Κεφάλια χοίρων ανακαλύφθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε τζαμιά στο Παρίσι και την περιφέρειά του, ανακοίνωσε μέσω του X ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνέζ, καταγγέλλοντας "απεχθείς πράξεις".
Τα κεφάλια αυτά βρέθηκαν σε δημόσιους χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας, στο διαμέρισμα Σεν-Σεν-Ντενί (ανατολικά του Παρισιού) και στο Ω-ντε-Σεν (νοτιοδυτικά του Παρισιού), έξω από χώρους λατρείας των μουσουλμάνων.
"Απεχθείς πράξεις"
"Άρχισε αμέσως έρευνα", πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας διαβεβαιώνοντας πως "καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να βρεθούν οι δράστες αυτών των απεχθών πράξεων".
"Εκφράζω όλη την υποστήριξή μου προς τους υπευθύνους και τους πιστούς των τζαμιών που επλήγησαν απ' αυτές τις αφόρητες προκλήσεις. Το να επιτίθεται κάποιος σε χώρους λατρείας αποτελεί απύθμενη δειλία", έγραψε από την πλευρά του στο X ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταγιό.