14:01 - 17 Ιουν 2025
«Είμαστε προσηλωμένοι στη διπλωματία, αλλά επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση των επιθέσεων», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
13:57 - 17 Ιουν 2025
Δεκάδες ισραηλινά εμπορικά αεροπλάνα στη Λάρνακα: Στο πλαίσιο του σχεδίου «Εστία»
13:52 - 17 Ιουν 2025
Ιταλί: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής», λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
13:45 - 17 Ιουν 2025
Στόχος κυβερνοεπίθεσης μία από τις μεγαλύτερες ιρανικές τράπεζες: Σοβαρά προβλήματα στην κρατική Sepah
13:37 - 17 Ιουν 2025
Αναχωρούν από το Ισραήλ: Ξένοι πολίτες φεύγουν με λεωφορεία μέσω Αίγυπτου
13:27 - 17 Ιουν 2025
«Επιθυμώ ένα πραγματικό τέλος», είπε ο Τραμπ - Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους
13:17 - 17 Ιουν 2025
Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο δυτικό Ιράν - Ανακοίνωση IDF
13:07 - 17 Ιουν 2025
Η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης για το χτύπημα στο κτίριο της Μοσάντ
13:06 - 17 Ιουν 2025
Αναφορές ότι το Ιράν χτύπησε το κτίριο της Mossad
12:58 - 17 Ιουν 2025
Νέα προειδοποίηση του Ιράν για κύμα σφοδρών επιθέσεων τις επόμενες ώρες με «προηγμένα όπλα»
12:55 - 17 Ιουν 2025
Η άφιξη του Τραμπ στις ΗΠΑ [βίντεο]
12:40 - 17 Ιουν 2025
Ινδία: Καλεί τους πολίτες της να φύγουν από την Τεχεράνη
12:37 - 17 Ιουν 2025
Σύγκρουση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
12:29 - 17 Ιουν 2025
Επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: Ψάχνουμε «ένα πραγματικό τέλος. Όχι μια κατάπαυση του πυρός. Ένα τέλος».
12:20 - 17 Ιουν 2025
Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν σε "κάτι καλύτερο» από μια κατάπαυση του πυρός
11:57 - 17 Ιουν 2025
IDF: Ο διοικητής Αλί Σαντμανί ήταν το πιο κοντινό πρόσωπο στον Χαμενεΐ
11:50 - 17 Ιουν 2025
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ζήτησε από την ΕΕ να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
11:47 - 17 Ιουν 2025
Γύρω στις 20 αραβικές και μουσουλμανικές χώρες ζητούν τη δημιουργία "ζώνης χωρίς πυρηνικά όπλα" στη Μέση Ανατολή
11:35 - 17 Ιουν 2025
Ισχυρές εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν
11:19 - 17 Ιουν 2025
Συνομιλία Μελόνι-Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7)
11:09 - 17 Ιουν 2025
Οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ θα ενταθούν τις επόμενες ώρες, λένε οι Ιρανοί
10:48 - 17 Ιουν 2025
Ο Τραμπ επιθυμεί "ένα πραγματικό τέλος" στο πυρηνικό πρόβλημα με το Ιράν
10:43 - 17 Ιουν 2025
Τρεις νεκροί μετά το ισραηλινό χτύπημα σε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα
10:42 - 17 Ιουν 2025
Ιρανός πρέσβης στον ΟΗΕ: Το Ιράν άσκησε το εγγενές του δικαίωμα στην αυτοάμυνα
10:25 - 17 Ιουν 2025
Χάθηκε η επικοινωνία με Ιρανό ποδοσφαιριστή της Ίντερ
10:19 - 17 Ιουν 2025
Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία παροτρύνουν την Τεχεράνη να διαπραγματευτεί "το ταχύτερο δυνατό, χωρίς προϋποθέσεις"
10:03 - 17 Ιουν 2025
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον αρχηγό του πολεμικού στρατηγείου του Ιράν
09:47 - 17 Ιουν 2025
G7: Η Ομάδα των Επτά καλεί σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
09:43 - 17 Ιουν 2025
Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν
09:39 - 17 Ιουν 2025
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον νεοδιορισθέντα αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
09:37 - 17 Ιουν 2025
Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες στο Ιράν για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ και το πυρηνικό του πρόγραμμα
09:30 - 17 Ιουν 2025
Χέγκσεθ: Οι ΗΠΑ «αναπτύσσουν επιπλέον δυνατότητες» στη Μέση Ανατολή
09:25 - 17 Ιουν 2025
Τραμπ: Η εσπευσμένη αναχώρησή μου από τη σύνοδο της G7 «δεν έχει καμία σχέση» με μια εκεχειρία Ισραήλ- Ιράν
09:20 - 17 Ιουν 2025
Η Κίνα καλεί τους υπηκόους της να φύγουν από το Ισραήλ «το συντομότερο»
09:10 - 17 Ιουν 2025
Μακρόν: Η επιδίωξη να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στην Τεχεράνη διά της βίας θα ήταν «στρατηγικό λάθος»
09:00 - 17 Ιουν 2025
ΥΠΕΞ Ιράν: Η επίθεση του Ισραήλ «καταφέρνει πλήγμα» στη διπλωματία όσον αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν
08:45 - 17 Ιουν 2025
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ φεύγει εσπευσμένα από την G7
08:40 - 17 Ιουν 2025
Τραμπ: «Οι πάντες πρέπει να απομακρυνθούν από την Τεχεράνη»
Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι ολοκλήρωσε ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών που στόχευαν αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν στρατιωτικές θέσεις εντός του Ιράν.
Σε ανακοίνωσή του, οι Ισραηλινοί ανέφεραν ότι η πολεμική αεροπορία τους έπληξε σήμερα "12 σημεία εκτόξευσης και αποθήκευσης πυραύλων”.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύτηκε από ιρανικά μέσα ενημέρωσης προς τους κατοίκους του Ισραήλ ότι "ειδικά το Τελ Αβίβ και η Χάιφα πρέπει να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό για να σώσουν τη ζωή τους".
Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν δηλώσει άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση, γνωρίζουν "ακριβώς" πού "κρύβεται" ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
"Είναι εύκολος στόχος, αλλά είναι ασφαλής εκεί - Δεν πρόκειται να τον εξοντώσουμε (να τον σκοτώσουμε!), τουλάχιστον όχι προς το παρόν", έγραψε. "Αλλά δεν θέλουμε να εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον πολιτών ή Αμερικανών στρατιωτών", πρόσθεσε ο Τραμπ, πριν απειλήσει: "Η υπομονή μας εξαντλείται".
Σε άλλη ανάρτηση, ο Τραμπ έγραψε με κεφαλαία γράμματα: "ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!", επαναλαμβάνοντας προηγούμενα σχόλια όπου ζήτησε "πλήρη παραίτηση" από το Ιράν.
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν το κτίριο που αποτελεί την έδρα της Mossad ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν αεροποιρικές επιδρομές στο δυτικό Ιράν. Αργότερα, προσδιόρισαν ότι οι στόχοι τους ήταν εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων.
23:26
17 Ιουν. 2025
Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει με το Ισραήλ σε πλήγματα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει με το Ισραήλ για να χτυπήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Φόρντοου, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με το CBS, τον ειδησεογραφικό συνεργάτη του BBC στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το BBC, δεν υπήρξε πλήρης συμφωνία μεταξύ των στενότερων συμβούλων του Τραμπ.
23:24
17 Ιουν. 2025
Η Ρωσία καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν ως παράνομες
Η Ρωσία καταδίκασε τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τες παράνομες και ζητώντας διπλωματική επίλυση των ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Telegram, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε τις «σαφείς δηλώσεις» του Ιράν που επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή του στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT) και τη δηλωμένη ετοιμότητά του να ξεκινήσει διάλογο με τις ΗΠΑ.
Η Μόσχα δήλωσε ότι αναμένει μια «αψευδή ανάλυση» από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) σχετικά με το εάν οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
23:18
17 Ιουν. 2025
Αξιωματούχος των Χούθι λέει ότι οργάνωση της Υεμένης θα παρέμβει για να υποστηρίξει την Τεχεράνη
Ο Μοχάμεντ αλ-Μπουχάιτι, ηγέτης των Χούθι ότι η οργάνωση από την Υεμένη θα σπεύσει να βοηθήσουν οποιοδήποτε αραβικό ή μουσουλμανικό έθνος δεχθεί επίθεση.
"Θα παρέμβουμε για να υποστηρίξουμε την Τεχεράνη ενάντια στις σιωνιστικές επιθέσεις, όπως υποστηρίξαμε τους αδελφούς μας στη Γάζα", δήλωσε ο αλ-Μπουχάιτι.
Οι Χούθι πραγματοποιούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε μια εκστρατεία που, όπως λένε, στοχεύει να πιέσει τη χώρα να τερματίσει τον πόλεμό της στη Γάζα.
Τις τελευταίες ημέρες, οι πύραυλοι των Χούθι έχουν συμπέσει με ιρανικές εκτοξεύσεις εναντίον του Ισραήλ.
22:53
17 Ιουν. 2025
CNN: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τραμπ με το επιτελείο εθνικής ασφαλείας
Η σύσκεψη υπό τον Ντόναλντ Τραμπ με την ομάδα εθνικής ασφαλείας που έγινε στο Situation Room του Λευκού ολοκληρώθηκε έπειτα από μία ώρα.
22:38
17 Ιουν. 2025
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε “12 σημεία εκτόξευσης και αποθήκευσης πυραύλων” στο Ιράν
Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι ολοκλήρωσε ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών που στόχευαν αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν στρατιωτικές θέσεις εντός του Ιράν.
Σε ανακοίνωσή του, οι Ισραηλινοί ανέφεραν ότι η πολεμική αεροπορία τους έπληξε σήμερα “12 σημεία εκτόξευσης και αποθήκευσης πυραύλων”.
🔴RAW FOOTAGE: The IAF struck 12 missile launch sites and storage facilities in Iran aimed at Israeli civilians.
Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει χωρίς να καταστραφεί η εγκατάσταση του Ιράν στο Φορντόου
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάτσι Χανέγκμπι, δήλωσε στο Channel 12 ότι η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν δεν θα τελειώσει πριν καταστραφεί η κύρια εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας, Φορντόου.
Οι ειδικοί λένε ότι το Ισραήλ θα χρειαστεί τη βοήθεια των ΗΠΑ - με τεράστια βομβαρδιστικά και πυρομαχικά - για να διεισδύσει στις άμυνες του Φορντόου.
Η εγκατάσταση, κοντά στην πόλη Κομ, είναι χτισμένη βαθιά μέσα σε ένα βουνό.
22:09
17 Ιουν. 2025
Μακρόν: Αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν θα έφερνε “χάος”
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μόλις μίλησε στη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά.
Δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να επιτευχθεί αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν με στρατιωτικά μέσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters και του πρακτορείου ειδήσεων AFP.
Λέει ότι μια αλλαγή καθεστώτος θα έφερνε “χάος” και πιστεύει ότι τα έθνη θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
“Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να φέρουν όλους πίσω γύρω από το τραπέζι”, σημείωσε.
22:01
17 Ιουν. 2025
Οι τελευταίες εξελίξεις της σύγκρουσης
- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι «έχουμε πλέον τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο των ουρανών πάνω από το Ιράν» και απειλεί να δολοφονήσει τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.
- Ο νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Αμπντουλραχίμ Μουσαβί, λέει ότι η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει επιθέσεις μόνο για να αποτρέψει το Ισραήλ και ότι «η επιχείρηση τιμωρίας θα εκτελεστεί σύντομα».
- Το Ιράν εξαπολύει περισσότερες επιθέσεις αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ, με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οκτώ πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην τελευταία ομοβροντία.
- Τα ιρανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τον βομβαρδισμό της χώρας.
- Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ καταδικάζει την «απερίσκεπτη στόχευση ενεργειακών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στην περιοχή».
21:55
17 Ιουν. 2025
Νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν ότι εντοπίστηκε ένα νέο κύμα βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ. Τα επόμενα λεπτά αναμένεται να ακουστούν και οι συναγερμοί, γράφουν οι Times of Israel.
"Αυτή τη στιγμή, η αεροπορία εργάζεται για την αναχαίτιση και την επίθεση όπου είναι απαραίτητο για την εξάλειψη της απειλής", ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.
21:42
17 Ιουν. 2025
Νέο κύμα ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν - "60 μαχητικά χτυπούν στην καρδιά της χώρας"
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν το απόγευμα της Τρίτης ότι εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά του Ισραήλ με 60 μαχητικά αεροσκάφη που χτυπούν στόχους «στην καρδιά του Ιράν».
Τα μαχητικά αναζητούν και καταστρέφουν και ιρανικούς εκτοξευτές πυραύλων.
Αναφέρουν ακόμη οι IDF ότι οι ιρανικές δυνάμεις σε μεγάλο βαθμό έχουν αποσυρθεί στο κέντρο της χώρας για να προστατευτούν από τις ισραηλινές επιθέσεις.
Major strikes reported now on the Iranian capital of Tehran, with several fires seen burning across the city, as resident claim these are some of the heaviest strikes against Tehran by the Israeli Air Force since Friday. pic.twitter.com/3hDcUAUcp0
Το Ισραήλ παρατείνει τους περιορισμούς κυκλοφορίας
Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραήλ αναφέρει ότι η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 8 μ.μ.
21:17
17 Ιουν. 2025
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας λέει ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν απειλούν ολόκληρη την περιοχή
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β' προειδοποίησε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν απειλούν να κλιμακώσουν επικίνδυνα τις εντάσεις στην “περιοχή και πέρα από αυτήν”.
Ο Αμπντουλάχ δήλωσε ότι “με την επέκταση της επίθεσης Ισραήλ ώστε να συμπεριλάβει το Ιράν, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πού θα καταλήξουν τα όρια αυτού του πεδίου μάχης”.
“Και αυτό, φίλοι μου, αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους παντού”, δήλωσε στους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο.
21:03
17 Ιουν. 2025
Νέες εκρήξεις αναφέρθηκαν στην Τεχεράνη
Υπάρχουν νέες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για περισσότερες εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP αναφέρει ότι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την πόλη. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna αναφέρει "συνεχείς και έντονες" εκρήξεις.
20:56
17 Ιουν. 2025
Εν αναμονή σύσκεψης Τραμπ με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
20:55
17 Ιουν. 2025
Το Ιράν προειδοποιεί τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν "για να σώσουν τη ζωή τους"
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύτηκε από ιρανικά μέσα ενημέρωσης προς τους κατοίκους του Ισραήλ ότι "ειδικά το Τελ Αβίβ και η Χάιφα πρέπει να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό για να σώσουν τη ζωή τους".
Ο Υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί λέει επίσης ότι οι "επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής αποτελούν προειδοποίηση για αποτροπή" και ότι μια "επιχείρηση τιμωρίας" από το Ιράν "θα πραγματοποιηθεί σύντομα".
20:52
17 Ιουν. 2025
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» και επιστροφή στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
Η Αίγυπτος είναι η τελευταία χώρα που ζήτησε αποκλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, προειδοποιώντας ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να προκαλέσει περιφερειακή αναταραχή.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Μπαντρ Αμπντελάτι ζήτησε “άμεση κατάπαυση του πυρός” κατά τη διάρκεια ξεχωριστών τηλεφωνικών κλήσεων με τον Ιρανό ομόλογό του, Αμπάς Αραγτσί, και τον απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Αμπντελάτι πίεσε για “επιστροφή στις διαπραγματεύσεις” για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο, όπως είπε, θα ήταν “ο μόνος δρόμος για μια βιώσιμη συμφωνία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Αμπντελάτι “υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχουν στρατιωτικές λύσεις για τις κρίσεις της περιοχής, τονίζοντας τη σημασία της αποτροπής μιας επέκτασης της σύγκρουσης” που θα ωθούσε την περιοχή σε “εκτεταμένο χάος” και “θα έβλαπτε όλα τα μέρη”, πρόσθεσε.
20:35
17 Ιουν. 2025
Έληξε ο συναγερμός στην περιοχή της Ντιμόνα, έπειτα από την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων
Κόκκινος συναγερμός σήμανε απόψε για περίπου 15 λεπτά στην περιοχή της Ντιμόνα, στο νοτιοανατολικό Ισραήλ, έπειτα από ρίψεις πυραύλων από το Ιράν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, που αναφερόταν σε μια πόλη στο νότιο Ισραήλ γνωστή κυρίως για τον πυρηνικό σταθμό της.
"Πριν από λίγο, σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, έπειτα από την αναγνώριση πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το κράτος του Ισραήλ", έλεγε ένα στρατιωτικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στις 19.12 τοπική ώρα. Ο ιστότοπος της διοίκησης εσωτερικού μετώπου του ισραηλινού στρατού διευκρίνιζε πως μεταξύ των ζωνών που βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή είναι η περιοχή της Ντιμόνα.
Στις 19.28 τοπική ώρα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως το επίπεδο συναγερμού μειώθηκε και ότι οι κάτοικοι των περιοχών που αφορούσε μπορούσαν να βγουν από τα καταφύγια.
Επρόκειτο για τον έκτο συναγερμό για πυραύλους από το Ιράν που σήμανε ο ισραηλινός στρατός από τα μεσάνυχτα.
20:31
17 Ιουν. 2025
Ο ανώτατος στρατηγός του Ιράν λέει ότι θα εξαπολυθούν “τιμωρητικές” επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ
Σύμφωνα με το Press TV του Ιράν, ο Abdolrahim Mousavi, αρχηγός του επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε: "Οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής αποτελούν προειδοποίηση για αποτροπή - η τιμωρητική επιχείρηση θα εκτελεστεί σύντομα".
20:13
17 Ιουν. 2025
Το Ιράν κατηγορεί την ΕΕ ότι ενεργεί ως “απολογητής” του Ισραήλ
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενεργεί ως «απολογητής» του Ισραήλ, αφού η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλλας, εξέφρασε ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Σε μια ανάρτηση στο X, ο Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ απευθύνθηκε απευθείας στην Κάλλας, προτρέποντάς την “παρακαλώ να σταματήσετε να ενεργείτε ως απολογητής του επιτιθέμενου”.
Madam @kajakallas, Please stop acting as the aggressor's apologist.
How can you express concern over Iran's peaceful program that is under the most robust IAEA's inspections and ignore the fact that Israeli regime has a huge arsenal of #NuclearWeapons?!
Iran has never sought… pic.twitter.com/Df428g4FcI
Είπε επίσης: “Πώς μπορείτε να εκφράσετε ανησυχία για το ειρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο βρίσκεται υπό τις πιο αυστηρές επιθεωρήσεις της ΔΟΑΕ, και να αγνοήσετε το γεγονός ότι το ισραηλινό καθεστώς διαθέτει ένα τεράστιο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων;!”
Ο Μπαγκάεϊ επιβεβαίωσε τη θέση του Ιράν ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι απολύτως ειρηνικό.
Σύμφωνα με το Al Jazeera, ενώ το Ιράν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), το Ισραήλ δεν είναι υπογράφον μέρος και πιστεύεται ευρέως ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα - αν και δεν το έχει ποτέ παραδεχτεί δημόσια.
“Το Ιράν δεν επιδίωξε ποτέ πυρηνικά όπλα”, πρόσθεσε ο Μπαγκάεϊ, “σε αντίθεση με τον επιτιθέμενο που είναι το μόνο εμπόδιο για μια Μέση Ανατολή απαλλαγμένη από πυρηνικά όπλα - έναν στόχο που το Ιράν υποστηρίζει από το 1974”.
20:01
17 Ιουν. 2025
Συναγερμός στην περιοχή της Ντιμόνα του Ισραήλ, έπειτα από την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων
Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν απόψε στην περιοχή της Ντιμόνα, έπειτα από ρίψεις πυραύλων από το Ιράν, έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό που αναφερόταν σε μια πόλη στο νότιο Ισραήλ γνωστή κυρίως για τον πυρηνικό σταθμό της.
«Πριν από λίγο, σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, έπειτα από την αναγνώριση πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το κράτος του Ισραήλ», λέει ένα στρατιωτικό ανακοινωθέν.
Ο ιστότοπος της διοίκησης εσωτερικού μετώπου του ισραηλινού στρατού διευκρινίζει πως μεταξύ των ζωνών που βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή είναι η περιοχή της Ντιμόνα.
19:40
17 Ιουν. 2025
Τραμπ: "Δεν πρόκειται να σκοτώσουμε τον Χαμενεΐ, τουλάχιστον όχι προς το παρόν"
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκδώσει μια σειρά από δηλώσεις σχετικά με το Ιράν στην εφαρμογή του Truth Social τα τελευταία λεπτά.
Σε μία από αυτές, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν δηλώσει άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση, γνωρίζουν «ακριβώς» πού «κρύβεται» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
«Είναι εύκολος στόχος, αλλά είναι ασφαλής εκεί - Δεν πρόκειται να τον εξοντώσουμε (να τον σκοτώσουμε!), τουλάχιστον όχι προς το παρόν», έγραψε. «Αλλά δεν θέλουμε να εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον πολιτών ή Αμερικανών στρατιωτών», πρόσθεσε ο Τραμπ, πριν απειλήσει: «Η υπομονή μας εξαντλείται».
Σε άλλη ανάρτηση, ο Τραμπ έγραψε με κεφαλαία γράμματα: «ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!», επαναλαμβάνοντας προηγούμενα σχόλια όπου ζήτησε «πλήρη παραίτηση» από το Ιράν.
Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την Τεχεράνη.
19:13
17 Ιουν. 2025
Τραμπ: "Τώρα έχουμε τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο των ουρανών πάνω από το Ιράν"
Σε μία νέα δήλωση προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ με μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι «Τώρα έχουμε τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο των ουρανών πάνω από το Ιράν».
Το α' πληθυντικό πρόσωπο ("we") προκαλεί ωστόσο ερωτήματα ως προς το σε τι αναφέρεται ο Αμερικανός πρόεδρος.
Συνεχίζοντας τη δήλωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε αναφορά στα οπλικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζει το Ισραήλ: «Το Ιράν είχε καλά συστήματα αεράμυνας και άλλο αμυντικό εξοπλισμό, και μάλιστα άφθονο, αλλά δεν συγκρίνεται με τα αμερικανικά κατασκευασμένα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα «πράγματα». Κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τις παλιές καλές ΗΠΑ».
Οι ΗΠΑ παρέχουν εδώ και καιρό στο Ισραήλ στρατιωτική βοήθεια και εξοπλισμό - αλλά η επίσημη θέση τους από τότε που ξεκίνησαν οι επιθέσεις την Παρασκευή, 13/06, είναι ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στις ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν.
19:01
17 Ιουν. 2025
Νέο κύμα επιθέσεων στο Ισραήλ ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση
Το Ιράν ανακοίνωσε ένα νέο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.
18:53
17 Ιουν. 2025
Κριτική δέχεται η ηγεσία της Τεχεράνης (περσική υπηρεσία του BBC)
Η ιρανική ηγεσία δέχεται κριτική από τους πολίτες στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC.
Πολλοί Ιρανοί δεν βλέπουν αυτόν τον πόλεμο ως πόλεμο κατά του λαού αλλά ως πόλεμο κατά του καθεστώτος, στο οποίο αντιτίθενται, αναφέρει το BBC. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουν τον Νετανιάχου, αλλά έχουν κουραστεί και θέλουν να αλλάξει.
Ιρανικές μυστικές υπηρεσίες συλλαμβάνουν όσους επειδή αναρτούν αστεία σχετικά με την αποδυνάμωση του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Μάλιστα, ένας 14χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση απλώς και μόνο επειδή δημοσίευσε ένα χιουμοριστικό meme στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
18:47
17 Ιουν. 2025
Βανς: Ο Τραμπ ενδέχεται «να λάβει και άλλα μέτρα για τον τερματισμό του εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν»
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, έκανε μια δήλωση που φωτίζει το πώς θα μπορούσε να κινηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ το επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα είπε ότι ο Τραμπ ενδέχεται να λάβει «περαιτέρω μέτρα για τον τερματισμό του εμπλουτισμού του ουρανίου από το Ιράν» ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στον χειρισμό του για το ιρανικό ζήτημα.
«Ο πρόεδρος έχει δείξει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση διατηρώντας την εστίαση του στρατού μας στην προστασία των στρατευμάτων μας και στην προστασία των πολιτών μας», έγραψε ο Βανς σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Look, I'm seeing this from the inside, and am admittedly biased towards our president (and my friend), but there's a lot of crazy stuff on social media, so I wanted to address some things directly on the Iran issue:
First, POTUS has been amazingly consistent, over 10 years, that…
Και πρόσθεσε: «Μπορεί να αποφασίσει ότι πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα για τον τερματισμό του εμπλουτισμού του ουρανίου από το Ιράν. Αυτή η απόφαση ανήκει τελικά στον πρόεδρο. Και φυσικά, οι άνθρωποι έχουν δίκιο να ανησυχούν για την εξωτερική εμπλοκή μετά τα τελευταία 25 χρόνια ηλίθιας εξωτερικής πολιτικής».
18:23
17 Ιουν. 2025
Ιράν: Εκτοξεύσαμε οκτώ πυραύλους στο τελευταίο κύμα επιθέσεων στο Ισραήλ (IRNA)
Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι οκτώ πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο τελευταίο κύμα επιθέσεων στο Ισραήλ.
Το IRNA αναφέρει ότι οι ιρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους εναντίον του Ισραήλ στην τελευταία ομοβροντία.
Το Ιράν εκτόξευσε λιγότερα βλήματα σε ένα μόνο κύμα εναντίον του Ισραήλ τις τελευταίες δύο ημέρες σε σύγκριση με τις πρώτες ημέρες του πολέμου, όταν εκτόξευε δεκάδες πυραύλους ταυτόχρονα.
18:18
17 Ιουν. 2025
Μερτς: Το καθεστώς της Τεχεράνης έχει αποδυναμωθεί, το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε την Τρίτη ότι η ηγεσία της Τεχεράνης έχει αποδυναμωθεί από τις επιθέσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες και πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στην προηγούμενη δύναμή της.
«Αυτό το καθεστώς είναι πολύ αποδυναμωμένο και πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στην προηγούμενη δύναμή του, καθιστώντας το μέλλον της χώρας αβέβαιο. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε», δήλωσε ο Μερτς σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Welt στη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά.
Πρόσθεσε ότι η προσφορά των Ευρωπαίων για διπλωματική βοήθεια, σε περίπτωση επανέναρξης των συνομιλιών, εξακολουθεί να ισχύει όπως και πριν από τις επιθέσεις.
«Εάν προκύψει μια νέα κατάσταση, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι και πάλι έτοιμα να παράσχουν διπλωματική βοήθεια, όπως ήταν μέχρι την περασμένη Πέμπτη», είπε.
18:13
17 Ιουν. 2025
Ο ισραηλινός στρατός επιτρέπει στους πολίτες να φύγουν από τα καταφύγια
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την άρση του κόκκινου συναγερμού σε ορισμένες περιοχές του Ισραήλεπιτρέποντας στον πληθυσμό να φύγει από τα καταφύγια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σε λιγότερο από 15 λεπτά μετά τις σειρήνες που προειδοποιούσαν για επικείμενη επίθεση σε αρκετές περιοχές της χώρας.
"Μετά την εκτίμηση της κατάστασης, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου" του στρατού δηλώνει ότι "στο εξής επιτρέπει στους πολίτες να φύγουν από τα καταφύγια", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
17:37
17 Ιουν. 2025
Δεν υπάρχουν αναφορές για πλήγματα από την τελευταία επίθεση του Ιράν με βαλλιστικού πυραύλους (ισραηλινά ΜΜΕ)
Δεν υπάρχουν αναφορές για πλήγματα σε αστικές περιοχές ή τραυματισμούς στην τελευταία ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του "Magen David Adom", του εθνικού οργανισμού αιμοδοσίας της χώρας.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, λιγότεροι από 10 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην επίθεση.
Σειρήνες είχαν ηχήσει σε όλο το κεντρικό Ισραήλ.
Πολίτες στο Ισραήλ την ώρα που ήχησαν οι σειρήνες βρίσκουν καταφύγιο σε υπόγειο σταθμό.
17:20
17 Ιουν. 2025
Σειρήνες ηχούν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ
Σειρήνες ηχούν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν.
Οι πολίτες σε περιοχές όπου ηχούν σειρήνες λαμβάνουν οδηγίες να εισέλθουν σε καταφύγια βομβαρδισμών και να παραμείνουν σε αυτά μέχρι νεωτέρας.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έδωσαν προειδοποίηση περίπου πέντε λεπτά πριν ηχήσουν οι σειρήνες.
Είναι η πέμπτη μέρα της σοβαρότερης κρίσης μεταξύ Ισραήλ - Ιράν.
17:02
17 Ιουν. 2025
Ξεκινούν αύριο πτήσεις της ισραηλινής «El Al» από Αθήνα, Λάρνακα και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει αύριο πτήσεις επαναπατρισμού από την Αθήνα, τη Λάρνακα, τη Ρώμη, το Μιλάνο και το Παρίσι σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τις αρχές πολιτικής αεροπορίας του Ισραήλ.
Η El Al αναφέρει ότι οι επιβάτες για αυτές τις πτήσεις έχουν ήδη οριστεί και θα λάβουν ειδοποίηση σήμερα και σημειώνουν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν επικοινωνίας των ανθρώπων που πρόκειται να ταξιδέψουν με την εταιρεία.
Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τα κέντρα εξυπηρέτησης. Οι επιβάτες που κατέχουν έγκυρο εισιτήριο πτήσης El Al ή Sun Dor προς Ισραήλ και των οποίων η πτήση ακυρώθηκε, δικαιούνται επείγουσα πτήση χωρίς επιπλέον κόστος, αναφέρει η αεροπορική εταιρεία.
Οι πτήσεις θα εκτελούνται σταδιακά, με την επιφύλαξη εγκρίσεων από τις αρχές πολιτικής αεροπορίας και το αμυντικό ίδρυμα. Η El Al αναφέρει ότι προς το παρόν δεν εκτελούνται εξερχόμενες πτήσεις από το Ισραήλ, μόνο πτήσεις επιστροφής που θα φέρουν τους Ισραηλινούς στην πατρίδα τους.
16:53
17 Ιουν. 2025
Σύμβολο για τους Ιρανούς η δημοσιογράφος που έκανε ζωντανή μετάδοση την ώρα που χτυπήθηκε η κρατική τηλεόραση από το Ιρσαήλ
«Ηρωίδα» αποκαλούν στο Ιράν τη δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης που βρισκόταν στο στούντιο και μιλούσε σε πολύ υψηλούς τόνους όταν το κτίριο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Τεχεράνη χτυπήθηκε από το Ισραήλ.
Fatemeh Bahrami/Anadolu via Getty Images / Ideal Image
Σαχάρ Εμάμι: Έγινε στόχος ενώ ήταν στον «αέρα»
Μια εικόνα της παρουσιάστριας της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, Σαχάρ Εμάμι, η οποία έγινε στόχος ενώ ήταν στον «αέρα» κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης, βρίσκεται σε κοινή θέα στην πλατεία Βέλιασρ στην Τεχεράνη.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει ότι η εικόνα της, με το δάχτυλό της υψωμένο σε ένδειξη ανυπακοής, συνδυάστηκε με έναν στίχο του Πέρση ποιητή Φερντούσι, που τιμά το θάρρος των γυναικών «στο πεδίο της μάχης».
Η παρουσιάστρια ανακηρύχθηκε «ηρωίδα» στη χώρα. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χτυπήθηκε από τους σοβάδες και γέμισε σκόνη σε ζωντανή μετάδοση όταν μια ισραηλινή επιδρομή έπληξε τον ιρανικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα IRIB.
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανέφερε ότι οι κεντρικές εγκαταστάσεις της χτυπήθηκαν από τέσσερις βόμβες.
Στην επιδρομή της Ισραηλινής Αεροπορίας σκοτώθηκε μία υπάλληλος, η Μασουμέ Αζίμι, η οποία υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της από το ωστικό κύμα της επίθεσης, ανέφερε το Press TV, το οποίο ανήκει στο IRIB. Αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν επίσης.
16:40
17 Ιουν. 2025
Σι: Η Κίνα «ανησυχεί βαθιά» για την «αιφνίδια κλιμάκωση»
Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα του «ανησυχεί βαθιά» για την «αιφνίδια κλιμάκωση» των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, που προκλήθηκε από τη στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά του Ιράν, ανέφερε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.
Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ από την Παρασκευή 13/06, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα - βασικός διπλωματικός και οικονομικός υποστηρικτής του Ιράν - αντιτίθεται σε «οποιεσδήποτε πράξεις που παραβιάζουν την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα» άλλων χωρών.
«Η στρατιωτική σύγκρουση δεν είναι τρόπος επίλυσης προβλημάτων και η κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων δεν είναι προς το κοινό συμφέρον της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Σι, μιλώντας μαζί με τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιόγιεφ στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.
Ο Σι βρίσκεται στην Αστάνα για τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής Κίνας-Κεντρικής Ασίας.
Ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να εργαστούν για την εκτόνωση της σύγκρουσης το συντομότερο δυνατό και ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα μέρη «για να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας» στην περιοχή.
16:32
17 Ιουν. 2025
Το Ισραήλ ολοκλήρωσε τις επιδρομές του στο Ιράν: Στόχευσαν εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε κύμα αεροπορικών επιδρομών με στόχο εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με τον IDF.
Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δεκάδες εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων και άλλες εγκαταστάσεις.
Παρακάτω, δείτε πλάνα από ορισμένες από τις επιθέσεις:
The Israeli Air Force conducted a wave of airstrikes against Iranian ballistic missile launchers in western Iran, the IDF says.
The military says fighter jets hit dozens of ballistic missile launchers and other facilities.
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) June 17, 2025
Επιπλέον, από σήμερα το πρωί, ο IDF αναφέρει ότι έπληξε ιρανικά συστήματα αεράμυνας και θέσεις ραντάρ στο δυτικό Ιράν.
16:16
17 Ιουν. 2025
Νέα στοιχεία ότι έχουν χτυπηθεί και υπόγεια τμήματα του πυρηνικού εργοστασίου Νατάνζ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ, IAEA) δήλωσε σήμερα ότι "ανίχνευσε νέα στοιχεία που δείχνουν εμφανείς φθορές στις υπόγειες αίθουσες" της ιρανικής πυρηνικής εγκατάστασης της Νατάνζ μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ.
Άλλαξε την αποτίμησή του ο ΔΟΑΕ
Η υπηρεσία του ΟΗΕ είχε δηλώσει χθες ότι "δεν είχε ενδείξεις" ως προς αυτό, εκτιμώντας πως μόνο υπέργεια κτίρια αυτής της μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου είχαν πληγεί.
Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι.
Όμως άλλαξε την αποτίμησή της "στη βάση συνεχιζόμενης ανάλυσης δορυφορικών εικόνων υψηλής ευκρίνειας", σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Iran: Based on continued analysis of high resolution satellite imagery collected after Friday’s attacks, the IAEA has identified additional elements that indicate direct impacts on the underground enrichment halls at Natanz.
No change to report at Esfahan and Fordow.
— IAEA - International Atomic Energy Agency ⚛️ (@iaeaorg) June 17, 2025
Δείτε παρακάτω δορυφορικές εικόνες της εταιρείας Maxar από το πυρηνικό εργοστάσιο Νατάνζ μετά την ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής, 13/06:
16:06
17 Ιουν. 2025
Πάνω από 450 νεκροί στο Ιράν από την Παρασκευή
Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την Παρασκευή σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ΜΚΟ Human Rights Activists in Iran (HRANA) καταγράφει τα θύματα από την έναρξη των βομβαρδισμών.
Σύμφωνα με τη HRANA, έχουν σκοτωθεί 224 άμαχοι και 188 έχουν τραυματιστεί, ενώ έχουν σκοτωθεί 109 στρατιωτικοί και έχουν τραυματιστεί 123.
Έχουν επίσης σκοτωθεί 119 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 335, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Ο παραπάνω απολογισμός ανεβάζει τον συνολικό αριθμό της οργάνωσης HRANA σε 452 νεκρούς και 646 τραυματίες.
Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποσιωπήσει τον αριθμό των θανάτων μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο Guardian.
Συνεργεία της Ερυθράς Ημισελήνου αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια κτιρίων στην Τεχεράνη μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί ο πραγματικός απολογισμός της σύγκρουσης δεδομένου ότι στο Ιράν υπάρχουν πολύ αυστηροί περιορισμοί για τα ΜΜΕ.
15:11
17 Ιουν. 2025
Ο Τραμπ απορρίπτει εκτίμηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι το Ιράν δεν ήταν κοντά στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας
Ο Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτει τα όσα έχει καταθέσει στο Κογκρέσο η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τούλσι Γκάμπαρντ, η οποία είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν πίστευαν ότι το Ιράν κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα, αναφέρει το Associated Press (AP).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: «Δεν με νοιάζει τι είπε. Νομίζω ότι ήταν πολύ κοντά στο να το αποκτήσουν».
Η Γκάμπαρντ είχε δηλώσει στην επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας στις 25 Μαρτίου ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών είχε εκτιμήσει ότι το Ιράν δεν βρισκόταν κοντά στην κατασκευή πυρηνικών όπλων.
15:02
17 Ιουν. 2025
Νέα προειδοποίηση για σφοδρά πλήγματα στην Τεχεράνη - Δηλώσεις του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ λέει ότι έρχονται «σημαντικά» πλήγματα στην Τεχεράνη, σημειώνοντας ότι η πρωτεύουσα του Ιράν είναι διάσπαρτη με πυρηνικές εγκαταστάσεις που σύντομα θα καταστραφούν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τον τόπο της πτώσης βαλλιστικού πυραύλου στο κεντρικό Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα χτυπήσει «πολύ σημαντικούς στόχους, στρατηγικούς στόχους, στόχους του καθεστώτος και υποδομές» στην Τεχεράνη σήμερα.
Δήλωσε επίσης, ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα εκδώσουν προειδοποίηση εκκένωσης για όσους πολίτες βρίσκονται κοντά.
Όσον αφορά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Κατς λέει ότι η υπόγεια εγκατάσταση Φόρντοου είναι «ένα ζήτημα που σίγουρα θα αντιμετωπιστεί». Λέει ότι στην Τεχεράνη, «υπάρχουν περισσότεροι από 10 πυρηνικοί στόχοι» που το Ισραήλ «είναι στα πρόθυρα να καταστρέψει», χάρη στην αεροπορική υπεροχή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή.
14:31
17 Ιουν. 2025
Ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν την Τεχεράνη
Ισχυρές εκρήξεις αναφέρονται στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Μη επαληθευμένες φωτογραφίες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνουν μεγάλες στήλες γκρίζου καπνού πάνω από το κέντρο της πόλης μετά τις εκρήξεις.
"Το drone εντόπισε τους Ιρανούς στρατιώτες που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν επιπλέον πυραύλους και έπληξε την περιοχή, σκοτώνοντάς τους", δήλωσε ο Ντέφριν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το Ισραήλ δημοσιοποίησε, μάλιστα, βίντεο από τη φονική επιδρομή.
תיעוד מלב איראן: כלי טיס של חיל האוויר מזהה טילי נ״מ משוגרים לעברו - ומחסל תוך שניות את חוליית השיגור
כלי טיס של חיל האוויר שפעל בשמי איראן, זיהה אתמול חוליית שיגור שביצעה ירי טילי נ״מ לעברו.
בסגירת מעגל קצרה, כלי הטיס תקף את המשגר וחיסל את את חוליית השיגור שביצעה את הירי pic.twitter.com/hW9YbQHRNM
Προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ προς τον Χαμενεΐ: Να θυμάται την τύχη του Σαντάμ Χουσεΐν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συγκρίνοντάς τον με τον πρώην πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος ανατράπηκε και εκτελέστηκε μετά την εισβολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2003.
«Προειδοποιώ τον Ιρανό δικτάτορα να μην συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου και να εκτοξεύει πυραύλους εναντίον Ισραηλινών πολιτών», δήλωσε ο Ισραέλ Κατς, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Πρόσθεσε: «Θα έκανε καλά να θυμάται την τύχη του δικτάτορα στη χώρα που γειτνιάζει με το Ιράν, ο οποίος επέλεξε την ίδια πορεία εναντίον του κράτους του Ισραήλ».
Ο Κατς επανέλαβε επίσης, τις απειλές για συνέχιση των ισραηλινών επιθέσεων στην Τεχεράνη, προτρέποντας τους κατοίκους της ιρανικής πρωτεύουσας να φύγουν, καθώς το Ιράν ανέφερε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες από τότε που ξεκίνησαν οι επιθέσεις του Ισραήλ την Παρασκευή.
14:09
17 Ιουν. 2025
ΥΠΕΞ 27: «Επείγουσα ανάγκη για αποκλιμάκωση»
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλλας επανέλαβε σήμερα την επείγουσα ανάγκη για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, όπου από την Παρασκευή το Ιράν και το Ισραήλ εκτοξεύουν πυραύλους εναντίον αλλήλων, ενώ δήλωσε επίσης ότι η Τεχεράνη δεν θα πρέπει να αναπτύξει μια πυρηνική βόμβα.
«Συμφωνήσαμε όλοι στην επείγουσα ανάγκη για αποκλιμάκωση, το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνική βόμβα και η διπλωματία είναι η λύση για να προληφθεί κάτι τέτοιο και η ΕΕ θα διαδραματίσει το ρόλο της», δήλωσε η Κάλλας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
«Δεν μπορούμε να είμαστε επιεικείς, όταν το Ιράν επιταχύνει το πυρηνικό πρόγραμμά του», τόνισε.
14:01
17 Ιουν. 2025
«Είμαστε προσηλωμένοι στη διπλωματία, αλλά επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση των επιθέσεων», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι, ενώ η Τεχεράνη είναι προσηλωμένη στη διπλωματία, η προτεραιότητά της είναι «αυτή τη στιγμή να επικεντρωθεί στην αποτελεσματική και αποτρεπτική αντιμετώπιση της επιθετικότητας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Αραγτσί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με κορυφαίους διπλωμάτες από τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Αραγτσί μίλησε ξεχωριστά με τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι, κατά την οποία επέκρινε τις θέσεις «ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών» για την κλίση τους προς το Ισραήλ, ανέφερε το IRNA.
«Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Ιράν στη διπλωματία, λέγοντας ότι η χώρα δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε το IRNA.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ζητήσει αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, αλλά έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζουν «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και ότι έχουν «σοβαρές ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».
13:57
17 Ιουν. 2025
Δεκάδες ισραηλινά εμπορικά αεροπλάνα στη Λάρνακα: Στο πλαίσιο του σχεδίου «Εστία»
Σε έναν τεράστιο χώρο στάθμευσής αεροσκαφών ισραηλινών αεροπορικών εταιριών έχει μετατραπεί το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.
The israelis relocate their civilian aircraft fleet in Cyprus & Turkey: shame on these countries for their betrayal | via @angeloinchinapic.twitter.com/HXt42TQNXk
Η φιλοξενία των ισραηλινών αεροσκαφών γίνεται στο πλαίσιο του σχεδίου «Εστία» της Κύπρου για τη φιλοξενία και προώθηση στην πατρίδα τους ξένων υπηκόων οι οποίοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη.
Τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας των συγκρούσεων και των πυραυλικών επιθέσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν, ο ισραηλινός εναέριος χώρος είναι κλειστός και 32 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν στη μεγαλόνησο.
13:52
17 Ιουν. 2025
Ιταλί: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής», λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
«Δεν βρισκόμαστε λίγο πριν από μια διεθνή, γενικευμένη σύρραξη, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.
«Γι' αυτό τον λόγο, εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα, ζητώντας την στήριξη των μετριοπαθών αραβικών χωρών της περιοχής οι οποίες, όπως και εμείς, έχουν προφανές συμφέρον να επικρατήσει η ειρήνη», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.
Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι ο Ιρανός ομόλογός του τον διαβεβαίωσε πως η χώρα του δεν εννοεί να παρεμποδίσει την διέλευση εμπορικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ.
«Ο κύριος στόχος μας, στην φάση αυτή, είναι να συμβάλουμε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων του Ιράν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να σταματήσει αυτός ο τόσο επικίνδυνος πόλεμος», δήλωσε στην Corriere della Sera ο Αντόνιο Ταγιάνι.
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση του Ιράν πρέπει να προσφέρει ένα μήνυμα ειρήνης" και ότι "ο μόνος τρόπος είναι να ακυρώσει το στρατιωτικό, πυρηνικό της πρόγραμμα».
13:45
17 Ιουν. 2025
Στόχος κυβερνοεπίθεσης μία από τις μεγαλύτερες ιρανικές τράπεζες: Σοβαρά προβλήματα στην κρατική Sepah
Μία από τις μεγαλύτερες ιρανικές, κρατικές τράπεζες, η Sepah, έγινε σήμερα στόχος κυβερνοεπίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, εν μέσω κλιμάκωσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης του Ιράν με το Ισραήλ.
"Πριν μία ώρα κυβερνοεπίθεση είχε στόχο την τράπεζα Sepah προκαλώντας προβλήματα στις διαδικτυακές υπηρεσίες του ιδρύματος", επεσήμανε το Fars, ενώ πρόσθεσε ότι "το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί τις επόμενες ώρες".
The hacker group Predatory Sparrow (Gonjeshke Darande), which has previously claimed major cyber operations against Iranian infrastructure, said on Tuesday it carried out a cyberattack that destroyed all data at Iran’s Bank Sepah, a financial institution linked to the Islamic… pic.twitter.com/hAFMozEeLy
— Iran International English (@IranIntl_En) June 17, 2025
13:37
17 Ιουν. 2025
Αναχωρούν από το Ισραήλ: Ξένοι πολίτες φεύγουν με λεωφορεία μέσω Αίγυπτου
Πολίτες με ξένα διαβατήρια αναχωρούν από το Ισραήλ επιβιβαζόμενοι σε λεωφορεία για να φύγουν μέσω Αιγύπτου.
13:27
17 Ιουν. 2025
«Επιθυμώ ένα πραγματικό τέλος», είπε ο Τραμπ - Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί «ένα πραγματικό τέλος» στο πυρηνικό πρόβλημα του Ιράν, με την Τεχεράνη «να εγκαταλείπει εντελώς» τα πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον από τον Καναδά.
«Δεν είπα ότι επιδιώκω μια εκεχειρία», τόνισε από το Air Force 1, προσθέτοντας ότι επιθυμεί «ένα πραγματικό τέλος» στο πρόβλημα, με το Ιράν «να εγκαταλείπει εντελώς» τα πυρηνικά. «Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικό όπλο, είναι πολύ απλό», υπογράμμισε.
«Αν θέλουν να μιλήσουν, ξέρουν πώς να με βρουν»
Λίγο αργότερα ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social: «Αν θέλουν να μιλήσουν, ξέρουν πώς να με βρουν. Θα έπρεπε να έχουν πάρει τη συμφωνία που ήταν στο τραπέζι – θα είχαν σωθεί πολλές ζωές», αναφερόμενος στο Ιράν.
Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε ότι το Ισραήλ δεν θα επιβραδύνει τις επιθέσεις του εναντίον του Ιράν. «Θα το μάθετε τις επόμενες δύο ημέρες. Θα το μάθετε. Κανείς δεν έχει επιβραδύνει μέχρι στιγμής», είπε ο Τραμπ από το προεδρικό αεροσκάφος.
Όταν ρωτήθηκε αν ενδέχεται να ζητήσει από τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ ή τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς να διαπραγματευθεί με το Ιράν, ο Τραμπ απάντησε «ίσως».
Ωστόσο πρόσθεσε ότι «εξαρτάται από το τι θα συμβεί όταν επιστρέψω» στην Ουάσινγκτον.
Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα ή η Ρωσία εμπλέκονται στη σύγκρουση για να βοηθήσουν το Ιράν.
Σχετικά με οποιαδήποτε ενδεχόμενη απειλή του Ιράν εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, ο Τραμπ τόνισε ότι η Τεχεράνη γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αγγίξει τα αμερικανικά στρατεύματα. Οι ΗΠΑ «θα απαντήσουν τόσο σκληρά αν κάνουν κάτι στους πολίτες μας».
Παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή. «Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», τόνισε.
13:17
17 Ιουν. 2025
Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο δυτικό Ιράν - Ανακοίνωση IDF
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναμένεται να παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις αργότερα.
13:07
17 Ιουν. 2025
Η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης για το χτύπημα στο κτίριο της Μοσάντ
Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, οι Φρουροί ανέφεραν ότι «χτύπησαν το κέντρο στρατιωτικών πληροφοριών του στρατού του σιωνιστικού καθεστώτος και το κέντρο σχεδιασμού τρομοκρατικών επιχειρήσεων του σιωνιστικού καθεστώτος, τη Μοσάντ, στο Τελ Αβίβ».
Οι Φρουροί πρόσθεσαν ότι το κέντρο «φλέγεται αυτή τη στιγμή».
13:06
17 Ιουν. 2025
Αναφορές ότι το Ιράν χτύπησε το κτίριο της Mossad
Το Ιράν επιτέθηκε στα κεντρικά γραφεία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, αναφέρουν οι Φρουροί της Επανάστασης.
Την είδηση αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Νέα προειδοποίηση του Ιράν για κύμα σφοδρών επιθέσεων τις επόμενες ώρες με «προηγμένα όπλα»
Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις προειδοποιούν το Ισραήλ για ένα νέο κύμα «σφοδρών επιθέσεων» με «νέα και προηγμένα όπλα» που θα ενταθούν τις επόμενες ώρες.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA επικαλέστηκε τον Ταξίαρχο Κιόμαρς Χεϊντάρι, διοικητή των χερσαίων δυνάμεων του στρατού, την Τρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς με «δυνατότητες ακριβείας και ισχυρή καταστροφική ισχύ» έπληξαν περιοχές στις ισραηλινές πόλεις Τελ Αβίβ και Χάιφα.
«Ο εχθρός θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένα νέο κύμα σφοδρών επιθέσεων από τις ένοπλες δυνάμεις, ιδίως τις χερσαίες δυνάμεις του στρατού, με νέα και προηγμένα όπλα έχει ξεκινήσει και θα ενταθεί τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε ο Χεϊντάρι.
Χθες, ο ιρανικός στρατός παρουσίασε ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος - το Shahed 107 - με φερόμενη εμβέλεια 1.500 χιλιομέτρων (930 μίλια).
Αναφέρεται ότι έχει εμβέλεια λίγο πάνω από 1.500 χιλιόμετρα.
Δεν είναι σαφές εάν αυτό το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στη σύγκρουση.
12:55
17 Ιουν. 2025
Η άφιξη του Τραμπ στις ΗΠΑ [βίντεο]
Στο παρακάτω βίντεο, η αποβίβαση του Τραμπ από το Air Force One μετά την εσπευσμένη αναχώρησή του από τη Σύνοδο των G7.
🚨🚨 Donald Trump rentre en urgence à Washington.
Il se dirige vers la salle de crise pour possiblement lancer des opérations contre l’Iran.pic.twitter.com/gvjm1wdsDe
Ινδία: Καλεί τους πολίτες της να φύγουν από την Τεχεράνη
Η Ινδία κάλεσε σήμερα τους πολίτες της να φύγουν από την Τεχεράνη.
Παρά τις εκκλήσεις που απευθύνονται στις δύο χώρες να θέσουν τέλος στις εχθροπραξίες, ούτε το Ισραήλ ούτε το Ιράν δείχνουν να μετριάζουν τις εντάσεις αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την Παρασκευή σειρά αεροπορικών επιδρομών χωρίς προηγούμενο με στόχο ιρανικές στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Το Νέο Δελχί δήλωσε πως Ινδοί φοιτητές έχουν ήδη εγκαταλείψει την Τεχεράνη.
Οι υπόλοιποι Ινδοί υπήκοοι "που είναι αυτόνομοι από άποψη μεταφοράς καλούνται επίσης να εγκαταλείψουν την πόλη λόγω της εξέλιξης της κατάστασης", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.
Το Νέο Δελχί διευκρίνισε πως "ορισμένοι Ινδοί έλαβαν βοήθεια για να εγκαταλείψουν το Ιράν από τα σύνορα με την Αρμενία", εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης.
Χιλιάδες Ινδοί ζουν στο Ισραήλ και το Νέο Δελχί απηύθυνε προειδοποίηση στους πολίτες του να "παραμείνουν σε επιφυλακή".
Εξάλλου, τουλάχιστον 600 ξένοι υπήκοοι από μια δεκαπενταριά χώρες απομακρύνθηκαν από το Ιράν προς το Αφγανιστάν μετά την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων κατά της ιρανικής επικράτειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Αζέρος αξιωματούχος που ζήτησε ανωνυμία.
"Από την έναρξη της στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, τουλάχιστον 600 πολίτες από 17 χώρες, μεταξύ των οποίων 40 Αζέροι πολίτες απομακρύνθηκαν μέσω του Αζερμπαϊτζάν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή.
12:37
17 Ιουν. 2025
Σύγκρουση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Το λιμενικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε 24 ανθρώπους από το πετρελαιοφόρο ADALYNN, μετά τη σύγκρουση δύο πλοίων στη θάλασσα του Ομάν.
Στο μεταξύ η ναυτιλιακή εταιρεία Frontline ανακοίνωσε σήμερα ότι το πετρελαιοφόρο της Front Eagle ενεπλάκη σε σύγκρουση κοντά στα Στενά του Χορμούζ, κάνοντας λόγο για ένα περιστατικό που δεν συνδέεται με την περιφερειακή σύρραξη.
Η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey είχε επισημάνει νωρίτερα ότι ένα «περιστατικό» σημειώθηκε στα ανοικτά του λιμανιού Χορ Φακάν των Εμιράτων, κοντά στα Στενά του Χορμούζ, προσθέτοντας ότι τα αίτιά του δεν έχουν σχέση με την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.
«Το λιμενικό πραγματοποίησε σήμερα (…) αποστολή απομάκρυνσης 24 μελών του πληρώματος του πετρελαιοφόρου ADALYNN, έπειτα από τη σύγκρουση δύο πλοίων στον κόλπο του Ομάν», επεσήμαναν οι αρχές των Εμιράτων χωρίς να δώσουν άλλες διευκρινίσεις.
Η σύγκρουση σημειώθηκε 24 ναυτικά μίλια από τις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στα Στενά του Ορμούζ, μια από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως από όπου διέρχεται το ένα τρίτο των θαλάσσια μεταφερόμενων υδρογονανθράκων.
Σημειώνεται σε ένα πλαίσιο οξυμένης έντασης στην περιοχή, καθώς Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσουν ομοβροντίες πυραύλων για πέμπτη ημέρα.
Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι οι ηλεκτρονικές παρεμβολές στα συστήματα πλοήγησης εμπορικών πλοίων έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες κοντά στα Στενά του Ορμούζ και την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, γεγονός που επηρεάζει τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή.
12:29
17 Ιουν. 2025
Επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: Ψάχνουμε «ένα πραγματικό τέλος. Όχι μια κατάπαυση του πυρός. Ένα τέλος».
Ο Αμερικανός πρόεδροςΝτόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην Ουάσινγκτον. Η εσπευσμένη αποχώρησή του από τη Σύνοδο των G7 στον Καναδά προκαλεί ερωτήματα για το ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν επιδιώκει κατάπαυση του πυρός, αλλά «ψάχνουμε κάτι καλύτερο από μια κατάπαυση του πυρός».
Όταν ρωτήθηκε τι είναι το «καλύτερο από μια κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ένα πραγματικό τέλος. Όχι μια κατάπαυση του πυρός».
12:20
17 Ιουν. 2025
Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν σε "κάτι καλύτερο» από μια κατάπαυση του πυρός
Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ "δεν επιδιώκουν μια κατάπαυση του πυρός, επιδιώκουμε κάτι καλύτερο από μια κατάπαυση του πυρός", μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One.
11:57
17 Ιουν. 2025
IDF: Ο διοικητής Αλί Σαντμανί ήταν το πιο κοντινό πρόσωπο στον Χαμενεΐ
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν ένα σημαντικό ιρανό στρατιωτικό διοικητή, τον Αλί Σαντμανί, με νυκτερινό πλήγμα, εμφανίζοντάς τον ως το πρόσωπο που βρίσκεται πιο κοντά στον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Καθώς παρουσιάσθηκε μια «ξαφνική ευκαιρία στη διάρκεια της νύκτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε ένα κέντρο διοίκησης στην καρδιά της Τεχεράνης και εξόντωσε τον Αλί Σαντμανί (...) τον πιο υψηλόβαθμο ιρανό στρατιωτικό διοικητή και το πρόσωπο που βρίσκεται πιο κοντά στον ιρανό ανώτατο ηγέτη Αλί Χαμενεΐ», υποστήριξε ο ισραηλινός στρατός.
Το πρακτορείο Ρόιτερς είχε μεταδώσει νωρίτερα πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν τον Αλί Σαντμανί, τον οποίο ταυτοποίησαν ως τον αρχηγό του πολεμικού στρατηγείου του Ιράν, προσθέτοντας πως πρόκειται για τον κορυφαίο ιρανό στρατιωτικό διοικητή.
For the second time in 5 days— the IDF has eliminated Iran’s War-Time Chief of Staff, the regime’s top military commander.
Ali Shadmani, Iran’s senior-most military official and Khamenei’s closest military advisor, was killed in an IAF strike in central Tehran, following precise… pic.twitter.com/Bq6Z49zeCj
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ζήτησε από την ΕΕ να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες ζήτησε σήμερα να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στον Ισραήλ για όσο διάστημα συνεχίζεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και προέτρεψε να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Είμαστε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ παγκοσμίως, η ΕΕ», δήλωσε ο Άλμπαρες στο Bloomberg TV. «Πρέπει να επιβάλουμε (...) εμπάργκο όπλων, να μην πουλάμε όπλα στο Ισραήλ όσο διάστημα συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος», εκτίμησε.
Ο Ισπανός υπουργός είπε ότι θα ήθελε η ΕΕ να ενεργήσει όπως έδρασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 προκειμένου να προσπαθήσει να επιτευχθεί ειρήνευση.
Παράλληλα ο Άλμπαρες εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία ενδείξεων αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν και ζήτησε να επαναληφθούν «οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό ζήτημα».
«Ας σταματήσουμε αυτή την ανταλλαγή πυραύλων», τόνισε.
11:47
17 Ιουν. 2025
Γύρω στις 20 αραβικές και μουσουλμανικές χώρες ζητούν τη δημιουργία "ζώνης χωρίς πυρηνικά όπλα" στη Μέση Ανατολή
Γύρω στις είκοσι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων το Κατάρ, το Ομάν, η Τουρκία και το Πακιστάν, ζήτησαν τη δημιουργία μιας «ζώνης χωρίς πυρηνικά όπλα» στη Μέση Ανατολή, κατά την τέταρτη χθες ημέρα της στρατιωτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα, οι υπογράφοντες υπογραμμίζουν «την επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί μια ζώνη χωρίς πυρηνικά όπλα και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή, η οποία θα εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις σε όλα τα κράτη της περιοχής».
11:35
17 Ιουν. 2025
Ισχυρές εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν
«Σειρήνες ήχησαν σε περιφέρειες του Ισραήλ μετά την αναγνώριση πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς την κατεύθυνση του κράτους του Ισραήλ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Πολεμική Αεροπορία «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο ώστε να εξαλείψει την απειλή».
Περίπου 20 λεπτά αργότερα, οι ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι σε περιφέρειες της χώρας επιτράπηκε στους πολίτες να βγουν από τα καταφύγια, προσθέτοντας ότι ομάδες διασωστών εργάζονται σε διάφορα σημεία από τα οποία «ελήφθησαν πληροφορίες για πτώση βλημάτων».
Με μήνυμά της στο Telegram, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι πύραυλοι και θραύσματα οβίδων έπεσαν στην περιοχή του Τελ Αβίβ προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι τραυματισμούς ανθρώπων.
Η πυροσβεστική υπηρεσία και διασώστες ανέφεραν από την πλευρά τους ότι έλαβαν τις πρώτες πληροφορίες για «πύραυλο και πυρκαγιά» σε πόλη της περιφέρειας του Νταν, μια ζώνη η οποία περιβάλλει το Τελ Αβίβ.
«Γύρω στις 08:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ελήφθησαν πολυάριθμες κλήσεις (...) αναφορικά με πύραυλο και πυρκαγιά στην περιφέρεια Γκους Νταν. Οι ομάδες πυρόσβεσης βρίσκονται καθοδόν προς τον τόπο του επεισοδίου», σύμφωνα με ανακοίνωση.
11:19
17 Ιουν. 2025
Συνομιλία Μελόνι-Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7)
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, στο περιθώριο της διάσκεψης της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στον Καναδά, είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «η Μελόνι αναφέρθηκε στην σημασία της επίτευξης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και του να τύχει αντιμετώπισης το θέμα των προοπτικών της επικείμενης διάσκεψης του ΝΑΤΟ στην Χάγη».
Παράλληλα στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν, με αναφορά στην χρησιμότητα του να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της διαπραγμάτευσης»
Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, κατά την συνομιλία της με τον Τραμπ «επανέλαβε την ανάγκη να καταβληθούν, στην φάση αυτή, προσπάθειες για την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα».
11:09
17 Ιουν. 2025
Οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ θα ενταθούν τις επόμενες ώρες, λένε οι Ιρανοί
Ανώτερος ιρανός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε πως οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ θα ενταθούν τις επόμενες ώρες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Σύμφωνα με τον διοικητή των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων Κιουμάρς Χαϊνταρί, νέο κύμα εκατοντάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών πρόκειται να πλήξει το Ισραήλ, μετέδωσε το IRNA.
Οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν επίσης ότι ένα «πιο ισχυρό νέο κύμα πυραύλων εξαπολύθηκε προς το Ισραήλ», σύμφωνα πάντα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το Ιράν υποστήριξε σήμερα ότι κατέστρεψε στη διάρκεια της νύκτας «στρατηγικούς στόχους» στο Ισραήλ με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κατά την πέμπτη ημέρα της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.
«Διάφοροι τύποι καταστροφικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εφοδιασμένων με δυνατότητες καταστροφής και ακριβους στόχευσης, κατέστρεψαν στρατηγικές θέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα», στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ο στρατηγός Χεϊνταρί, τον οποίο επικαλέσθηκε η κρατική τηλεόραση.
10:48
17 Ιουν. 2025
Ο Τραμπ επιθυμεί "ένα πραγματικό τέλος" στο πυρηνικό πρόβλημα με το Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί «ένα πραγματικό τέλος» στο πυρηνικό πρόβλημα του Ιράν, με την Τεχεράνη «να εγκαταλείπει εντελώς» τα πυρηνικά, σύμφωνα με δηλώσεις του τις οποίες ανήρτησε δημοσιογράφος του CBS News στο X.
Ο Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά μετά την επισπευσμένη αναχώρησή του χθες, Δευτέρα, από τον Καναδά όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G7, επεσήμανε η δημοσιογράφος Τζένιφερ Τζέικομπς.
«Δεν είπα ότι επιδιώκω μια εκεχειρία», τόνισε από το Air Force 1, προσθέτοντας ότι επιθυμεί «ένα πραγματικό τέλος» στο πρόβλημα, με το Ιράν «να εγκαταλείπει εντελώς» τα πυρηνικά.
BREAKING: Trump wants "a real end" to the nuclear problem with Iran and this morning will find him in the White House Situation Room, monitoring developments in Middle East, he told us during his midnight departure from Canada.
Τρεις νεκροί μετά το ισραηλινό χτύπημα σε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από χτύπημα του Ισραήλ σε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα στο Ιράν, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Νωρίτερα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας συντάκτης ειδήσεων και ένας άλλος υπάλληλος της ραδιοτηλεόρασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIB) σκοτώθηκαν στην επίθεση.
Η ζωντανή μετάδοση διακόπηκε και μια παρουσιάστρια εθεάθη να τινάζεται από τη θέση της καθώς μετέδιδε τις ειδήσεις και να απομακρύνεται βιαστικά από την κάμερα. Στη συνέχεια, γκρίζος καπνός και συντρίμμια γεμίζουν τον αέρα.
The Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) struck by Israel. Iranians are happy for this news and are mocking them because:
1- it was only the place of broadcasting Islamic satanic programs
— Marziyeh Amirizadeh مرضیه امیری زاده (@MAmirizadeh) June 16, 2025
10:42
17 Ιουν. 2025
Ιρανός πρέσβης στον ΟΗΕ: Το Ιράν άσκησε το εγγενές του δικαίωμα στην αυτοάμυνα
Μιλώντας στους διαπιστευμένους ανταποκριτές του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, πρέσβης Αμίρ-Σαΐντ Ιραβανί, καταδίκασε τη «συνεχιζόμενη τρομοκρατική και εγκληματική επίθεση από το ισραηλινό καθεστώς».
Προειδοποίησε ότι τα πλήγματα αποτελούν «κατάφωρη πράξη επίθεσης κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράν», κατηγορώντας το Ισραήλ ότι έχει εξαπολύσει μια συντονισμένη εκστρατεία παράνομης και αδιάκριτης βίας κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών.
«Το Ισραήλ διέπραξε μια κατάφωρη πράξη επίθεσης κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράν. Η αδιάκοπη εκστρατεία αγριοτήτων κατά του λαού μας συνεχίζεται χωρίς ανάπαυλα» Τόνισε.
10:25
17 Ιουν. 2025
Χάθηκε η επικοινωνία με Ιρανό ποδοσφαιριστή της Ίντερ
Ανησυχία έχει προκαλέσει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα και ιδιαίτερα στην «οικογένεια» της Ιντερ, η κατάσταση σχετικά με τον Μεντί Ταρεμί. Καθώς οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πλήττουν σοβαρά αρκετές περιοχές πολιτών στο Ιράν, η επαφή με τον διεθνή Ιρανό έχει χαθεί τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Footmercato». Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος πρόσφατα μεταγράφηκε στην Ίντερ, βρισκόταν σε άδεια με την οικογένειά του στην χώρα του, όταν ξέσπασε ο πόλεμος.
Απέναντι σε αυτά τα τραγικά γεγονότα, η αλληλεγγύη του ποδοσφαιρικού κόσμου είναι εμφανής, καθώς τα μηνύματα υποστήριξης πολλαπλασιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει σχετικά με την ακριβή κατάσταση σε ορισμένες πληγείσες περιοχές.
🇮🇷💔 Inquiétude autour de Mehdi Taremi
Alors que des bombardements frappent actuellement plusieurs zones civiles en Iran, l’Inter Milan a perdu tout contact avec son joueur Mehdi Taremi. L’attaquant iranien, récemment transféré au club italien, était en congé auprès de sa… pic.twitter.com/tcEM16usM9
Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία παροτρύνουν την Τεχεράνη να διαπραγματευτεί "το ταχύτερο δυνατό, χωρίς προϋποθέσεις"
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας "παρότρυναν το Ιράν να επανέλθει το ταχύτερο δυνατόν, χωρίς προϋποθέσεις, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.
Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό, ο Ντέιβιντ Λάμι και ο Γιόχαν Βάντεφουλ, οι οποίοι είχαν συνομιλίες χθες, Δευτέρα, το βράδυ, με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάγια Κάλας, κάλεσαν επίσης "το Ιράν να αποφύγει οποιαδήποτε φυγή προς τα εμπρός κατά των δυτικών συμφερόντων, οποιαδήποτε περιφερειακή επέκταση (σ.σ.: της σύγκρουσης) και οποιαδήποτε πυρηνική κλιμάκωση", όπως η μη συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), η αποχώρηση από τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών (TNP), ή η υπέρβαση των ορίων εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
10:03
17 Ιουν. 2025
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον αρχηγό του πολεμικού στρατηγείου του Ιράν
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν ένα σημαντικό ιρανό στρατιωτικό διοικητή, τον Αλί Σαντμανί, με νυκτερινό πλήγμα, εμφανίζοντάς τον ως το πρόσωπο που βρίσκεται πιο κοντά στον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Καθώς παρουσιάσθηκε μια «ξαφνική ευκαιρία στη διάρκεια της νύκτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε ένα κέντρο διοίκησης στην καρδιά της Τεχεράνης και εξόντωσε τον Αλί Σαντμανί (...) τον πιο υψηλόβαθμο ιρανό στρατιωτικό διοικητή και το πρόσωπο που βρίσκεται πιο κοντά στον ιρανό ανώτατο ηγέτη Αλί Χαμενεΐ», υποστήριξε ο ισραηλινός στρατός.
Το πρακτορείο Ρόιτερς είχε μεταδώσει νωρίτερα πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν τον Αλί Σαντμανί, τον οποίο ταυτοποίησαν ως τον αρχηγό του πολεμικού στρατηγείου του Ιράν, προσθέτοντας πως πρόκειται για τον κορυφαίο ιρανό στρατιωτικό διοικητή.
בפעם השנייה: צה״ל חיסל את רמטכ״ל המלחמה, המפקד הצבאי הבכיר ביותר של המשטר האיראני
בעקבות מודיעין מדויק שהתקבל באגף המודיעין והזדמנות מתפרצת במהלך הלילה, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מפקדה מאוישת בלב טהראן וחיסלו את עלי שאדמאני, רמטכ״ל המלחמה, המפקד הצבאי הבכיר ביותר והאיש המקורב… pic.twitter.com/qhu2y1HFeS
G7: Η Ομάδα των Επτά καλεί σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών συμφώνησαν χθες, Δευτέρα, σε μια έκκληση για «αποκλιμάκωση» στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ, καθώς και γενικά στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναχωρήσει εσπευσμένα από τη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στον Καναδά.
Σ' αυτή την κοινή δήλωση, οι ηγέτες ζήτησαν να «προστατευθούν οι άμαχοι», επαναβεβαιώνοντας παράλληλα το δικαίωμα του Ισραήλ «να αμύνεται» και χωρίς να επικρίνουν άμεσα τις ενέργειες του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Σύμφωνα με τους ίδιους, «το Ιράν είναι η κύρια πηγή αστάθειας και τρομοκρατίας στην περιοχή» και «ήμασταν πάντα ξεκάθαροι όσον αφορά το γεγονός ότι το Ιράν δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει στη διάθεσή του ένα πυρηνικό όπλο».
«Ζητούμε επιμόνως η επίλυση της κρίσης στο Ιράν να καταλήξει σε μια ευρύτερη αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης μιας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα», γράφουν ακόμα οι ηγέτες της G7.
09:43
17 Ιουν. 2025
Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν
Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί σε ορισμένες περιφέρειες του Ισραήλ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις, ενώ δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν ισχυρές εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ.
«Πριν από λίγο, σειρήνες ήχησαν σε περιφέρειες του Ισραήλ μετά την αναγνώριση πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς την κατεύθυνση του κράτους του Ισραήλ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας ότι η Πολεμική Αεροπορία «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή».
Στην Τεχεράνη, η ιρανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε πως η ακύρωση πτήσεων παρατείνεται μέχρι σήμερα στις 14:00 (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας).
🚨Another day, another barrage launched by Iran.
We will continue protecting our people. pic.twitter.com/mzXt2GrISu
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον νεοδιορισθέντα αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν τον Αλί Σαντμανί, τον οποίο ταυτοποίησαν ως τον νεοδιορισθέντα αρχηγό του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και δήλωσαν ότι ήταν ο κορυφαίος στρατιωτικός διοικητής του Ιράν.
For the second time in 5 days— the IDF has eliminated Iran’s War-Time Chief of Staff, the regime’s top military commander.
Ali Shadmani, Iran’s senior-most military official and Khamenei’s closest military advisor, was killed in an IAF strike in central Tehran, following precise… pic.twitter.com/Bq6Z49zeCj
Israel has killed Iran's Top War Commander Major General Ali Shadmani who was appointed just 2x days ago after the last Commander Major General Gholam Ali Rashid was killed in the Israeli airstrikes. pic.twitter.com/1J3RdGCLZd
— Iranian News Update 🟦🇮🇷 (@iraninews247) June 17, 2025
09:37
17 Ιουν. 2025
Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες στο Ιράν για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ και το πυρηνικό του πρόγραμμα
Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί για να συζητηθεί το τέλος του πολέμου ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και το Ισραήλ και ενδεχόμενη συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, ανέφερε χθες Δευτέρα το βράδυ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος τέσσερις πηγές του ενήμερες σχετικά.
09:30
17 Ιουν. 2025
Χέγκσεθ: Οι ΗΠΑ «αναπτύσσουν επιπλέον δυνατότητες» στη Μέση Ανατολή
Η Ουάσιγκτον αναπτύσσει «επιπλέον δυνατότητες» στη Μέση Ανατολή για να ενισχύσει την «αμυντική θέση» των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα μέσω X ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, καθώς η ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν διανύει πλέον την πέμπτη ημέρα της.
«Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, διέταξα την ανάπτυξη επιπρόσθετων δυνατοτήτων στην περιοχή» ευθύνης της CENTCOM, ανέφερε ο Πιτ Χέγκσεθ, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή. Σκοπός είναι «να ενισχυθεί η αμυντική θέση μας στην περιφέρεια», πρόσθεσε, ενώ έχουν παρατηρηθεί από διάφορες πλευρές κινήσεις τόσο αεροπλανοφόρου με την ομάδα κρούσης του όσο και δεκάδων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού προς την περιοχή.
09:25
17 Ιουν. 2025
Τραμπ: Η εσπευσμένη αναχώρησή μου από τη σύνοδο της G7 «δεν έχει καμία σχέση» με μια εκεχειρία Ισραήλ- Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η εσπευσμένη αναχώρησή του από τη σύνοδο κορυφής της G7 «δεν έχει καμία σχέση» με μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι «δεν κατανοεί τίποτα».
«Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, για να διαφημιστεί, δήλωσε λανθασμένα ότι έφυγα από τη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά για να επιστρέψω στην Ουάσινγκτον και να εργαστώ πάνω σε μια ‘εκεχειρία’ μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social χθες Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) καθώς αναχωρούσε για τις ΗΠΑ.
«Λάθος! Δεν έχει καμία ιδέα για τον λόγο για τον οποίο βρίσκομαι τώρα καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον, αλλά αυτό σίγουρα δεν έχει σχέση με μια εκεχειρία. Είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Σκόπιμα ή μη ο Εμανουέλ δεν κατανοεί ποτέ τίποτα», πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 ότι «έγινε μια πρόταση» από την πλευρά των Αμερικανών για «μια συνάντηση και συνομιλίες» με τους Ιρανούς, ενώ είχε προσθέσει: «Αν οι ΗΠΑ μπορούν να πετύχουν μια εκεχειρία, αυτό είναι πολύ καλό».
09:20
17 Ιουν. 2025
Η Κίνα καλεί τους υπηκόους της να φύγουν από το Ισραήλ «το συντομότερο»
Η πρεσβεία της Κίνας στο Ισραήλ συνέστησε στους υπηκόους της ασιατικής χώρας να φύγουν από την ισραηλινή επικράτεια το συντομότερο δυνατόν, εν μέσω του πολέμου με το Ιράν, ο οποίος διανύει πλέον την πέμπτη του ημέρα.
«Η κινεζική αποστολή στο Ισραήλ υπενθυμίζει στους κινέζους πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατόν μέσω χερσαίων διελεύσεων, με την προϋπόθεση πως είναι εγγυημένη η προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε η πρεσβεία μέσω WeChat.
09:10
17 Ιουν. 2025
Μακρόν: Η επιδίωξη να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στην Τεχεράνη διά της βίας θα ήταν «στρατηγικό λάθος»
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε χθες Δευτέρα πως η επιδίωξη να αλλάξει το καθεστώς στο Ιράν διά της βίας θα ήταν «στρατηγικό λάθος», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της συνόδου της G7 στον Καναδά.
«Όλοι όσοι πιστεύουν πως ρίχνοντας βόμβες από το εξωτερικό θα σώσουν μια χώρα παρά τη θέλησή της κι εναντίον της θέλησής της απατώνται», έκρινε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρότρυνε χθες Δευτέρα να «σταματήσουν» τα πλήγματα εναντίον αμάχων, τόσο στο έδαφος του Ιράν, όσο και σε αυτό του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της συνόδου της G7 στον Καναδά.
«Αν οι ΗΠΑ μπορέσουν να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός, θα είναι πολύ καλό», δήλωσε ακόμη ο αρχηγός του κράτους της Γαλλίας, καθώς η στρατιωτική αναμέτρηση συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα.
09:00
17 Ιουν. 2025
ΥΠΕΞ Ιράν: Η επίθεση του Ισραήλ «καταφέρνει πλήγμα» στη διπλωματία όσον αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας και επικεφαλής διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας Αμπάς Αραγτσί κρίνει πως η συνεχιζόμενη επίθεση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον της χώρας του «καταφέρνει πλήγμα» στη διπλωματία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του χθες Δευτέρα με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.
«Η ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν εν μέσω διαπραγμάτευσης (σ.σ. για το ιρανικό πρόγραμμα με τις ΗΠΑ) καταφέρνει πλήγμα στη διπλωματία», είπε ο κ. Αραγτσί, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής του με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι, τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ και τη Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας.
Οι τρεις χώρες και η ΕΕ είναι συμβαλλόμενα μέρη, μαζί με την Κίνα και τη Ρωσία, στη συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας -επισήμως το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (ΚΟΣΔ)- που υπογράφτηκε το 2015, από την οποία αποσύρθηκαν μονομερώς οι ΗΠΑ το 2018.
08:45
17 Ιουν. 2025
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ φεύγει εσπευσμένα από την G7
«Εξαιτίας αυτού που γίνεται στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος Τραμπ θα φύγει απόψε μετά το δείπνο» με τους άλλους ηγέτες στη σύνοδο της G7 στον Καναδά, μια ημέρα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα μέσω X η εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας των ΗΠΑ Κάρολαϊν Λέβιτ.
Ο αμερικανός πρόεδρος, η διαμονή του οποίου στα καναδικά Βραχώδη Όρη αναμενόταν να διαρκέσει ως απόψε και να συμπεριλάβει συνέντευξη Τύπου, «επιστρέφει στην Ουάσιγκτον για να ασχοληθεί με πολλά σημαντικά ζητήματα», γνωστοποιούσε νωρίτερα σε λακωνική ανακοίνωσή της.
Η αναγγελία αυτή έγινε λίγη ώρα αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μέσω Truth Social ότι «οι πάντες πρέπει να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την Τεχεράνη αμέσως».
08:40
17 Ιουν. 2025
Τραμπ: «Οι πάντες πρέπει να απομακρυνθούν από την Τεχεράνη»
«Οι πάντες πρέπει να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την Τεχεράνη αμέσως!», ανέφερε μέσω Truth Social ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χθες Δευτέρα.
«Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη ‘συμφωνία’ που τους είπα να υπογράψουν. Τι κρίμα, τι χαράμισμα ανθρωπίνων ζωών. Για να ειπωθεί απλά, το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικό όπλο», ανέφερε επίσης ο αμερικανός πρόεδρος, πληκτρολογώντας την τελευταία φράση με όλα τα γράμματα κεφαλαία.
Η Τεχεράνη διαψεύδει επί δεκαετίες πως έχει την πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.
Σύμφωνα με τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, ο ακροδεξιός υπουργός δήλωσε σε συνέδριο ακινήτων στο Τελ Αβίβ ότι "στη Γάζα υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία ακινήτων που αποδίδει τα έξοδά της" και πως έχει "ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς"
"Ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθεί το Ισραήλ. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα", ανέφερε Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας
Με βομβαρδισμούς, αλλά και πυρά από άρματα μάχης το Ισραήλ επεκτείνει τις επιθέσεις του στο κέντρο του θύλακα. Οι εικόνες από τα νοσοκομεία είναι δραματικές.
Ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει τη μία πολυκατοικία μετά την άλλη στην πόλη της Γάζας - "Οι βομβαρδισμοί είναι τρελοί εδώ και ώρες" λένε οι Παλαιστίνιοι - Δυσβάστακτο το κόστος της διαφυγής για τους κατοίκους
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι μετέδωσε πως 12 ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν αποβάθρες του υεμενίτικου αυτού λιμανιού.
Σε εξέλιξη η επιχείρηση "Άρματα του Γεδεών II" του ισραηλινού στρατού για την εξάλειψη της Χαμάς από τη Γάζα - Με δύο μεραρχίες τεθωρακισμένων - Τουλάχιστον 68 Παλαιστίνιοι νεκροί
Εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους της πόλης της Γάζας έχει εκδώσει ο ισραηλινός στρατός - Για πρώτη φορά ο ΟΗΕ λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα.
"Κακώς αναγνωρίζει η χώρα" το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να υποστηρίξει το καθεστώς του Ισραήλ. Εντονες πολιτικές αντιδράσεις.
Σε μια σπάνια αναγνώριση της απομόνωσης που προκύπτει από τη διεθνή κριτική για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ότι το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με οικονομική απειλή κυρώσεων
Η σύμβαση αυτή, που ανατέθηκε σε κοινοπραξία ισπανικών εταιριών, προέβλεπε την απόκτηση 12 συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων υψηλής κινητικότητας από τον ισραηλινό όμιλο Elbit Systems
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει "γενοκτονία" και έκανε λόγο για μία "άπληστη και αιμοδιψή νοοτροπία μεταξύ των Ισραηλινών αξιωματούχων"
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
15 Σεπ 2025 | 18:16
Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, θα μεταβεί αύριο στο Κατάρ, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος
"Δεν κατάλαβα γιατί έγινε όλος αυτός ο πόλεμος ειδικά με μένα - Εγώ έζησα τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, ήμουν εκεί και ήταν τραγικά αυτά που έγιναν" είπε η Γλυκερία
Από την πλευρά της, η EBU έχει δώσει παράταση στην προθεσμία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους
Ακυρλωνει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μονάχου υπό την διεύθυνση του Ισραηλινού Λαχάβ Σάνι, διότι οι θέσεις του για τον πόλεμο στη Γάζα θεωρήθηκαν ασαφείς.
Τον περασμένο μήνα, το σχέδιο Ε1 - το οποίο θα διαιρέσει τη κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ - έλαβε την τελική έγκριση
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία δημοσιογράφων από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
"Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να μην μπούμε στον κόπο να επιστρέψουμε στο Ισραήλ... όταν υποχωρήσει η τρέχουσα βία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μάικλ Ο' Λίρι
Η Energean σε ετήσια βάση καλύπτει περίπου το 50% των αναγκών του Ισραήλ σε φυσικό αέριο, ενώ η συνολική παραγωγή του ομίλου υπερβαίνει την ετήσια κατανάλωση της Ελλάδας.
Επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση Τραμπ, η Wall Street Journal κάνει λόγο για τεταμένη συνομιλία των δυο ανδρών προχθές, λίγη ώρα μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό.
Ενώ στρατιωτικές δυνάμεις του Κατάρ συμμετείχαν στον Πόλεμο του Κόλπου του 1990-91, όταν το Ιράκ εισέβαλε στο Κουβέιτ, το Κατάρ δεν δέχτηκε το ίδιο επίθεση
Η τοποθεσία που επελέγη για το πλήγμα έφερε σε "πολύ άβολη θέση" τον Τραμπ, πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι "η εξόντωση της Χαμάς είναι ένας σημαντικός στόχος"
Το Ισραήλ επιτέθηκε σε κτίριο στην Ντόχα του Κατάρ, στοχεύοντας σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Χαλίλ αλ Χάγια και ο Χαλέντ Μασάλ - Αισιοδοξία στο Τελ Αβίβ ότι εξοντώθηκαν, διαψεύδει η Χαμάς
ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
09 Σεπ 2025 | 20:03
"Αυτήν τη στιγμή της κρίσης, όπου πολλές από τις κυβερνήσεις μας επιτρέπουν τη σφαγή στη Γάζα, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνάμεών μας για να απαντήσουμε σε αυτήν τη συνενοχή" γράφουν στην ανοιχτή επιστολή
Όσο κι αν ήθελε το Ισραήλ να γίνει η ομάδα που θα έκανε την τρίτη... έκπληξη στη φάση των "16", μετά τον αποκλεισμό της Σερβίας και της Φινλανδίας, ο "Greek Freak" είχε αντίθετη... άποψη!
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΥΜΑΤΑ
07 Σεπ 2025 | 20:07
Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας του θύλακα, Μαχμούντ Μπασάλ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κτίριο "βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή αεροπορία και δεν υπάρχουν τραυματίες από το πλήγμα"
Απόψε το παιχνίδι της Εθνικής με το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός κόουτς ανέφερε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να φέρει... M-16 για να σταματήσει τον Έλληνα σούπερ σταρ.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
07 Σεπ 2025 | 17:25
Την είδηση επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος σημείωσε ότι οι αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν πολλά drones, μερικά από τα οποία αναχαιτίστηκαν έξω από το Ισραήλ
Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το Ισραήλ στο τελευταίο ματς της ημέρας στο EuroBasket 2025. Στόχος η πρόκριση στα προημιτελικά και ραντεβού με τη Λιθουανία.
Ο ισραηλινός στρατός μέσω Χ ανακοίνωσε: "ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ: Πολυώροφο κτίριο που χρησιμοποιούνταν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στην περιοχή της πόλης της Γάζας"
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν στην ισοπεδωμένη πόλη αψηφώντας τις εντολές του ισραηλινού στρατού
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
04 Σεπ 2025 | 23:14
Οι αναρτήσεις της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα αγγλικά, αραβικά και εβραϊκά απεικονίζουν γυναίκες ντυμένες στα μαύρα που κρατούν άδειες κατσαρόλες με τη λεζάντα να γράφει από κάτω "Αντισταθείτε στον Λιμό"
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
04 Σεπ 2025 | 22:43
Η δραματική έκκληση για βοήθεια της 5χρονης Παλαιστίνιας όταν όλοι γύρω της ήταν νεκροί έγινε κραυγή από όλη τη Γάζα - Η ταινία για την ιστορία της είναι το φαβορί στο Φεστιβάλ της Βενετίας
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
04 Σεπ 2025 | 16:58
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε αργά την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για "πιθανά ποινικά αδικήματα".
ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ
03 Σεπ 2025 | 18:14
Η σχεδιαζόμενη επίθεση της Χαμάς εναντίον του ακροδεξιού υπουργού θα περιελάμβανε χρήση εκρηκτικών drones, ανέφερε αυτή η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών
Σκληρή κριτική ασκεί η Ολγα Κφεαλογιάννη στον Χάρη Δούκα, με αφορμή την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στην επιστολή της από επιστολή της για τα γκραφίτι κατά του Ισραήλ.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ
02 Σεπ 2025 | 11:06
Απάντηση σε Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Μαρινάκη έδωσε η "Αξιώτισσα", μετά τις δηλώσεις τους για το επεισόδιο με τους Εβραίους τουρίστες μέσα στην γνωστή ταβέρνα της Νάξου.
Εκατοντάδες μαθητές απέκλεισαν διασταύρωση κεντρικής λεωφόρου στο βόρειο τμήμα της χώρας ζητώντας μια συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς ώστε να διευκολυνθεί η απελευθέρωση των ομήρων
Σε ανάρτησή του το απόγευμα της Δευτέρας ο Χάρης Δούκας καταγγέλλει ότι "Άλλο ένα Υπουργείο συμμετέχει στο κυβερνητικό μέτωπο κατά του δήμου της Αθήνας"
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
01 Σεπ 2025 | 17:44
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας στο Τελ Αβίβ, η οποία διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, επικεντρώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στα σχέδια των ισραηλινών να καταλάβουν την πόλη της Γάζας
Εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ Κασάμ από το 2002, ο Αμπού Ομπάιντα ήταν από τις μορφές της Χαμάς που ανακοίνωσαν με βίντεο την έφοδο της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ.
Εφόδους στα γραφεία δύο υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ στην Υεμένη έκαναν οι αντάρτες Χούθι - Τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία
Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Μοχάμεντ Σινουάρ, τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του από το Ισραήλ, η Χαμάς δημοσίευσε υλικό με όλους τους νεκρούς ηγέτες της
"Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς, θα φέρουμε τους ομήρους μας πίσω στο σπίτι, γιατί θυμόμαστε την 7η Οκτωβρίου, και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς", λέει ο Νετανιάχου - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Από τους 251 ομήρους που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, 47 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων περίπου 20 θεωρούνται ακόμη ζωντανοί
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
29 Αυγ 2025 | 17:22
Παράλληλα, ανακτήθηκαν αντικείμενα που ανήκουν σε άλλο άτομο, η ταυτότητα του οποίου δεν μπορεί να αποκαλυφθεί προς το παρόν, ανακοίνωσε το γραφείο του Νετανιάχου.
"Για άλλη μια φορά απευθύνω ισχυρή έκκληση ώστε να δοθεί ένα τέλος στη σύγκρουση στους Αγίους Τόπους, η οποία έχει προκαλέσει τόσο τρόμο, καταστροφή και θάνατο", σημείωσε ο Ποντίφικας
Τη στιγμή του πρώτου πλήγματος τη Δευτέρα σταμάτησε ξαφνικά η μετάδοση του Reuters την οποία έκανε ο εικονολήπτης Χούσαμ αλ Μάσρι. Ο αλ Μάσρι σκοτώθηκε από το πλήγμα.
Για πρώτη φορά ο Νετανιάχου δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων στις αρχές του 20ού αιώνα.
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
26 Αυγ 2025 | 22:09
Σε ανάρτησή της, η Ζινκ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ισραήλ στις 10 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος του Al-Jazeera Άνας Αλ-Σαρίφ και ολόκληρο το πλήρωμα του Al-Jazeera σκοτώθηκαν στη Γάζα
Στο Ισραήλ, ξεχειλίζει η οργή για τους ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα - Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να τερματιστεί ο πόλεμος - Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας
"Όταν μεγαλώσεις, παντρευτείς και κάνεις μια κόρη, ονόμασέ την Μαριάμ σαν εμένα" - Η ευχή στον γιο της από την 33χρονη Παλαιστίνια δημοσιογράφο που σκοτώθηκε στο νοσοκομείο Αλ Νάσερ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
26 Αυγ 2025 | 13:54
Τουλάχιστον 20 νεκροί μετά τη φονική επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, ανάμεσά τους και 5 δημοσιογράφοι. Δυσαρέσκεια εκφράζει ο Τραμπ, καταδικάζει ο ΟΗΕ.
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
25 Αυγ 2025 | 23:05
Ο αρχηγός του στρατού αναφερόταν σε μία πρόταση που είχε διαπραγματευθεί ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, η οποία προβλέπει κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Το Reuters αναφέρει ότι η ζωντανή μετάδοση βίντεο από το νοσοκομείο, η οποία πραγματοποιούνταν από τον εικονολήπτη του, διακόπηκε ξαφνικά τη στιγμή της επίθεσης.
"Δεν θα συγχωρήσουμε περαιτέρω καθυστέρηση", αναφέρει ανακοίνωση του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοούμενων. "Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο και φέρτε τους όλους πίσω".