X

Ιταλία: Σε χημειοθεραπεία υποβλήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Ανησυχία των γιατρών για την υγεία του

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Καβαλιέρε παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε λευχαιμία.

Γράφει: TheToc team

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι άρχισε κύκλο χημειοθεραπείας, όπως διέρρευσε από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, στο οποίο εισήχθη χθες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Καβαλιέρε παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε λευχαιμία και οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, στην φάση αυτή, την προβληματική λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Ούτε σήμερα δεν αναμένεται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. "Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ελπίζω να ανησυχεί και ο ίδιος ο Σίλβιο, διότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την τελευταία επίθεση που δέχεται, η οποία ονομάζεται λευχαιμία", δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού και γνωστός κριτικός τέχνης, Βιτόριο Σγκάρμπι.

Διαβάστε Επίσης

"Η κατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σταθερή, η νύχτα πέρασε ήρεμα", είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο 86χρονος Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται από χθες, Τετάρτη, στη μονάδα εντατικής θεραπείας της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο, αφού παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

Στο πλευρό του Καβαλιέρε βρίσκονται και τα 5 παιδιά του.

"Ο Σίλβιο είναι βράχος, η κατάστασή του είναι σταθερή. Θα τα καταφέρει και αυτή την φορά", δήλωσε ο αδελφός του, Πάολο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μεταδίδει ότι "υπάρχουν αιματολογικά προβλήματα, τα οποία προκαλούν μεγάλη ανησυχία". Μεγάλο μέρος του Τύπου, αναφέρεται σε σοβαρό πρόβλημα λευχαιμίας, το οποίο και φέρεται να προκάλεσε τη νέα εισαγωγή του Καβαλιέρε, χθες, Τετάρτη, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ο προσωπικός γιατρός του Μπερλουσκόνι καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο χθες δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αναμένεται να διαπιστωθεί αν σήμερα θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος της Φόρτσα Ιτάλια στη Βουλή Πάολο Μπαρέλι δήλωσε ότι "σήμερα πρόκειται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν" και ότι "μέχρι τώρα δεν προκύπτει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πάσχει από λευχαιμία".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ