Καλιφόρνια: Συνετρίβη το SpaceShipTwo της Virgin Galactic

Το επιβατικό διαστημόπλοιο του Ρίτσαρντ Μπράνσον συνετρίβη σε δοκιμαστική πτήση στην Καλιφόρνια. Νεκρός ο συγκυβερνήτης. Σοβαρά τραυματίας ο κυβερνήτης. - ΒΙΝΤΕΟ

SHARE THIS
0
SHARES

Το SpaceShipTwo, το επιβατικό διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής ενώ εκτελούσε δοκιμαστική πτήση στο κέντρο δοκιμών του Mojave στην Καλιφόρνια.

 

Οι αρχές της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν ότι νεκρός είναι ο συγκυβερνήτης. Ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και τραυματίστηκε σοβαρά.  

 

Σύμφωνα με το σενάριο της δοκιμής το SpaceShipTwo, που ήταν προσαρμοσμένο στο επάνω μέρος ενός υπερηχητικού τζετ, επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά από μεγάλο ύψος. Το διαστημόπλοιο συνετρίβη αμέσως μετά την αποκοπή του από το αεροσκάφος που το μετέφερε. 

 

Σε μια λακωνική ανακοίνωσή της στο twitter η Virgin Galactic κάνει λόγο για «σοβαρή ανωμαλία» που οδήγησε στην απώλεια του σκάφους και προστίθεται ότι τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. 

Το SpaceShipTwo, το τελευταίο δημιούργημα του Ρίτσαρντ Μπράνσον επρόκειτο να μεταφέρει διασημότητες, οι οποίοι θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν 250.000 δολάρια για μια βόλτα στο διάστημα. 

 

Ο Ριτσαρντ Μπράνσον, σε ανάρτησή του στο Twitter δηλώνει ότι η σκέψεις του είναι με την ομάδα της Virgin Galactic και ανακοινώνει ότι σπεύδει στην Καλιφόρνια

 

Βίντεο - Σεπτέμβριος 2013:  Η δεύτερη δοκιμαστική πτήση του SpaceShipTwo, από κάμερα πάνω στο διαστημόπλοιο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook