Follow us

Κολυμπούν στο χρήμα 100 Αυστριακοί - Μοιράζονται 170 δισ. ευρώ

Τα χαμηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης πλούτου, σε ποσοστό 15% ή χαμηλότερο, φέρονταν να καταγράφονται σε Βρετανία, Ελλάδα και Ολλανδία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κολυμπούν στο χρήμα 100 Αυστριακοί - Μοιράζονται 170 δισ. ευρώ

Η περιουσία των 100 πλουσιότερων Αυστριακών ανέρχεται σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του αυστριακού μηνιαίου οικονομικού περιοδικού Trend, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος του που κυκλοφόρησε σήμερα, υπό τον τίτλο «Οι 100 πλουσιότεροι Αυστριακοί».

Στην κορυφή του καταλόγου των 100 πλουσιότερων Αυστριακών βρίσκεται η οικογένεια Πόρσε-Πίεχ, της οποίας η περιουσία φέρεται να ανέρχεται σε 35,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς με 9,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Φλικ με 8 δισεκατομμύρια ευρώ και στην τέταρτη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Novomatic, Γιόχαν Γκραφ, με 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως τονίζεται στην έρευνα, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας των πλουσιότερων Αυστριακών είναι συμμετοχές σε επιχειρήσεις καθώς και τα ακίνητα τους, ενώ λόγω της καλής εξέλιξης μέσα στους τελευταίους μήνες στις αγορές κεφαλαίων, της ανόδου της κεφαλαιοποίησης των επιχειρήσεων και των τιμών των ακινήτων, έχουν αυξηθεί αισθητά οι μεγάλες περιουσίες.

Με περιουσία 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην έκτη θέση του καταλόγου του περιοδικού Trend εμφανίζεται ο γνωστός Αυστροκαναδός επιχειρηματίας και επίδοξος πολιτικός Φρανκ Στρόναχ, ο οποίος το 2012 ίδρυσε ένα κόμμα με το όνομα του --την «Ομάδα Στρόναχ»-- το οποίο στην πρώτη κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013 συγκέντρωσε ποσοστό 5,7% και 11 έδρες στο σύνολο των 183 εδρών της αυστριακής Βουλής.

Ο Φρανκ Στρόναχ είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα στις αρχές του 2014 και κατόπιν από την ηγεσία του κόμματος, ενώ η «Ομάδα Στρόναχ», έπειτα από εσωτερικές συγκρούσεις και μεταπήδηση κάποιων βουλευτών της σε άλλα κόμματα, ανακοίνωσε μόλις χθες την αυτοδιάλυση της.

Το Πανεπιστήμιο της αυστριακής πόλης Λιντς είχε δημοσιεύσει παλαιότερα έρευνα σύμφωνα με την οποία οι 80.000 πλουσιότεροι Αυστριακοί (δηλαδή σχεδόν το 1% του συνολικού πληθυσμού των 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων) διαθέτουν πάνω από 470 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εξάλλου, όπως διαπίστωνε η έκθεση Wealth Report Europe της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Bär, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, στην Αυστρία υπάρχει μια εξαιρετικά άνιση κατανομή πλούτου, καθώς τα δύο πέμπτα της ιδιωτικής περιουσίας βρίσκονται στην κατοχή του πλουσιότερου 1% του πληθυσμού.

Όπως τονιζόταν στην έκθεση, η περιουσία στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς και κατανέμεται ολοένα και πιο άνισα, με την Αυστρία να καταγράφει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου: το 40% της συνολικής περιουσίας βρίσκεται στα χέρια του 1% του πληθυσμού.

Ακολουθούσε στη δεύτερη θέση η Γερμανία όπου το 1% του πληθυσμού της διαθέτει το 35% της περιουσίας, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης πλούτου, σε ποσοστό 15% ή χαμηλότερο, φέρονταν να καταγράφονται σε Βρετανία, Ελλάδα και Ολλανδία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 12 Απρ 2024 | 11:08

Αυστρία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε Ολλανδούς σκιέρ – Τρεις νεκροί

Χιονοστιβάδα στην Αυστρία παρέσυρε Ολλανδούς σκιέρ.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Μαϊ 2024 | 21:35

Επώνυμες μάρκες σε πολύ χαμηλές τιμές: Πώς στήθηκε η διαδικτυακή απάτη-μαμούθ με θύματα 800.000 καταναλωτές

Πώς δρούσε το δίκτυο e-shop με έδρα στην Κίνα που βρίσκεται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες στον κόσμο, ξεγελώντας χιλιάδες ανθρώπους σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Και Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 08 Μαϊ 2024 | 20:48

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δείτε live την άφιξη του Belem με την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Στο ιστιοφόρο, το οποίο διέσχισε τη Μεσόγειο επί 12 ημέρες, βρίσκεται και μία Ελληνίδα, η Αναστασία Σκιαδά

ΘΛΙΨΗ 08 Μαϊ 2024 | 19:34

Δίχως τέλος η τραγωδία στη Βραζιλία: Στους 100 οι νεκροί από τις πλημμύρες- 128 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, από τις πρωτόγνωρες σε ένταση πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ 08 Μαϊ 2024 | 15:21

Τι κάνει σήμερα η πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς- Ο γάμος με τον συμπρωταγωνιστή της σε ταινίες ενηλίκων και το ράντσο- δώρο

Η 45χρονη πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς γνωρίστηκε με τον Τραμπ το 2006. Σήμερα, είναι το πρόσωπο κλειδί στην πιο σημαντική δίκη με κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο.

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 08 Μαϊ 2024 | 15:02
ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 08 Μαϊ 2024 | 13:22

Αλυσιδωτή εξάπλωση των φοιτητικών κινητοποιήσεων υπέρ των Παλαιστινίων: Μετά τις ΗΠΑ και σε Παρίσι, Άμστερνταμ, Βερολίνο

Φοιτητές διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων ζητώντας από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων τους να διακόψουν τις συνεργασίες με εταιρείες και φορείς ισραηλινών συμφερόντων.

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ 08 Μαϊ 2024 | 13:05
ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ 08 Μαϊ 2024 | 12:19

Απίστευτη ηλεκτρονική απάτη με 800.000 θύματα από κινέζικο eshop - Πώς εξαπατούσαν με δήθεν επώνυμα προϊόντα

Τα πρώτα fake ηλεκτρονικά καταστήματα του συγκεκριμένου δικτύου εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο το 2015.

ΗΠΑ 08 Μαϊ 2024 | 10:01

Δίκη Τραμπ: "Του έδωσα ξυλιές με ένα περιοδικό, δεν έβαλε προφυλακτικό" - Πικάντικες αποκαλύψεις της Στόρμι Ντάνιελς

Ο Τραμπ κατηγορείται πως απέκρυψε το γεγονός ότι έδωσε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ 08 Μαϊ 2024 | 07:07

Κόλαση στη Ράφα: Επτά νεκροί από βομβαρδισμούς - Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση βομβών στο Ισραήλ

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ 07 Μαϊ 2024 | 23:46
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ 07 Μαϊ 2024 | 22:14

Η Χαμάς ζητά από το Ισραήλ να σταματήσει η επίθεση στη Ράφα - Κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για εκεχειρία

Οι διαμεσολαβητές της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ διεξάγουν συζητήσεις σήμερα στο Κάιρο με τη Χαμάς με στόχο μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.