
Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούν την απελευθέρωση μιας Ισραηλινής στρατιώτη που κρατούνταν όμηρος από τη Χαμάς, μετά από χερσαίες επιχειρήσεις εντός της Γάζας.
"Απόψε, η δεκανέας Ούρι Μαγκίντις αφέθηκε ελεύθερη, κατά τη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης, μετά την απαγωγή της από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου", αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται πως:
"Η στρατιώτης εξετάστηκε ιατρικά, η κατάστασή της είναι καλή και συναντήθηκε με την οικογένειά της".
"Οι IDF και η ISA θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να απελευθερώσουν τους ομήρους", προστίθεται στην ανακοίνωση.
הלילה שוחררה החיילת טור׳ אורי מגידיש, במהלך פעולה קרקעית, לאחר שנחטפה על ידי ארגון הטרור חמאס ב-7/10.
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 30, 2023
החיילת נבדקה רפואית, מצבה טוב והיא נפגשה עם משפחתה.
צה״ל ושב״כ ימשיכו לעשות כל מאמץ על מנת להביא לשחרור החטופים pic.twitter.com/0XYlgFNITk
Η δεκανέας του ισραηλινού στρατού είχε απαχθεί από άνδρες της Χαμάς κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.
Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Χ, πρώην Twitter, ο Νετανιάχου λέει "καλώς ήρθες σπίτι" στη στρατιώτη Όρι Μεγκίντις.
Ο Ισραηλινός πρόεδρος αναφέρει ότι η διάσωση αντανακλά τη δέσμευση της χώρας του να διασώζει ομήρους και επαινεί τον ισραηλινό στρατό και την υπηρεσία πληροφοριών για τις προσπάθειές τους.
Μάλιστα, προειδοποιεί τη Χαμάς ότι "το Ισραήλ θα συνεχίσει να στοχοποιεί τα μέλη της".
Νετανιάχου: Το Ισραήλ σημειώνει συστηματική πρόοδο στην εκστρατεία κατά της Χαμάς
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ σημειώνει "συστηματική πρόοδο" στη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χαμάς στη Γάζα.
Κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι ο IDF "επέκτεινε την εδαφική του είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας. Το κάνει με μετρημένα, πολύ δυνατά βήματα, κάνοντας συστηματική πρόοδο ένα βήμα τη φορά".
Ο Μπένι Γκαντς, πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου που συμμετέχει την ισραηλινή κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε από την πλευρά του ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, μετά την απελευθέρωση στρατιώτη του IDF κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης χθες το βράδυ.
"Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, με κάθε μέσο, προκειμένου να φέρουμε σπίτι τα κορίτσια και τα αγόρια μας", λέει ο Γκαντς.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν συνεχάρη τον IDF και τη Shin Bet που έφεραν τη στρατιώτη πίσω, προσθέτοντας: "Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε για να απελευθερώσουμε όλους τους αιχμαλώτους".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr