Ισραηλινοί τουρίστες εκκενώνουν το Σινά από τον φόβο επίθεσης

Οι Ισραηλινοί στο Σινά καλούνται να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο λόγω του «υψηλού» κινδύνου να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια.

israilinoi-touristes-ekkenwnoun-to-sina-apo-ton-fobo-epithesis
SHARE THIS
0
SHARES

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ εξέδωσε την Τρίτη κατεπείγουσα προειδοποίηση προς όσους πολίτες της χώρας τυχόν παραθερίζουν στη χερσόνησο του Σινά - η οποία σαρώνεται από ανταρτοπόλεμο τζιχαντιστών -  να την εγκαταλείψουν την περιοχή, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος επικείμενης επίθεσης.

Η έκδοση προειδοποιήσεων προς τους Ισραηλινούς που παραθερίζουν στο Σινά για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εκεί είναι συχνές. Ωστόσο η οδηγία «Επιπέδου 1» η οποία εκδόθηκε σήμερα θεωρείται η πιο σοβαρή προειδοποίηση που εκδίδει η αντιτρομοκρατική.

Η απειλή είναι «μεγάλη» και «ισχυρή», κατά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ, η οποία διαβλέπει «πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τουριστικών τοποθεσιών στην περιοχή του Σινά άμεσα».

Η 25η Ιανουαρίου είναι η επέτειος της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ και τα τελευταία χρόνια έχουν διαπραχθεί πολύνεκρες επιθέσεις κατά την επέτειο αυτή.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης το 1978. Η ανατολική ακτή της χερσονήσου του Σινά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook