Καλαβρία: Η Παναγία προσκύνησε τη Μαφία!

Κατά τη διάρκεια περιφοράς του αγάλματος της Παναγίας σε κωμόπολη της Καλαβρίας, οι κάτοικοι αποφάσισαν να αποδώσουν «φόρο τιμής» στον τοπικό Νονό της Μαφίας.

kalabria-i-panagia-proskunise-ti-mafia
SHARE THIS
0
SHARES

Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρονται τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας στο συμβάν που έλαβε χώρα στην κωμόπολη της Καλαβρίας Οπιντο Μαμερτίνα. Κατά τη διάρκεια περιφοράς του αγάλματος της Παναγίας, ξαφνικά εκτός προγράμματος, αποφασίστηκε ειδική «στάση» μπροστά στην κατοικία του μεγαλονονού της τοπικής μαφίας Πέπε Ματσαγκάτι.

Πρόκειται για νονό της Ντράνγκετα, (της τοπικής μαφίας της Καλαβρίας) ο οποίος είναι 82 ετών και έχει καταδικασθεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία. Βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω προβλημάτων υγείας. Μετά τον ασύλληπτο αυτό «φόρο τιμής», από την περιφορά αποχώρησαν μόνον τρεις καραμπινιέροι λέγοντας ότι «το ιταλικό κράτος δεν υποκλίνεται και δεν τιμά τους μαφιόζους».

Μετά τον ασύλληπτο αυτό «φόρο τιμής», από την περιφορά αποχώρησαν μόνον τρεις καραμπινιέροι 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα και η δημόσια τηλεόραση Rai, κανένας άλλος δεν αποφάσισε να λάβει σαφείς αποστάσεις από την κίνηση αυτή ψυχολογικής υποταγής στο μαφιόζικο παρακράτος. «Πρόκειται για μια ιεροτελεστία η οποία προκαλεί αποστροφή. Μιλάμε για μια πράξη που δεν θα άξιζε ούτε να σχολιασθεί. Η καταπολέμηση της μαφίας λαμβάνει ουσιαστική αξία με πράξεις σαν και αυτή των καραμπινιέρων του Όπιντο », δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

«Η Παναγία δεν υποκλίνεται στους εγκληματίες. Οποιος σταμάτησε την περιφορά και κατέβασε το άγαλμα της Παρθένου για υπόκλιση, προχώρησε σε μια πράξη που η μητέρα του Θεού δεν έκανε ποτέ. Υποκλίθηκε το άγαλμα, όχι η Παναγία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας και καλαβρέζος επίσκοπος Νούντσιο Γκαλατίνο.

 Το καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα (Χριστιανική Οικογένεια) χαρακτήρισε επίσης την πρωτοβουλία των κατοίκων της κωμόπολης της Καλαβρίας «ασύλληπτη». Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις δύο εβδομάδες ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στην Καλαβρία είπε με σαφήνεια ότι οι μαφιόζοι δεν θέλουν το καλό της κοινωνίας και τους χαρακτήρισε «αφορισμένους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook