Κάνεις βουτιά στα συντριβάνια της Ρώμης; Πρόστιμο!

Οι αρχές της Ρώμης θα εφαρμόσουν σκληρά μέτρα σε βάρος οποιουδήποτε φιλοδοξεί και επιχειρήσει να αναπαραστήσει τη βουτιά της Ανίτας Έκμπεργκ στη Φοντάνα ντι Τρέβι

kaneis-boutia-sta-suntribania-tis-rwmis-prostimo
SHARE THIS
0
SHARES

Οι αρχές της Ρώμης σκοπεύουν να εφαρμόσουν σκληρά μέτρα σε βάρος οποιουδήποτε φιλοδοξεί και επιχειρήσει να αναπαραστήσει τη βουτιά της Ανίτας Έκμπεργκ στη Φοντάνα ντι Τρέβι, στην ταινία "La Dolce Vita", καθώς αρχής γενομένης από σήμερα θα επιβάλλουν πρόστιμα για κακή συμπεριφορά εντός και περιμετρικά των διάσημων πηγών και σιντριβανιών της ιταλικής πρωτεύουσας.

 

Ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας κι όχι μόνο, η Ρώμη εδώ και καιρό καταβάλλει προσπάθειες να κρατήσει καθαρά τα μνημεία της, όπως το Κολοσσαίο, και σίγουρα οι τουρίστες που πλατσουρίζουν στα ιστορικά της σιντριβάνια μόνο βοήθεια δεν προσφέρουν.

Στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου αποτυπώνεται ένα κλίμα οργής εδώ και εβδομάδες: «η αγένεια συνεχίζεται: οι τουρίστες στα σιντριβάνια και τα παρτέρια» και «μνημεία υπό επίθεση» είναι κάποιοι από τους τίτλους.

Η δήμαρχος Βιρτζινία Ράτζι γνωστοποίησε ότι όσοι συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω να κάνουν πικ-νικ ή να κατασκηνώνουν περιμετρικά των σιντριβανιών, να βάζουν τα πόδια τους στο νερό ή να πέφτουν για μια βουτιά θα καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο έως και 240 ευρώ.

 

«Πρέπει να προστατεύσουμε την πόλη μας και η σωστή συμπεριφορά είναι σημαντική» επισήμανε η Ράτζι σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 40 ευρώ και θα επιβάλλονται όλο το καλοκαίρι έως την 31η Οκτωβρίου.

«Η αστυνομία της Ρώμης καλείται να παρακολουθεί αυτούς τους χώρους ακόμα πιο στενά» σημείωσε η Ράτζι στο βίντεο.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook