Κηδείες στο Αματρίτσε: «Σκοτώνουν τα έργα του ανθρώπου, όχι ο σεισμός»

Σπαραγμός στην κηδεία τριάντα οκτώ θυμάτων του σεισμού που έπληξε το Αματρίτσε και άλλες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, την νύχτα της 24ης Αυγούστου.

kideies-sto-amatritse-skotwnoun-ta-erga-tou-anthrwpou-oxi-o-seismos
SHARE THIS
0
SHARES

Σπαραγμός στην κηδεία τριάντα οκτώ θυμάτων του σεισμού που έπληξε το Αματρίτσε και άλλες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, την νύχτα της 24ης Αυγούστου.

Συνολικά, στο Αματρίτσε και στο χωριό Ακουμολι έχασαν την ζωή τους 231 άτομα, αλλά οι υπόλοιπες οικογένειες δεν θέλησαν να γίνει η κηδεία των συγγενών τους με δημόσια δαπάνη.

Ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής, Ντομένικο Πομπίλι, κατά την έναρξη της τελετής, θέλησε να αναγνώσει όλα τα ονόματα των θυμάτων που προκάλεσε το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.  Παρόντες, μεταξύ  άλλων, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η πρόεδρος της βουλής Λάουρα Μπολτρίνι.

Στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς, αλλά οι άνδρες και οι γυναίκες της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να στήσουν, μέσα σε λίγες ώρες, δυο τεράστια υπόστεγα για τα φέρετρα Απαρηγόρητοι, οι συγγενείς δυο παιδιών 3 ετών και 3 μόλις μηνών.

 

«Ο σεισμός δεν σκοτώνει, υπάρχει πριν να εμφανισθεί ο άνθρωπος στην γη. Σκοτώνουν, θα έπρεπε να πούμε, τα έργα του ανθρώπου», είπε με έμφαση ο επίσκοπος Πομπίλι. Ζήτησε, παράλληλα, «η όλη πορεία της ανοικοδόμησης να μην μετατραπεί σε πολιτική αντιπαράθεση και ούτε σε μια κάποια μορφής πλιάτσικο», τονίζοντας ότι «ο μόνος στόχος, τώρα, πρέπει να είναι η αναγέννηση της μεγάλης ομορφιάς των περιοχών αυτών».

 
 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook