Σε καραντίνα θα μπαίνουν από την Δευτέρα όλοι οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό, καθώς τερματίζονται οι εξαιρέσεις που ίσχυαν για ορισμένες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο πλήττεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19, γεγονός που αποδίδεται στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού που κυκλοφορεί στη χώρα.
Αφού αρχικά ανακοίνωσε ότι όλοι οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ, η κυβέρνηση διευκρίνισε στη συνέχεια ότι καταργεί τις "εξαιρέσεις" για τους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία και στο εξής όλοι όσοι φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών. Το διάστημα αυτό μπορεί να μειωθεί εφόσον υποβληθούν σε τεστ και βγει αρνητικό, πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους.
Οι νεκροί από την πανδημία ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια παγκοσμίως
Σύμφωνα με τις καταμετρήσεις των πρακτορείων Reuters και AFP, την ώρα που πολλές χώρες προσπαθούν να αποκτήσουν εμβόλια και να εντοπίσουν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2 οι νεκροί από την πανδημία ξεπέρασαν σήμερα τα 2 εκατομμύρια,.
Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φτάσουν οι νεκροί το 1 εκατομμύριο και μόλις τρεις μήνες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των θυμάτων. Μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2021, κατά μέσο όρο καταγράφονται 11.900 θάνατοι ημερησίως, δηλαδή ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε οκτώ δευτερόλεπτα.
Με βάση μια εκτίμηση του Institute for Health Metrics and Evaluation μέχρι την 1η Απριλίου οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τα 2,9 εκατομμύρια.
Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο νέος κορονοϊός, λόγω των πιο μολυσματικών παραλλαγών του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμη. "Μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά. Θα μπορούσε να είναι χειρότερη, δεδομένης της δυναμικής μετάδοσης και ορισμένων ζητημάτων που βλέπουμε", είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.
Οι ΗΠΑ προηγούνται σε αριθμό θανάτων, με περισσότερους από 386.000. Οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία, η Ινδία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτές οι πέντε χώρες έχουν καταγραφεί οι μισοί θάνατοι.
Η Ευρώπη παραμένει η πιο πληγείσα ήπειρος, με 615.000 θανάτους μέχρι σήμερα.
Στην Ινδία, που ξεπέρασε μόλις τους 151.000 θανάτους, οι εμβολιασμοί πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο Σάββατο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr