιμα, τα πάντα είναι έτοιμα. Περιμένουν το πράσινο φως", δήλωσε ο David Marchick, διευθυντής του Κέντρου Προεδρικής Μετάβασης.

Λειτουργώντας χωρίς υποστήριξη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Μπάιντεν - αποτελούμενη από πολλούς έμπειρους πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους - έστειλε "αποδελτιοποιήσεις" όλων των κλήσεων, οι οποίες βοηθούν στην τήρηση των αρχείων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ 27 Νοε 2020 | 15:40

Ξέσπασμα Τραμπ σε δημοσιογράφο: "Ποτέ μη μιλάς στον Αμερικανό πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο" [Βίντεο]

Ο Τραμπ έκανε ακόμη ένα βήμα προς την αποδοχή της ήττας του αφού πρώτα τα... έβαλε με δημοσιογράφο

ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 27 Νοε 2020 | 07:55

Τραμπ: Θα αφήσω τον Λευκό Οίκο, αν οι εκλέκτορες ψηφίσουν Μπάιντεν, αλλά "είναι λάθος"

Οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ συνεχίζονται, παρότι άκαρπες.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ 26 Νοε 2020 | 17:55
250.000 ΝΕΚΡΟΙ 26 Νοε 2020 | 06:51

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί ταξιδεύουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών- Τα κρούσματα σε αλματώδη αύξηση

Αψηφώντας ειδικούς και πολιτικούς, εκατομμύρια Αμερικανοί ταξιδεύουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η "ΜΑΧΗ" 25 Νοε 2020 | 23:52

ΗΠΑ - Μπάιντεν: "Δεν θα επιτρέψω να μη γίνουν σεβαστά τα αποτελέσματα των εκλογών" - "Πρέπει να ανατραπούν" λέει ο Τραμπ

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Τζο Μπάιντεν μιλά για σκοτεινή εποχή διχασμού

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ 25 Νοε 2020 | 22:49

Κορονοϊός: Η Ευρώπη χαλαρώνει τα μέτρα - Οι ΗΠΑ σπάνε ρεκόρ κρουσμάτων

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι εντελώς διαφορετικά λόγω του κορονοϊού.

ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΕΜΑΤΑ 25 Νοε 2020 | 16:49

Κορονοϊός - Τραγωδία στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός κάθε 40 δευτερόλεπτα από την πανδημία

Πάνω από 2000 νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ την ημέρα για πρώτη φορά απο τον Μάιο

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Η "ΑΤΑΚΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ"; 25 Νοε 2020 | 12:12

ΗΠΑ: Ενας πελώριος μεταλλικός μονόλιθος "φύτρωσε" στην έρημο της Γιούτα - Απίστευτο περιστατικό

Ένας πελώριος μεταλλικός μονόλιθος είναι φυτεμένος μέσα στην έρημο της Γιούτα στις ΗΠΑ. Μυστική η τοποθεσία.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ USA TODAY 25 Νοε 2020 | 10:19

Τρυφερός ο Δρ Φάουτσι: Μη φοβάστε, παιδιά, ο Άγιος Βασίλης εξαιρείται από τον κορονοϊό και θα έρθει

Καθησύχασε τα παιδάκια ο Δρ. Φάουτσι για τον Άγιο Βασίλη. Θα έρθει γιατί εξαιρείται από τον κορονοϊό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NBC 25 Νοε 2020 | 09:59

Η πρώτη συνέντευξη Μπάιντεν: Η θητεία μου δε θα είναι τρίτη θητεία Ομπάμα

"Θέλω αυτή η χώρα να είναι ενωμένη", είπε ο Μπάιντεν στην πρώτη του συνέντευξη. "Θα έβαζα και έναν που έχει ψηφίσει Τραμπ στην κυβέρνηση".

ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 25 Νοε 2020 | 08:04

ΗΠΑ: Η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας άρχισε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Δήλωση Πομπέο

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ 24 Νοε 2020 | 22:56

Κορονοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για το εμβόλιο - Διαθέσιμο στα μέσα Δεκεμβρίου, λέει το CDC

Υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ 20 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ 24 Νοε 2020 | 18:50

Εξελίξεις στις ΗΠΑ: Και επίσημα νικητής στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν

Η Πενσιλβάνια επικύρωσε τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, ανακηρύσσοντας νικητή τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης.