X

Κογκρέσο: Αποβλήθηκε βουλευτής όταν άνοιξε πανό που έγραφε "Οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι" [εικόνες]

Ο βετεράνος αφροαμερικανός δημοκρατικός βουλευτής Αλ Γκριν άνοιξε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν η φράση "οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι".

Γράφει: TheToc team

Tην ώρα που ξεκινούσε την ομιλία του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο βετεράνος αφροαμερικανός δημοκρατικός βουλευτής Αλ Γκριν, ο οποίος αντιπροσωπεύει το Τέξας, άνοιξε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν η φράση "οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι".

Ακολούθως τον απέβαλαν από την αίθουσα, καθώς ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άρχιζε την ομιλία του για την "κατάσταση της ένωσης" ενώπιον της ολομέλειας και των δυο σωμάτων του Κογκρέσου.

Ο κ. Γκριν βρισκόταν ακριβώς απέναντι στον κ. Τραμπ όταν ύψωσε το επίμαχο πλακάτ, προτού οδηγηθεί εκτός της αίθουσας με υπόκρουση την κραυγή από πλευράς ρεπουμπλικάνων: "ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ!".

Προφανώς το πλακάτ αναφερόταν στο ρατσιστικού περιεχομένου βίντεο που αναπαρήγαγε μέσω Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προτού αναγκαστεί να το αποσύρει εξαιτίας του σάλου, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα εικονίζονταν με σώματα πιθήκων.

Ο Αλ Γκριν ήδη αποβλήθηκε από το Κογκρέσο πέρυσι, όταν βροντοφώναξε την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Φωτογραφίες: Reuters