X

Ιστορική επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στη Χιροσίμα

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Μπάρακ Ομπάμα θα είναι και ο πρώτος εν ενερεία αμερικανός πρόεδρος που θα επισκεφθεί την Χιροσίμα.

Γράφει: TheToc team

Η αλήθεια είναι πως ο Μπάρακ Ομπάμα μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις και τις «πρώτες φορές». Υπήρξε ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε την Αβάνα και συναντήθηκε με έναν Κάστρο, ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη χώρα και συνομίλησε με τους βαρυποινίτες, ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που έθεσε σε κίνηση τη διαδικασία για να κλείσει η βάση του Γκουάνταναμο στην Κούβα, κ.ο.κ.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Μπάρακ Ομπάμα θα είναι και ο πρώτος εν ενερεία αμερικανός πρόεδρος που θα επισκεφθεί την Χιροσίμα, την ιαπωνική πόλη που επλήγη από την επίθεση των ΗΠΑ με πυρηνικά το 1945.

Η ιστορική επίσκεψη θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ομπάμα στο Βιετνάμ και την Ιαπωνία εντός του μήνα. Τον αμερικανό πρόεδρο θα συνοδεύει ο ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe.