
Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μια 77χρονη γυναίκα και ένα 13χρονο αγόρι, οι οποίοι ήταν μεταξύ των περίπου 240 ομήρων που αιχμαλωτίστηκαν στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.
Οι δύο άνθρωποι φαίνονται καλά στην υγεία τους, 34 μέρες αφότου έπεσαν στα χέρια της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ και σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης φέρονται να επικρίνουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να αφεθούν ελεύθεροι.
Στο βίντεο, η ηλικιωμένη είπε ότι της λείπουν τα παιδιά της. "Ελπίζω να καταφέρω να σας δω την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε ευτυχισμένοι και υγιείς και θέλουμε όλοι να είναι ευτυχισμένοι", είπε καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.
Πρόκειται για το τρίτο βίντεο με ομήρους που δημοσιεύεται από τους ένοπλους της Γάζας, οι οποίοι έχουν απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις αιχμαλώτους -τελευταίοι ένα ζευγάρι 85χρονων γυναικών που επέστρεψε στο Ισραήλ στις 23 Οκτωβρίου.
Η οργάνωση δήλωσε ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους δύο ομήρους για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους, μόλις πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Το Ισραήλ δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο.
Οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες με έδρα τη Γάζα έπιασαν τους ομήρους κατά τη διάρκεια επίθεσης σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 Ισραηλινοί και ξένοι, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.
Η συντριπτική πλειονότητα πιστεύεται ότι βρίσκεται στα χέρια της Χαμάς, αλλά η Ισλαμική Τζιχάντ, μια μικρότερη μαχητική ομάδα στη Γάζα που είναι σύμμαχος του κινήματος που κυβερνά την περιοχή, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι κρατά τουλάχιστον 30 αιχμαλώτους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr