Ιταλία: Δουλέμπορος ρίχνει στους καρχαρίες μετανάστη

Δουλέμπορος έριξε στην θάλασσα, η οποία ήταν γεμάτη καρχαρίες, το πτώμα ενός μετανάστη που είχε χάσει την ζωή του κατά τον διάπλου της Μεσογείου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο εν λόγω δουλέμπορος συνελήφθη από την αστυνομία της Ραγκούζα, στην Σικελία, με την κατηγορία υποστήριξης της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και για την εγκατάλειψη στην θάλασσα του πτώματος του άτυχου μετανάστη.

Στο μεταξύ, οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία συνεχίζονται σε αδιάκοπο ρυθμό: σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμόδιων αρχών, μέχρι σήμερα το βράδυ, ο συνολικός αριθμός των αποβιβάσεων από την αρχή του χρόνου, είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσει τις είκοσι χιλιάδες.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, όπως υπογραμμίζει σήμερα ο ιταλικός τύπος, έχουν δικαίωμα στην παροχή ασύλου, λόγω του ότι προέρχονται από περιοχές του πλανήτη στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις ή που δεν εγγυώνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ρυθμοί παροχής ου ασύλου αυτού, όμως, από τις ιταλικές αρχές, συνεχίζουν να είναι υπερβολικά αργοί.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι εξαιτίας των συνεχών αφίξεων μεταναστών θα πρέπει να εξευρεθούν επειγόντως άλλες 6.500 θέσεις, σε νέα κέντρα παραμονής, διότι όσα έχουν δημιουργηθεί, έως τώρα, είναι υπερπλήρη.

«Το πρόβλημα της μετανάστευσης πρέπει να λυθεί στην ρίζα του, με διαδικασία σταθεροποίησης της Λιβύης», δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του προς το ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24.

«Μια οικονομική υπερδύναμη σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξοδέψει κάτι περισσότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για το μεταναστευτικό. Πρέπει να πληγούν οι οργανώσεις των δουλεμπόρων και να σταθεροποιηθεί, παράλληλα, η Λιβύη», κατέστησε σαφές ο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι στα πλεούμενα που μεταφέρουν τους μετανάστες στην νό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ