Κοροναϊός: Ποσο κοντά είμαστε στη δημιουργία εμβολίου

Ήδη ένας αγώνας δρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη για να βρεθεί ένα εμβόλιο ενάντια στο ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

koronaios-poso-konta-eimaste-sti-dimiourgia-emboliou
SHARE THIS
0
SHARES

Καθώς οι αξιωματούχοι του χώρου της υγείας προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον ιό και την προέλευσή του, οι ερευνητές στρέφονται στο ερώτημα πώς να αναπτύξουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στη συγκράτηση της μετάδοσης σε όλο τον κόσμο.

Ήδη ένας αγώνας δρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη για να βρεθεί ένα εμβόλιο ενάντια στο ξέσπασμα του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου και έχει θέσει την [παγκόσμια κοινότητα σε συναγερμό

Καθώς η αίσθηση έκτακτης ανάγκης αυξάνεται, μια σειρά εταιριών βιοτεχνολογίας και όχι μόνο έχουν τοποθετηθεί δημόσια κάνοντας λογο για πιθανά εμβόλια ή θεραπείες που αναπτύσσονται.

 

Οι μετοχές της αμερικανικής βιοτεχνολογίας Novavax κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο αυτή την εβδομάδα, αφού ανέφερε στους αναλυτές ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης ενός εμβολίου.

Η Novavax εργάζεται ήδη σε εμβόλιο κατά της γρίπης και ανέφερε στους αναλυτές ότι αναπτύσσει κλώνους από το νέο στέλεχος του κορωναϊού – που αποτελεί το πρώτο στάδιο ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Michael Higgens, ένας αναλυτής από το Ladenburg Thalmann, δήλωσε ότι δεν περιμένει ότι οι ανθρώπινες δοκιμές δεν θα ξεκινήσουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Η Inovio Pharmaceuticals, η οποία εργάζεται σε εμβόλιο DNA MERS, και η BioCryst Pharmaceuticals, που αναπτύσσει φάρμακο για τον κίτρινο πυρετό και τον ιό Marburg, είδαν επίσης τις μετοχές τους να κινούνται ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία του νέου στελέχους.

Επιπλέον τα εθνικά Ινστιτούτα Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζονται σε εμβόλιο.

Ο Anthony Fauci, επί μακρόν διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Μολυσματικών Νόσων του NIH, εκτιμά ότι οι πρώτες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κοροναϊού θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από αυτό το καλοκαίρι. «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι, αν δεν υπάρξουν απροσδόκητα "οδοφράγματα", να ξεκινήσουμε μια δοκιμή Φάσης 1 σε περίπου τρεις μήνες», δήλωσε.

Αυστραλία

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιο του Queensland της Αυστραλίας είναι σίγουρο ότι μπορεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο για τον δυνητικά θανατηφόρο κοροναϊό σε μόλις 16 εβδομάδες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η τεχνολογία του "μοριακού σφιγκτήρα" μπορεί να προσαρμοστεί στον ιό

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα από τα τρία σε όλο τον κόσμο που χρηματοδοτήθηκαν για την ανάπτυξη του εμβολίου και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί το εμβόλιο σε μόλις τέσσερις μήνες

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου έχουν χρηματοδοτηθεί από έναν διεθνή οργανισμό για τη χρήση νέας τεχνολογίας ταχείας ιατρικής ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός εμβολίου για το νέο στέλεχος του ιού.

Ρωσία

Και η Ρωσία έχει αρχίσει να αναπτύσσει το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εξαπλώθηκε στην Κίνα, ανακοίνωσε η επικεφαλής της κρατικής ρυθμιστικής αρχή για την ασφάλεια των καταναλωτών (Rospotrebnadzor) Ελένα Ποπόβα.

«Φυσικά, έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη του εμβολίου. Κάθε φορά που εκδηλώνεται ένας ιός ξεκινάμε αμέσως την ανάπτυξη του εμβολίου», δήλωσε η Ποπόβα

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης επιδημιολογικού ελέγχου, που υπάγεται στην Rospotrebnadzor, Ελένα Γιεζλόβα δήλωσε ότι «η ανάπτυξη του εμβολίου είναι μια μακρά διαδικασία και η απόφαση για την ανάπτυξη του εμβολίου βασίζεται στους κινδύνους που δημιουργεί η τρέχουσα κατάσταση».

 

Φωτογραφία: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook