X

Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας με νεκρούς

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη νότιοανατολική περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ στην Τουρκία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Γράφει: TheToc team

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη νότιοανατολική περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ στην Τουρκία. Η έκρηξη έγινε κοντά στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters υπάρχουν 7 νεκροί και 27 τραυματίες.

Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, η έκρηξη σημειώθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς και επτά από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες.

Στo νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας σημειώνονται την τελευταία περίοδο έντονες αναταραχές μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ PKK και τουρκικής κυβέρνησης. Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν κάνει μια σπάνια επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Νταβούτογλου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με κατοίκους του Ντιγιάρμπακιρ, αλλά και να εκτιμήσει τις ζημιές από τις μάχες στην πόλη ανάμεσα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους Κούρδους αυτονομιστές.

Ερντογάν: Οι τρομοκράτες δείχνουν το αποκρουστικό πρόσωπό τους

Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επισήμανε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute στην Ουάσιγνκτον, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την έκρηξη: