Κατηγορούν τον Μπιλ Κόσμπι και δεν κρύβονται

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 35 γυναίκες που κατηγορούν τον Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική παρενόχληση ή και βιασμό, φωτογραφίζονται για το εξώφυλλο αμερικάνικου περιοδικού

katigoroun-ton-mpil-kosmpi-kai-den-krubontai
SHARE THIS
0
SHARES

Είθισται τα θύματα βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης να κρύβονται, εξαιτίας του φόβου για τον κοινωνικό στιγματισμό.

Ετσι προκαλεί εντύπωση αυτό που έκαναν 35 γυναίκες που από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν βγει από τη σκιά για να κατηγορήσουν τον ηθοποιό Μπιλ Κόσμπι για θωπείες και σε μερικές περιπτώσεις για βιασμό, τις περισσότερες φορές ναρκώνοντάς τις εν αγνοία τους: φωτογραφήθηκαν και οι 35 για το εξώφυλλο του περιοδικού New York!

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφεραν οι New York Times, ο πρώην σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης κατηγορείται ότι προσέφερε φάρμακα και χρήματα σε γυναίκες με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις.

Η εφημερίδα δημοσίευσε κατάθεση του Κόσμπι ενώπιον της δικαιοσύνης πριν από δέκα χρόνια, στο πλαίσιο μήνυσης που είχε υποβάλει μια πρώην εργαζόμενη του πανεπιστημίου Temple, η Αντρέα Κόνσταντ, η οποία τον κατηγόρησε ότι την νάρκωσε με φάρμακα και την εκμεταλλεύθηκε σεξουαλικά. Στη συνέχεια η υπόθεση έκλεισε με φιλική συμφωνία με τον Μπιλ Κόσμπι, οι όροι της οποίας δεν είναι γνωστοί.

Ο ηθοποιός διαβεβαίωσε πως είχε ενεργήσει ως μέντορας της Κόνσταντ «προσκαλώντας την στο σπίτι του, μιλώντας της για προσωπικές καταστάσεις που συνάντησε στη ζωή του, για τον τρόπο που εκείνη μεγάλωσε, για την εκπαίδευσή της», σύμφωνα με το κείμενο της κατάθεσής του, το οποίο επικαλέσθηκαν οι New York Times.

Οι δυο τους παρέμειναν σε επαφή στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ένα βράδυ, στην κατοικία του στην Πενσιλβάνια, λέει πως της έδωσε ενάμισι χαπάκι του αντισταμινικού φαρμάκου Benadryl, το οποίο πωλείται ελεύθερα, για να μειώσει το στρες της.

Στη συνέχεια φιλήθηκαν και υπήρξε σεξουαλική επαφή, ανέφεραν οι New York Times. Όμως σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κόνσταντ, αυτή πιστεύει πως ο ηθοποιός της έδωσε μια πολύ πιο ισχυρή ουσία.

Η Κόνσταντ υποστηρίζει πως δεν ζήτησε ποτέ χρήματα. Ο Κόσμπι, ο οποίος της έδωσε χρήματα, λέει πως, αν η σύζυγός του το γνώριζε, θα πίστευε πως πρόκειται για χρήματα που της έδωσε για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Κόσμπι έδωσε επίσης 5.000 δολάρια σε μια άλλη γυναίκα, την Τερέζ Σέριγκνεζ, η οποία τον κατηγορεί ότι την νάρκωσε και την εκμεταλλεύθηκε σεξουαλικά. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν μέσω του καλλιτεχνικού πράκτορά του ώστε η σύζυγος του Κόσμπι να μην μάθει τίποτε.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι σήμερα ηλικίας 78 ετών, υποστηρίζει πως οι σεξουαλικές σχέσεις του με την Αντρέα Κόνσταντ ήταν συναινετικές και την κατηγορεί ότι «είναι μια ψεύτρα».
Στην κατάθεση αυτή υποστηρίζει επίσης πως είχε στενές σχέσεις μετουλάχιστον πέντε γυναίκες και «ρομαντικό» ενδιαφέρον για δύο άλλες. Όμως αρνείται ότι είχε σχέσεις με γυναίκες που δεν συναινούσαν σ' αυτές.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook