"Ας συναντηθούμε στην Ουχάν" είναι το μότο "επαναφοράς" στην κανονικότητα της πόλης που σηματοδότησε και έχει συνδεθεί με την αφετηρία της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο κινεζικός κρατικός τουριστικός οργανισμός πραγματοποιεί καμπάνια προβάλλοντας τα αξιοθέατα της πόλης με σκοπό να προσελκύσει τουρίστες και υπόσχεται μοναδικές στιγμές σε όσους αποφασίσουν να την επισκεφθούν.
Ενα θαρραλέο εγχείρημα αφού η πανδημία είναι ακόμα σε εξέλιξη σχεδόν σ' όλο τον κόσμο.
Στο βίντεο τονίζονται ιδιαίτερα τα όμορφα μέρη της πόλης που βρίσκεται στην κεντροανατολική Κίνα και έχει πληθυσμό σχεδόν 11.000.000 κατοίκους.
Στην κινεζική πόλη διαγνώστηκε, τον Δεκέμβριο του 2019, ο πρώτος με συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Η Ουχάν μπήκε σε lockdown για 76 ημέρες από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην πόλη των 11 εκατομμυρίων καταγράφηκαν πάνω από 50.000 κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 3.800 νεκροί.
Στο στόχαστρο του πλανήτη για την προέλευση του κορονοϊού
Μετά την εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο η Κίνα βρέθηκε στο στόχαστρο για την έναρξη της η οποία έχει στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως
Τα ερωτήματα και οι αιχμές για το που ξεκίνησε ο ιός δεν έπαψαν με την Κίνα να αντεπιτίθεται

Κίνα: Ο κορονοϊός ίσως προήλθε από 8 χώρες, μεταξύ τους και η Ελλάδα
Πρόσφατα μάλιστα, Κινέζοι ερευνητές υποστήριξαν ότι ο κορονοϊός ίσως προήλθε αρχικά από οκτώ άλλες χώρες, και όχι από την Κίνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Daily Mail, μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα προήλθε από την Ινδία το καλοκαίρι του 2019, όταν πιθανότατα πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού. Στην έρευνά της η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί φυλογενετική ανάλυση, μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός, για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση του Covid-19. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει επομένως να είναι δυνατό να εντοπιστεί η αρχική έκδοση του ιού βρίσκοντας το δείγμα του ιού με τις λιγότερες μεταλλάξεις.
Υποστηρίζουν ότι η χρήση αυτής της μεθόδου αποκλείει το ενδεχόμενο ο ιός που βρέθηκε στη Ουχάν να είναι ο "αρχικός” ιός, και αντ’ αυτού θεωρούν οκτώ άλλες χώρες ως πιθανότερους τόπους αρχικής μόλυνσης το Μπαγκλαντές, τις ΗΠΑ, τηνΕλλάδα, την Αυστραλία, την Ινδία, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Ρωσία ή τη Σερβία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr