Follow us

Κορονοϊός - "Φορολογήστε μας": Μεγιστάνες ζητούν να τους επιβληθεί φόρος για να βοηθήσουν τους φτωχούς

83 βαθύπλουτοι επιχειρηματίες προτείνουν να τους επιβληθεί μόνιμος φόρος πλούτου για να αντέξουν οι ευάλωτοι πληθυσμοί την πανδημία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μια ομάδα μεγιστάνων του πλούτου, μεταξύ αυτών η κληρονόμος Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ και ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's προέτρεψαν σήμερα τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους σε βάρος τους προκειμένου να βοηθήσουν τους φτωχούς να επιβιώσουν του νέου κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ανοιχτή επιστολή, οι 83 βαθύπλουτοι επιχειρηματίες με τις περιουσίες τους να ανέρχονται σε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ζητούν να επιβληθεί ένας μόνιμος φόρος πλούτου που θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες να δοθεί οικονομική βοήθεια σε όσους πλήττονται από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σε αντίθεση με δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, εμείς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν θα χάσουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας ή την ικανότητά μας να στηρίξουμε τις οικογένειές μας", τονίζει η ομάδα. "Επομένως, σας παρακαλούμε. Φορολογήστε μας. Φορολογήστε μας" σημειώνουν.

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ομάδας της G20, των πιο προηγμένων οικονομιών του πλανήτη, που αναμένεται να συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης στις 18 Ιουλίου με επίκεντρο την παγκόσμια οικονομική αναταραχή που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Λόγω του "παγώματος" κάθε οικονομικής δραστηριότητας, η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 3,2% φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 οικονομολόγων.

Οι ευπορότεροι του πλανήτη χρωστούν ένα "τεράστιο χρέος" στους εργαζόμενους σε θέσεις κρίσιμης σημασίας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φονικό ιό καθημερινά και "αμείβονται σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεπαρκώς", υπογραμμίζουν οι 83 εκατομμυριούχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πρέπει να ισορροπήσουμε εκ νέου τον κόσμο μας προτού είναι πολύ αργά. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία να γίνει αυτό σωστά", σημειώνεται στην επιστολή και προσθέτουν: "Η ανθρωπότητα είναι σημαντικότερη από τα χρήματά μας".

Την πρωτοβουλία της επιστολής οργάνωσαν οι Oxfam, Patriotic Millionaires, Human Act, Tax Justice UK, Club of Rome, Resource Justice, και Bridging Ventures. Οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες είναι από τις ΗΠΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική χασαποταβέρνα της πόλης

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΤΑΣΗ 15 Ιαν 2026 | 18:53

Τρομάζει η έξαρση της γρίπης: 8 θάνατοι, 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία,15 σε ΜΕΘ

Η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 5-11 Ιανουαρίου καταγράφει υψηλά επίπεδα θετικότητας στη γρίπη

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ 30 Δεκ 2025 | 13:07

Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος: Είμαι σκύλος, δεν καταλαβαίνω τίποτα [βίντεο]

"Τώρα φεύγοντας ο χρόνος ξανακόλλησα κορονοϊό. Είναι παλιό στέλεχος αλλά επειδή έχω ΧΑΠ, τις καρδιές και αυτά, νοσηλεύομαι για κάθε περίπτωση", λέει ο Στηβ Ντούζος

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 18:39

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η γρίπη, χαμηλά η θετικότητα του κορονοϊού - Η εβδομαδιαία έκθεση

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα βρίσκεται άνω του επιδημικού ορίου έναρξης της εποχικής δραστηριότητας από τέλη Νοεμβρίου

ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ 04 Δεκ 2025 | 18:15

ΕΟΔΥ: 131 νέες εισαγωγές και τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Μείωση της θετικότητας για κορονοϊό αναφέρει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 24-30 Νοεμβρίου

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 29 Νοε 2025 | 10:06

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μία έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν "μετά και εξαιτίας" της χορήγησης του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 28 Νοε 2025 | 06:21

Γρίπη, ίωση ή Covid; - Πώς θα ξεχωρίσουμε τα συμπτώματα φέτος - Η σημασία του τεστ

Γρίπη και κορονοϊός εμφανίζουν πολλές ομοιότητες - Ποια συμπτώματα μπερδεύουν.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 19:25

Ινστιτούτο Pasteur: Εάν μεταλλαχθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών, θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία χειρότερη της Covid

"Μια πανδημία γρίπης των πτηνών θα ήταν πιθανόν αρκετά σοβαρή", δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου Αναπνευστικών Λοιμώξεων του Ινστιτούτου Pasteur

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2025 | 17:57

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Σταθερή η θετικότητα για τον κορονοϊό την εβδομάδα 17-23 Νοεμβρίου - Σε χαμηλά επίπεδα η γρίπη

Η ΕΚΘΕΣΗ 20 Νοε 2025 | 18:32
ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ 18 Νοε 2025 | 18:25

Μ. Παγώνη: Συναγερμός για το νέο στέλεχος Κ της γρίπης - Τι συμβαίνει με τον Covid και τη γαστρεντερίτιδα

Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος δίνει την εικόνα από τα νοσήματα - Τα συμπτώματα

ΠΟΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΦΟΡΑ 18 Νοε 2025 | 07:16

Γιατί η Κομισιόν εξετάζει φόρο στη ζάχαρη και στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα με λιπαρά και αλάτι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής φόρου στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι τον επόμενο χρόνο.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Νοε 2025 | 18:11

ΕΟΔΥ: Έξι νέοι θάνατοι από κορονοϊό και ένας νέος θάνατος από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της κατάστασης και κάνει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό κατά της γρίπης στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και για τήρηση των μέτρων πρόληψης λοιμώξεων αναπνευστικού