X

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας με 27 νεκρούς

Ισχυρή έκρηξη με 27 νεκρούς και 75 τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα σε πάρκο στο κέντρο της Αγκύρας.

Γράφει: TheToc team

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα σε πάρκο στο κέντρο της Αγκύρας, σύμφωνα με αξιωματούχο των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Όπως μεταδίδει το CNN Turk, επικαλούμενο την πρώτη ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 27, ενώ υπάρχουν 75 τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 από τους τραυματιες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο Guvenpark στην περιοχή Kizilay στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά σε ένα σημείο που βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια. Πλήθος οχημάτων τυλίχτηκαν στις φλόγες. Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι NTV, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Άγκυρας, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τη δημοσίευση πληροφοριών για το γεγονός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη ασφαλείας των τουρκικών αρχών υπό τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, ωστόσο οι τουρκικές αρχές στρέφουν την προσοχή τους στο κουρδικό PKK.

«Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, φαίνεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε είτε από το PKK είτε από κάποια οργάνωση που σχετίζεται με αυτήν» ανέφερε ο αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.

Η έκρηξη έλαβε χώρα δύο μόλις ημέρες μετά την προειδοποίηση που είχαν απευθύνει οι ΗΠΑ προς τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Άγκυρα για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη.

Ακόμη, το περιστατικό σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και πάλι στο κέντρο της Άγκυρας, που προκάλεσε το θάνατο 29 ανθρώπων. Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη στην Άγκυρα από τον Οκτώβριο του 2015.