Ιταλοαμερικανική επιχείρηση κατά της μαφίας

Διεθνής επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών της μαφίας στην Καλαβρία είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες- Δεκάδες συλλήψεις

italoamerikaniki-epixeirisi-kata-tis-mafias
SHARE THIS
0
SHARES

 Ηδη έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις και πολλοί από τους συλληφθέντες συνδέονται με την γνωστή ιταλοαμερικανική μαφιόζικη οικογένεια των Γκαμπίνο.

Η έρευνα αφορά, κατά κύριο λόγο, την διακίνηση κοκαίνης από τη Λατινική Αμερική προς την Καλαβρία

Συνολικά, συνελήφθησαν είκοσι έξι άτομα, στην Νέα Υόρκη και στις ιταλικές περιφέρειες της Καλαβρίας, του Τορίνο και της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη. Πάνω από σαράντα άτομα έλαβαν κλήσεις σε απολογία. Η έρευνα αφορά, κατά κύριο λόγο, την διακίνηση κοκαίνης από τη Λατινική Αμερική προς την Καλαβρία.

Ο «πατέρας» της φαμίλιας Κάρλο Γκαμπίνο

Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η συνεργασία του FBI με την Ιταλική Αστυνομική Διεύθυνση κατά των Ναρκωτικών, οδήγησε στην κατάσχεση οκτώ κιλών κοκαίνης, στην Νέα Υόρκη και το Ρήγιο της Καλαβρίας.

Στους φερόμενους, επίσης, ως ισχυρούς επικεφαλής μαφιόζικων οικογενειών της «Ντράγκετα» (του οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας) που συνελήφθησαν στα πλαίσια της επιχείρησης αυτής, συμπεριλαμβάνονται οι Φραντσέσκο Ουρσίνο και Τζοβάννι Μοράμπιτο. Οι οικογένειές τους δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην διακίνηση ναρκωτικών από την Νότια Αμερική προς την Κάτω Ιταλία.

Πηγή:ΑΠΕ
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook