Κάμερον: Περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία έως τον Ιανουάριο

Αποκέντρωση εξουσιών και συνταγματική μεταρρύθμιση ώστε να δοθούν περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία υποσχέθηκε ο Ντέηβιντ Κάμερον. Θα συνεργαστεί ο Αλεξ Σάλμοντ.

kameron-perissoteres-eksousies-sti-skwtia-ews-ton-ianouario
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αποκέντρωση εξουσιών και συνταγματική μεταρρύθμιση ώστε να δοθούν περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία υποσχέθηκε ο Ντέηβιντ Κάμερον στην ομιλία του αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που έδειξαν επικράτηση των Ενωτικών. Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως τον Ιανουάριο.

«Ηδη συνομίλησα με τον ηγέτη του SNP Αλεξ Σάλμοντ και του έδωσα συγχαρητήρια για την εκστρατεία του. Είμαι ικανοποιημένος που θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για την αποκέντρωση των εξουσιών» είπε ο Κάμερον.

Ο βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτές θα αφορούν τους φόρους, τις δαπάνες και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Συνταγματική μεταρρύθμιση

Είχε προηγηθεί δήλωση του αντιπροέδρου της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ ότι η κυβέρνηση συνασπισμού πρέπει να παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες στη Σκωτία, προσθέτοντας ότι η απόρριψη της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τους ψηφοφόρους αποτελεί έναυσμα για μία ευρύτερη συνταγματική μεταρρύθμιση σε ολόκληρη τη Βρετανία.«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο λαός τη Σκωτίας έλαβε αυτήν την κρίσιμης σημασίας απόφαση να διασφαλίσει την οικογένεια των εθνών μας για τις επόμενες γενιές. Τώρα, οφείλουμε να παραχωρήσουμε εγκαίρως και πλήρως τις νέες εξουσίες στη Σκωτία. Αυτό το δημοψήφισμα αποτελεί έναυσμα όχι μόνο για ένα νέο κεφάλαιο στη συμμετοχή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επίσης και για μία ευρύτερη μεταρρύθμιση ολόκληρης της Ενωσης» είπε.

Ανακούφιση Κάμερον για το «όχι»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook