Κορονοϊός - ΗΠΑ: Οι εμβολιασμοί αρχίζουν Δευτέρα ή Τρίτη - Αναμένεται έκτακτη έγκριση το Σάββατο

Κοντά στην έναρξη του εμβολιασμού οι ΗΠΑ - Ξεκινά σε λίγες μέρες - Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ έχει μετριάσει τον ενθουσιασμό για το επερχόμενο εμβόλιο COVID-19, ακόμη και με ταχεία διάθεση των εμβολιασμών οι οποίοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters άλλοι 2.902 θάνατοι στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν την Πέμπτη, μια ημέρα μετά το ρεκόρ θλιβερό ρεκόρ των 3.253 ανθρώπων που έχασαν τη μάχη, ένας ρυθμός που προβλέπεται να συνεχιστεί για τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες έως ότου το εμβόλιο μπορεί να διατεθεί ευρέως.

"Πιθανώς για τις επόμενες 60 έως 90 ημέρες, θα έχουμε περισσότερους θανάτους την ημέρα από ό, τι στις 9/11 ή στο Περλ Χάρμπορ", σχολίασε ο Δρ Robert Redfield, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων την Πέμπτη.

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Οι εμβολιασμοί αρχίζουν Δευτέρα ή Τρίτη - Αναμένεται έκτακτη έγκριση το Σάββατο

"Η πραγματικότητα είναι ότι η έγκριση εμβολίων αυτήν την εβδομάδα δεν θα επηρεάσει πραγματικά, νομίζω, για τις επόμενες 60 ημέρες", δήλωσε ο Redfield.

Οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ της χορήγησης άδειας έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εκκίνηση του εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τους New York Times, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει έκτακτη άδεια για το εμβόλιο της Pfizer το προσεχές Σάββατο.

Με βάση το Reuters την Πέμπτη, ομάδα εξωτερικών συμβούλων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων ψήφισε συντριπτικά για να υποστηρίξει την επείγουσα χρήση του εμβολίου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer με τον γερμανό συνεργάτη της BioNTech.

Το FDA δήλωσε την Παρασκευή ότι θα λειτουργήσει γρήγορα για την έγκριση.

Ο Γραμματέας Υγείας Alex Azar είπε στην ABC News ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βρετανία και ο Καναδάς έχουν ήδη εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer και η συμβουλευτική επιτροπή των ΗΠΑ πρόκειται να επανεξετάσει ένα δεύτερο εμβόλιο, από την Moderna Inc., την επόμενη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι κάτοικοι γηροκομείων θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τις πρώτες δόσεις, αλλά μια ευρύτερη ανάπτυξη αντιμετωπίζει σημαντικές υλικοτεχνικές προκλήσεις για την επίτευξη του στόχου του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden να εμβολιάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους εντός 100 ημερών από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

Για να επισπεύσει την παράδοση, η United Parcel Service και η FedEx Corp υποσχέθηκε να δώσει δόσεις εμβολίου με υψηλότερη προτεραιότητα από τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Το 61% λέει ότι είναι ανοιχτό στον εμβολιασμό

Στη συνέχεια, υπάρχει ο αμερικανικός σκεπτικισμός σχετικά με τα εμβόλια, με μόνο το 61% να λέει ότι είναι ανοιχτοί για εμβολιασμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, οι γυναίκες στην Αμερική οι οποίες παραδοσιακά λαμβάνουν τις περισσότερες αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης στις οικογένειές τους, είναι πιο επιφυλακτικές από τους άνδρες, καθώς η έρευνα έδειξε ότι το 35% "δεν είχε πολύ" ή "καθόλου" ενδιαφέρον να κάνει το εμβόλιο.

gynaikes

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Anthony Fauci, έχουν πει ότι οποιοδήποτε εμβόλιο που έχει εγκριθεί από το FDA θα είναι ασφαλές, αλλά αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο παρακολουθούν στενά τη Βρετανία μετά από τα δύο άτομα που υπέστησαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο, γνωστό ως αναφυλαξία.

Θα εμβολιαστούν πρώτοι οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι των γηροκομείων.

Υπενθυμίζεται πως ανεξάρτητη επιτροπή συνέστησε στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού. Θα εμβολιαστούν πρώτοι οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι των γηροκομείων.

Oπως αναμενόταν, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έλαβε τη σύσταση για την τελική έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ψήφους 17-4 υπέρ και μία αποχή, η ανεξάρτητη επιτροπή έδωσε την τελική έγκρισή της αφού αποφάνθηκε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για χρήση σε άτομα από 16 ετών και άνω.

Η Επιτροπή θα λάβει την τελική, τυπική απόφαση σε λίγες μέρες έτσι ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εμβολιασμοί πρώτα στους υγειονομικούς της χώρας και των ηλικιωμένων που ζουν στα γηροκομεία. Στο ευρύ κοινό ο εμβολιασμός θα επεκταθεί την άνοιξη, σύμφωνα με το σχέδιο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον ιό καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 300.000 Αμερικανοί.

koronoi

Δεν υπάρχει πρακτικά αμφιβολία ότι η ανοσοποίηση θα αρχίσει στις ΗΠΑ από την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιτροπή συζήτησε διεξοδικά τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης - αναφυλαξίας - στο εμβόλιο αυτό, έπειτα από δύο τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εμβόλιο στις ΗΠΑ θα συνοδεύεται από μια προειδοποίηση, τόνισε η Δρ. Μάριον Γκρούμπερ του FDA: θα αντενδείκνυται η χρήση του σε ανθρώπους που έχουν αλλεργίες σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. Πάντως ο Πολ Όφιτ, μέλος της επιτροπής, τόνισε την ανάγκη να καθησυχαστούν εκατομμύρια άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στα αυγά και στα φιστίκια.

Το εμβόλιο σε δύο δόσεις κρίνεται ασφαλές, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, και αποτελεσματικό κατά 95% εναντίον του κορονοϊού.

Η πρώτη δόση μοιάζει να αρχίζει να προστατεύει έπειτα από δέκα ημέρες, αλλά λιγότερο αποτελεσματικά από ότι μετά τη δεύτερη, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 26 Ιαν 2021 | 17:46

Κορονοϊός: Στο "κόκκινο" η Αττική με τα μισά κρούσματα, 427 νέες λοιμώξεις - Συναγερμός για το Κέντρο της Αθήνας

Πάνω από τα μισά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική - Τριψήφιος αριθμός στο Κέντρο της Αθήνας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 26 Ιαν 2021 | 17:36

Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα - 842 νέες λοιμώξεις σήμερα - 21 θάνατοι και 283 διασωληνωμένοι

Συνολικά 5.692 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ 26 Ιαν 2021 | 17:22

Κορονοϊός: Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των διεθνών πτήσεων στη χώρα

"Συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα" για τον περιορισμό του κορονοϊου, δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Ιαν 2021 | 16:32

Καθησυχαστικός ο Κοντοζαμάνης: Εξασφαλισμένη η 2η δόση για όσους κάνουν το εμβόλιο

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στις ελλείψεις και τις περιορισμένες παραδόσεις εμβολίων από τις φαρμακευτικές.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ 26 Ιαν 2021 | 15:56

Κορονοϊός - ΠΟΥ: Η δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna μπορεί να γίνεται και με διαφορά 6 εβδομάδων

Οι ειδικοί του ΠΟΥ συνέστησαν σήμερα τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna σε δύο δόσεις και με διαφορά έξι εβδομάδων

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 26 Ιαν 2021 | 15:31

Μετά από αφόρητη πίεση, η AstraZeneca υπόσχεται να επισπεύσει τις παραδόσεις του εμβολίου στην Ε.Ε.

Δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η AstraZeneca προσφέρθηκε χθες, Δευτέρα, να επισπεύσει για τις 7 Φεβρουαρίου τις παραδόσεις.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 26 Ιαν 2021 | 15:10

Κορονοϊός: Η μοιραία πτήση από το Ντουμπάι που έφερε τον μεταλλαγμένο ιό στην Ελλάδα

Ανησυχία για τα κρούσματα μετάλλαξης του κορονοϊού στην Κρήτη - Η σύνδεσή τους με άτομα που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Ντουμπάι.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 26 Ιαν 2021 | 14:46

"Πόλεμος" της Κομισιόν με τις φαρμακοβιομηχανίες: Έχουμε δώσει πολλά δις ευρώ, παραδώστε μας εμβόλια

Ανησυχία στην Κομισιόν για τις καθυστερήσεις των δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό από τις φαρμακοβιομηχανίες

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 26 Ιαν 2021 | 14:40

Ανατροπή: Δεν ισχύει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι αποτελεσματικό στους άνω των 65 ετών

Την είδηση για τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca είχαν δημοσιεύσει η Bild και η Nandelsbatt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ 2020 26 Ιαν 2021 | 14:26

Aίτημα ένταξης στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο υπέβαλαν οι ΗΠΑ

Το EMGF θα εδρεύει στο Κάιρο και θα είναι ανοικτό να δεχθεί ως μέλος του κάθε χώρα που μοιράζεται τα κοινά συμφέροντα και τους στόχους του Φόρουμ.

«ΠΥΡΑ» ΤΗΣ ΕΕ 26 Ιαν 2021 | 14:26

Κορονοϊός: Σκληρή γλώσσα από την φον Ντερ Λάιεν: "Οι παρασκευαστές εμβολίων να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους"

Οι παρασκευαστές εμβολίων κατά του κορονοϊού "πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους", προειδοποίησε η φον ντερ Λάιεν.

ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ 26 Ιαν 2021 | 14:01

Κορονοϊός - Νέες οδηγίες ΠΟΥ: Θα χορηγούνται και αντιθρομβωτικά στους ασθενείς

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως συμβουλεύει να γίνεται χρήση χαμηλών δόσεων αντιθρομβωτικών σε ασθενείς με κορονοϊό.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 26 Ιαν 2021 | 13:37

Η Σουηδία σταματάει τις πληρωμές των εμβολίων της Pfizer: Χρέωσε 6 δόσεις ανά φιαλίδιο ενώ είχαν συμφωνήσει για 5

Η Σουηδία σταμάτησε τις πληρωμές για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Pfizer γιατί χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί για πέντε.