X

Ιταλία: Ποτάμια λάβας από έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας - Έκλεισε το αεροδρόμιο της Κατάνια [εικόνες - βίντεο]

Με ύψος 3.324 μέτρα, η Αίτνα είναι το πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.

Γράφει: TheToc team

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνια στη Σικελία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ματαιώνονται όλες οι πρωινές πτήσεις, που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το εν λόγω αεροδρόμιο ή να προσγειωθούν σ' αυτό, λόγω έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας, καθώς στάχτες καλύπτουν τον εναέριο χώρο της περιοχής.

"Εξαιτίας μιας έκρηξης της Αίτνας (...) όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ματαιώνονται μέχρι τις 13:00" (14:00 ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο μέσω της πλατφόρμας X, πρώην Twitter, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρεία τους για περισσότερες πληροφορίες.

Με ύψος 3.324 μέτρα, η Αίτνα είναι το πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει εκραγεί επανειλημμένα στη διάρκεια των 500.000 τελευταίων ετών.

Διαβάστε Επίσης

Πέρυσι, περίπου 10 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Κατάνιας, το οποίο εξυπηρετεί το ανατολικό τμήμα της Σικελίας, ενός από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Εικόνες από Reuters