Κέρι προς Αμπάς: Πάρτε αποφάσεις για την ειρήνη

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ενθάρρυνε τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρει τις αποφάσεις για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή - Σήμερα η συνάντηση του Παλαιστίνιου Προέδρου με τον Μπαράκ Ομπάμα

keri-pros-ampas-parte-apofaseis-gia-tin-eirini
SHARE THIS
0
SHARES

Με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα, δύο εβδομάδες μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε δηλώσει διατεθειμένος για «ιστορική ειρήνη» με τους Παλαιστίνιους.

 

Ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών ενθάρρυνε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο να πάρει αποφάσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Η καταλυτική ημερομηνία της 29ης Απριλίου

Ενα 24ωρο πριν από την συνάντηση αυτή ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, είχε μία «ειλικρινή και παραγωγική» συζήτηση -όπως χαρακτηρίστηκε- με τον Μαχμούντ Αμπάς για την επίτευξη ενός πλαισίου σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Τζον Κέρι επανέλαβε στον Παλαιστίνο πρόεδρο ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο και τον ενθάρρυνε να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται εντός των επομένων εβδομάδων, και «πριν από την καταλυτική ημερομηνία της 29ης Απριλίου -όταν συμπληρώνεται το χρονοδιάγραμμα των εννέα μηνών που έχει θέσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- για την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ».

«Μην βάζετε εμπόδια»

«Καμία πλευρά δεν πρέπει να αφήσει τις δύσκολες πολιτικές αποφάσεις σε αυτό το στάδιο και να σταθεί εμπόδιο της διαρκούς ειρήνης», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ευχαρίστησε τον Μαχμούντ Αμπάς για τη σταθερή ηγεσία και τη συνεργασία του, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφερε το Ισραήλ και την Παλαιστίνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στις 29 Ιουλίου του 2013, ύστερα από τρία χρόνια αποχής από τις συνομιλίες. Οπως είχε πει τότε: «στόχος μας θα είναι να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία κατά τη διάρκεια των επόμενων εννέα μηνών».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook