Follow us

Κορονοϊός - ΗΠΑ: "Μαύρο" ρεκόρ με 248.000 νέα κρούσματα και 2.706 θανάτους

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την ώρα που ο εμβολιασμός για τον κορoνοϊό ξεκίνησε, οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς καταγράφηκαν πάνω από 248.000 μολύνσεις, αριθμός άνευ προηγουμένου για οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη. Ταυτόχρονα η χώρα, η οποία είναι αντιμέτωπη με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα, θρήνησε άλλους 2.706 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, κατά τους αριθμούς της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ σπάνε το ένα μαύρο ρεκόρ πίσω από το άλλο εδώ και δύο εβδομάδες. Το όριο των 200.000 μολύνσεων σε ένα 24ωρο έχει ξεπεραστεί τις 10 από τις τελευταίες 13 ημέρες. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία βρίσκεται επίσης στο υψηλότερο επίπεδό του από την εκδήλωση της πανδημίας: 113.000 κλίνες είναι κατειλημμένες από ανθρώπους με την COVID-19, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Τρίτη το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση οδεύει μεν να βελτιωθεί στις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση και των εισαγωγών σε νοσοκομεία σημειώνουν πτώση, αλλά επιδεινώνεται στο βορειοανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το COVID Tracking Project.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 15 Μαϊ 2024 | 09:04

Νέο επεισόδιο Πολάκη - Γεροτζιάφα: "Ο πιο τραμπικός πολιτικός" - "Είχα μάθει πόσο γελοίος είσαι, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία"

Δίχως τέλος συνεχίζεται η κόντρα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που ξεκίνησε με αφορμή την απόσυρση του σκευάσματος της AstraZeneca.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 14 Μαϊ 2024 | 23:51

Ο Άντονι Μπλίνκεν ρόκαρε παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα στην εμπόλεμη Ουκρανία: "Πήγαινε παίξε στο Χάρκοβο, το Κίεβο είναι Disney"

Έπαιξε το συμβολικό "Rockin' in the Free World" του Νιλ Γιανγκ, έναν ροκ ύμνο που κυκλοφόρησε το 1989 λίγο πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Μαϊ 2024 | 21:17

Δίκη Τραμπ: Τον "καίει" ο εξ απορρήτων του - "Με έβαλε να πληρώσω τη Στόρμι Ντάνιελς για να μη μιλήσει"

"Απλά κάν' το" - Την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του ως μάρτυρας, ο Κόεν παρέθεσε λεπτομερώς πώς ο Τραμπ τον διέταξε να πληρώσει την πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" 14 Μαϊ 2024 | 19:05

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στους δασμούς - Θα επηρεαστούν σοβαρά οι διμερείς μας σχέσεις

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αύξηση κατά 18 δισ. δολάρια των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, για να "προστατευτούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Μαϊ 2024 | 14:17

Η Κεχαγιά "αδειάζει" τον Πολάκη: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια εξακολουθεί να ισχύει

H Βούλα Κεχαγιά "άδειασε" τον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις θέσεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

ΗΠΑ 14 Μαϊ 2024 | 00:09

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: "Ενθαρρύνουμε την επίλυση των διαφορών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο"

"Η δουλειά των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και η παρουσία μας στο Αιγαίο, ενισχύει το ΝΑΤΟ και βοηθά στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας του Κρεμλίνου".

ΘΕΟΜΗΝΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 16:28
ΤΡΑΓΩΔΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 11:36

Αγία Πετρούπολη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του λεωφορείου σε ποτάμι - Επτά οι νεκροί

Οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου έχει ήδη συλληφθεί.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 11 Μαϊ 2024 | 10:53

Γεωμαγνητική καταιγίδα "χτυπά" τη Γη: Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από το Βόρειο Σέλας σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Μπροστά σε ένα σπάνιας ομορφιάς θέαμα ήρθαν εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

ΣΤΟ KONTRA24 10 Μαϊ 2024 | 10:43

Απίστευτος καυγάς Πολάκη - Γεροτζιάφα για τα εμβόλια του κορονοϊού: "Μου θυμίζει φασίστες" - "Είσαι ενεργούμενο της Pfizer"

Σκληρή κόντρα Πολάκη - Γεροτζιάφα στον αέρα εκπομπής με αφορμή την απόσυρση των εμβολίων κατά του κορονοϊού από την AstraZeneca.

"ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ" 10 Μαϊ 2024 | 10:31

AstraZeneca: 38χρονος που έκανε το εμβόλιο το 2021 έπαθε θρόμβωση 15 ημέρες μετά - "Όλοι λέγανε τότε ότι είμαστε ασφαλείς"

Ενας 38χρονος ο οποίος έπαθε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca περιγράφει τι ακριβώς συνέβη.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 10 Μαϊ 2024 | 08:08

Γιατί η Miss USA και η Miss Teen USA παραιτήθηκαν από τους τίτλους τους - "Φορούσαν αγκάθινες κορώνες"

"Φορούσαν αγκάθινες κορώνες", λένε πηγές από τον χώρο των καλλιστείων για τις δύο Miss που απαρνήθηκαν τους τίτλους τους για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Μαϊ 2024 | 21:46

Επιμένει ο Λευκός Οίκος: Μια μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα δεν θα νικήσει τη Χαμάς

"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός, αλλά θα χρειαστεί ηγετική στάση και στις δύο πλευρές" τόνισε ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι