Κορονοϊός: Γιατροί από την Ουχάν αποκαλύπτουν τι έγινε το 2019 - "Μας πήραν τα διαβατήρια, μας είπαν να μην μιλήσουμε" [Βίντεο]

Νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για τον κορονοϊό υποδηλώνουν ότι η Κίνα έκρυψε το ξέσπασμα του ιού.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για τον κορονοϊό υποδηλώνουν ότι η Κίνα έκρυψε το ξέσπασμα του ιού και σταμάτησε τους ιατρούς από το να μιλήσουν.

Ένα ντοκιμαντέρ του ITV, με τίτλο "Outbreak: The Virus That Shook The World" δείχνει μια μυστική συνέντευξη με μερικούς από τους Κινέζους γιατρούς που εξαναγκάστηκαν σε σιωπή από την κυβέρνηση. Διαρροές κινεζικών επίσημων δεδομένων δείχνουν ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 στο Γουχάν εντοπίστηκε στις 17 Νοεμβρίου 2019.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αυξανόμενος αριθμός ατόμων ήταν στο νοσοκομείο με ανεξήγητη πνευμονία και οι γιατροί είχαν ανακαλύψει ένα νέο κορονοϊό παρόμοιο με SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο).

Κορονοϊός: Γιατροί από την Ουχάν αποκαλύπτουν τι έγινε το 2019 - "Μας πήραν τα διαβατήρια, μας είπαν να μην μιλήσουμε" [Βίντεο]

Τους πήραν τα διαβατήρια - Τους "συνέλαβαν" πριν ανέβουν στο αεροπλάνο

Ομαδικά μηνύματα κυκλοφόρησαν με νέα για τον μεταδοτικό νέο ιό και έγιναν συσκέψεις σε νοσοκομεία σε ολόκληρο την Ουχάν. "Γνωρίζαμε ότι αυτός ο ιός μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά όταν παρευρεθήκαμε σε μια σύσκεψη στο νοσοκομείο, μας είπαν να μην μιλήσουμε", είπε ένας από τους γιατρούς που εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ. "Οι ηγέτες της επαρχίας είπαν στα νοσοκομεία να μην πουν την αλήθεια", προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τον κίνδυνο να συλληφθούν, οι γιατροί αποκάλυψαν για το πώς οδηγήθηκαν στη σιωπή, είχαν αφαιρεθεί τα διαβατήρια τους και η πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο ήταν περιορισμένη. Ισχυρίστηκαν ότι άτομα που γνώριζαν το ξέσπασμα είχαν κρατηθεί από αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας καθώς επρόκειτο να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τότε προειδοποιούσαν: "Η αστυνομία θα αντιμετωπίσει την παράνομη διάδοση φήμων. Η διαταραχή της κοινωνικής τάξης δεν θα γίνει ανεκτή. "Αν και το ξέσπασμα δεν αναφέρθηκε αρχικά από την κινεζική κυβέρνηση, ανακαλύφθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - αλλά η Κίνα απέκρυψε περαιτέρω τα στοιχεία της ανθρώπινης μετάδοσης.

"Όλοι αισθανθήκαμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αμφιβολία για τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο"

"Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι δεν υπήρχε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο κατά την πρώιμη περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων από το Πεκίνο. Όλοι είπαν το ίδιο πράγμα ", είπε ένας γιατρός στο ντοκιμαντέρ. Ένας άλλος πρόσθεσε: "Όλοι αισθανθήκαμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αμφιβολία για τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. "Στην πραγματικότητα, στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου, ο συγγενής κάποιου που γνωρίζω πέθανε από αυτόν τον ιό. Πολλοί από αυτούς που ζούσαν μαζί του μολύνθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που γνωρίζω".

Σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση, δεν υπήρχαν θάνατοι έως τις 9 Ιανουαρίου 2020. Αλλά ένας ανώτερος γιατρός ισχυρίστηκε: "Υπήρχαν θάνατοι κάθε μέρα τις πρώτες μέρες". Ο Πρόεδρος Xi Jinping ισχυρίστηκε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα "ενήργησε με διαφάνεια και υπευθυνότητα".

Ωστόσο, οι γιατροί πιστεύουν ότι οι αρχές έκαναν μια επιστημονική πολιτική έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν ήθελαν να ανακοινώσουν κακές ειδήσεις λίγο πριν από μια συνεδρίαση του εθνικού κοινοβουλίου. Ένας ιατρικός εμπειρογνώμονας είπε: "Εάν από την αρχή είχαν αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα ως θέμα επιστήμης και όχι πολιτικό, θα ήταν πολύ πιο εύκολο. Εάν εμπλέκεται πολιτική, τίποτα άλλο δεν μετράει. Η πολιτική έρχεται πάντα πρώτη".

Κοροναϊός: Πέθανε και ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ουχάν

Τι υποστήριζε η κυβέρνηση

Παρά τις σαφείς ενδείξεις για την ανθρώπινη μετάδοση, οι εορτασμοί για το νέο έτος δεν ακυρώθηκαν, προς έκπληξη των επιστημόνων που φοβόντουσαν ότι θα γινόταν μια μαζική υπερδιάδοση. Ένας παρουσιαστής του κρατικού τηλεοπτικού οργανισμού ειδήσεων διαβεβαίωνε τη χώρα στις 16 Ιανουαρίου: "Μισό μήνα μετά την επίσημη ειδοποίηση και ανακοίνωση πληροφοριών, μπορούμε να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε. Δεν έχει βρεθεί σαφής ένδειξη για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο".

Αλλά ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Κίνας σε αναπνευστικά νοσήματα, Δρ Zhong Nanshan, πήγε στην εθνική τηλεόραση και αποκάλυψε την αλήθεια στις 20 Ιανουαρίου." Πιθανότατα μεταδίδεται σε ανθρώπους από άγρια ​​ζώα ", δήλωσε ο 84χρονος που είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και πρόσθεσε: "Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι έχουμε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο".

Μέσα σε τρεις μέρες περίπου 57 εκατομμύρια άνθρωποι στο Γουχάν και το Χούμπει ήταν σε καραντίνα.

Γουχάν

Συνεχίζεται ο εκφοβισμός των γιατρών

Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η καταστολή της αλήθειας συνεχίζεται. "Τώρα στο νοσοκομείο, όταν πρέπει να συνδεθούμε στο διαδίκτυο, πρέπει πρώτα να φτάσουμε στον εσωτερικό διακομιστή", είπε ένας γιατρός. "Και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον παρεχόμενο υπολογιστή - διαφορετικά δεν μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σας παρακολουθούν και να δουν τι σας ενδιαφέρει".

"Πριν, αν χρειαζόμασταν πληροφορίες σχετικά με διάφορες ασθένειες, θα μπορούσαμε εύκολα να συνδεθούμε στο διαδίκτυο για να τις βρούμε, αλλά δεν μπορούμε πλέον. Μπορούμε να αναζητήσουμε πληροφορίες μόνο στα δικά μας τμήματα, επειδή ανησυχούν ότι αν έχουμε πληροφορίες που θα μπορούσαμε να πούμε σε άλλους".

Παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να καλύψουν την έκταση της κρίσης του κορονοϊού στην Κίνα και υποστηρίζουν ότι άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή φυλακιστεί, ή ακόμη και εξαφανίστηκαν, αφού προσπάθησαν να βρουν ακριβώς τι συνέβη. Ο Κινέζος δημοσιογράφος Ζανγκ Ζαν, 37 ετών, καταδικάστηκε στις 28 Δεκεμβρίου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για κείμενα σχετικά με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ουχάν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ 28 Φεβ 2021 | 09:41

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ προτρέπουν σε εμβολιασμό και προειδοποιούν για παραπληροφόρηση [Βίντεο]

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προειδοποίησε σήμερα τους συμπατριώτες του εναντίον των μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τάσσονται κατά του εμβολιασμού.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ 28 Φεβ 2021 | 09:22

Σαρηγιάννης: Μειωμένη η απόδοση του lockdown κατά 45% σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο

Πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο και μετά τα σχολεία, τονίζει ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ 28 Φεβ 2021 | 08:40

Kορονοϊός: "Καλησπέρα σας, έχετε κάνει τεστ και έχετε βγει θετική" - Οι συγκλονιστικές στιγμές και η μάχη

Οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των κρουσμάτων κορονοϊού και των στενών επαφών.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ 28 Φεβ 2021 | 08:13

Κορονοϊός: Πράσινο φως και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Μετά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, το εμβόλιο της J&J ενάντια στον κορονοϊό είναι το τρίτο που αδειοδοτείται στις ΗΠΑ.

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 27 Φεβ 2021 | 23:49

Κορονοϊός: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και η Μαλεσίνα - Τι έδειξαν τα rapid test

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Φθιώτιδας δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού στο Δημαρχείο Μαλεσίνας.

ΑΡΓΕΙ Η ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 27 Φεβ 2021 | 21:26

Γώγος: Έξυπνο άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων μετά τα μέσα Μαρτίου

Περιμέναμε νωρίτερα την αποκλιμάκωση, παραδέχτηκε ο καθηγητής.

ΛΟΓΩ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ 27 Φεβ 2021 | 20:39

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται παιδί μετά από επέμβαση – Βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό

το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, παρουσίασε επιπλοκές και έτσι κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη ΜΕΘ.

27 Φεβ 2021 | 20:05

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν καλεί την Γερουσία να εγκρίνει γρήγορα το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης - "Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο"

Το σχέδιο Μπάιντεν προβλέπει την διάθεση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ 27 Φεβ 2021 | 19:08
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 27 Φεβ 2021 | 17:59

Ο κορονοϊός "σφυροκοπά" την Αττική με 815 νέα κρούσματα- 201 μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη, 64 στην Αχαΐα

Αρνητικός πρωταγωνιστής των σημερινών περιστατικών είναι για ακόμη μία φορά η Αττική με 815 νέα κρούσματα, τα μισά σχεδόν ολόκληρης της χώρας.

Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Φεβ 2021 | 17:35

Κορονοϊός: 1.630 νέα κρούσματα και 29 θάνατοι - Στους 379 οι διασωληνωμένοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 και των θανάτων σε 6.468.

ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27 Φεβ 2021 | 17:27

Αρνητές μάσκας προκάλεσαν επεισόδιο σε δρομολόγιο τρένου - Παρέμβαση ΕΛ.ΑΣ και πρόστιμα

Καθυστέρησε η άφιξη της αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των αρνητών μάσκας.

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 27 Φεβ 2021 | 17:05

Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik V αποτελεσματικό και στα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού

Ο επανεμβολιασμός με το Sputnik V έχει θετικά αποτελέσματα απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, όπως εκείνα από Βρετανία και Νότια Αφρική.