Follow us

Κορονοϊός: Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των διεθνών πτήσεων στη χώρα

"Συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα" για τον περιορισμό του κορονοϊου, δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκμηδενίσει σχεδόν την διεθνή αεροπορική κυκλοφορία προς το γερμανικό έδαφος εξαιτίας της πορείας της πανδημίας του κορονοϊου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε και να συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα", ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται "οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς την Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτήν την στιγμή το Ισραήλ", δηλώνει ο Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.

"Ο πληθυσμός που στην Γερμανία αποδέχεται σημαντικούς περιορισμούς" απέναντι στην πανδημία, "περιμένει από μας να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από μία έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων", δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

1

Oι αρχές ανησυχούν για αναζωπύρωση της επιδημίας

Τις τελευταίες ημέρες, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Γερμανία έχει φθίνουσα τάση, κάτω από το όριο των 10.000, έπειτα από την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, περί τους χίλιους ημερησίως, και οι αρχές ανησυχούν για αναζωπύρωση της επιδημίας εξαιτίας των πολλών μεταλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο διακοπής ή ισχυρής μείωσης των πτήσεων κατά την διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης με τους βουλευτές του κόμματός της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΤ 02 Οκτ 2023 | 08:42

Εκτός εκπομπής Χριστίνα Βίδου και Δημήτρης Παπαχλιμίντζος – Είναι θετικοί στον κορονοϊό

Εκτός εκπομπής βρέθηκαν σήμερα οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ, "Συνδέσεις" καθώς τόσο ο Δημήτρης Παπαχλιμίντζος όσο και η Χριστίνα Βίδου νοσούν με κορονοϊό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 02 Οκτ 2023 | 08:22

Καμπανάκι Παγώνη για κορονοϊό: Αύξηση 14% στα κρούσματα - "Πρέπει να φοράμε μάσκες"

"Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά", είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΚΟ 29 Σεπ 2023 | 23:09

Ο Ίλον Μασκ παρενέβη στην πολιτική της Γερμανίας: Στηρίζει την ακροδεξιά Εναλλακτική και επέκρινε τη διάσωση μεταναστών

Επέκρινε το γερμανικό κράτος επειδή χρηματοδοτεί φιλανθρωπικές οργανώσεις που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο.

COVID-19 29 Σεπ 2023 | 09:23

Πώς ο κορονοϊός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου

Νέα έρευνα εντόπισε τους μηχανισμούς που ευθύνονται γι' αυτούς τους κινδύνους.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28 Σεπ 2023 | 17:14
Η ΕΚΘΕΣΗ 28 Σεπ 2023 | 16:12

Κορονοϊός: Aύξηση θετικότητας, εισαγωγών και διασωληνώσεων - Σαρώνει η "Eris", 35 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σαρώνει η παραλλαγή "Eris" με αύξηση πάνω από 30% - Αύξηση σε όλους τους δείκτες την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ

«ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ» 26 Σεπ 2023 | 20:02

Σοκ στη Γερμανία: 14χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία 6χρονου - "Απίστευτης βαρβαρότητας και βαναυσότητας έγκλημα"

Ένας 14χρονος στη Γερμανία συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού. "Δεν έδειξε να συγκινείται κατά τη σύλληψή του", δήλωσε νωρίτερα ο εισαγγελέας της υπόθεσης Τιμ Βίσμαν

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 26 Σεπ 2023 | 09:22

Κορονοϊός: Εξετάσεις αίματος μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τους ασθενείς με long Covid

Οι ασθενείς με μακροχρόνια Covid (long Covid) έχουν σαφείς διαφορές στην ανοσολογική και ορμονική λειτουργία από τους ασθενείς χωρίς την πάθηση, σύμφωνα με νέα μελέτη.

BA.2.86 22 Σεπ 2023 | 12:05

Κορονοϊός: Μέσα σε όλα, έρχεται και η... Pirola - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή

Υπάρχει ήδη αύξηση της θετικότητας για SARS-CoV2, όπως και των εισαγωγών στα νοσοκομεία για COVID-19.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 22 Σεπ 2023 | 08:23

Παγώνη για κορονοϊό: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή Pirola - "Μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε"

Η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε για το νέο στέλεχος του κορονοϊού "Pirola", το οποίο όπως είπε, έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ 21 Σεπ 2023 | 16:53

Κορονοϊός: Αύξηση στους θανάτους από COVID-19 την τελευταία εβδομάδα - 39 νεκροί και 25 διασωληνωμένοι

Αύξηση στη θετικότητα και στις εισαγωγές για COVID-19, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωση του ΕΟΔΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 19 Σεπ 2023 | 09:33

Στη Γερμανία ο Δένδιας για τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Ο κ. Δένδιας μεταβαίνει στο Ramstein της Γερμανίας όπου θα έχει συνάντηση με την Ομάδα Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία.