Καμπανάκι για την ακροδεξιά στη Βρετανία

Το Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον πέρασε στην τρίτη θέση πίσω από το ακροδεξιό, αντι-ευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας κατά την ψηφοφορία για την ανανέωση μιας έδρας στη Βουλή

kampanaki-gia-tin-akrodeksia-sti-bretania
SHARE THIS
0
SHARES

Σε 100 μέρες οι πολίτες της Ε.Ε. προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τα νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ακροδεξιά θα θριαμβεύσει και στη Βρετανία. Καμπανάκι χτυπούν πολλοί βρετανοί αναλυτές καθώς το Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον πέρασε στην τρίτη θέση κατά την ψηφοφορία για την ανανέωση μίας έδρας της Βουλής των Κοινοτήτων, την οποία εξασφάλισε ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, σε μία ένδειξη της απειλής που συνιστά για τους Τόρις το ρατσιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα που επιδιώκει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον περιορισμό του αριθμού των μεταναστών.

Η  ψηφοφορία για μια έδρα της βόρειας Αγγλίας στην 650μελή Βουλή των Κοινοτήτων αποτελεί το πρώτο εκλογικό τεστ πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2015

Η  ψηφοφορία για μία έδρα της βόρειας Αγγλίας στην 650μελή Βουλή των Κοινοτήτων αποτελεί το πρώτο εκλογικό τεστ πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2015.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το Κόμμα της Ανεξαρτησίας προηγείται του Συντηρητικού Κόμματος στις ευρωεκλογές και είναι πιθανόν να οδηγήσει σε κατακερματισμό της κεντρο-δεξιάς ψήφου το 2015.

Η έδρα του Γουίδενσο και του Σέιλ ιστ, στα περίχωρα του Μάντσεστερ θεωρείται έδρα του Εργαιτκού Κόμματος. Η ψηφοφορία διεξήχθη μετά τον θάνατο του βουλευτή μέλους των Εργατικών που κατείχε την έδρα.

Το Εργατικό Κόμμα εξασφάλισε 13.261 ψήφους, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου 4.301 ψήφους και το Συντηρητικό Κόμμα 3.479 ψήφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook