Κινέζοι αξιωματικοί κατασκόπευαν βιομηχανίες των ΗΠΑ

Κατηγορίες εις βάρος κινέζων στρατιωτικών χάκερς απήγγειλε αμερικανικό δικαστήριο για βιομηχανική κατασκοπεία εις βάρος εταιρειών που ειδικεύονται στην ενέργεια και τη μεταλλουργία.

kinezoi-aksiwmatikoi-kataskopeuan-biomixanies-twn-ipa
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ευρύ δίκτυο βιομηχανικής κατασκοπείας φέρονται να είχαν στήσει αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας, υποκλέπτοντας μέσω διαδικτύου πληροφορίες χρήσιμες για κινεζικές εταιρίες που ανταγωνίζονται σκληρά έξι αντίστοιχες αμερικανικές.

Παρακολουθούσαν ακόμη και συνδικαλσιτές

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης μεταξύ των έξι θυμάτων των κατασκόπων είναι η χαλυβουργική « United States Steel Corp», η βιομηχανία αλουμινίου Alcoa Inc, η ενεργειακή Westinghouse Electric Co, μια θυγατρική της SolarWorld AG που ειδικεύεται στους ηλιακούς συλλέκτες, καθώς και ένα εργατικό συνδικάτο.

Συμβολική η απαγγελία κατηγοριών

Οι διώξεις που ασκήθηκαν έχουν ουσιαστικά συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι Κινέζοι αξιωματικοί δρουσαν και βρίσκονται στην Κίνα. Πρακτικά η δίωξη εναντίον τους σημαίνει ότι θα συλληφθούν αν επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ η σε άλλη χώρα με την οποία η Ουάσιγκτον έχει υπογράψει συμφωνία δικαστικής συνεργασίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook