Follow us

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Οι εμβολιασμοί αρχίζουν Δευτέρα ή Τρίτη - Αναμένεται έκτακτη έγκριση το Σάββατο

Κοντά στην έναρξη του εμβολιασμού οι ΗΠΑ - Ξεκινά σε λίγες μέρες - Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ έχει μετριάσει τον ενθουσιασμό για το επερχόμενο εμβόλιο COVID-19, ακόμη και με ταχεία διάθεση των εμβολιασμών οι οποίοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters άλλοι 2.902 θάνατοι στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν την Πέμπτη, μια ημέρα μετά το ρεκόρ θλιβερό ρεκόρ των 3.253 ανθρώπων που έχασαν τη μάχη, ένας ρυθμός που προβλέπεται να συνεχιστεί για τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες έως ότου το εμβόλιο μπορεί να διατεθεί ευρέως.

"Πιθανώς για τις επόμενες 60 έως 90 ημέρες, θα έχουμε περισσότερους θανάτους την ημέρα από ό, τι στις 9/11 ή στο Περλ Χάρμπορ", σχολίασε ο Δρ Robert Redfield, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων την Πέμπτη.

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Οι εμβολιασμοί αρχίζουν Δευτέρα ή Τρίτη - Αναμένεται έκτακτη έγκριση το Σάββατο

"Η πραγματικότητα είναι ότι η έγκριση εμβολίων αυτήν την εβδομάδα δεν θα επηρεάσει πραγματικά, νομίζω, για τις επόμενες 60 ημέρες", δήλωσε ο Redfield.

Οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ της χορήγησης άδειας έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εκκίνηση του εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τους New York Times, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει έκτακτη άδεια για το εμβόλιο της Pfizer το προσεχές Σάββατο.

Με βάση το Reuters την Πέμπτη, ομάδα εξωτερικών συμβούλων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων ψήφισε συντριπτικά για να υποστηρίξει την επείγουσα χρήση του εμβολίου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer με τον γερμανό συνεργάτη της BioNTech.

Το FDA δήλωσε την Παρασκευή ότι θα λειτουργήσει γρήγορα για την έγκριση.

Ο Γραμματέας Υγείας Alex Azar είπε στην ABC News ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βρετανία και ο Καναδάς έχουν ήδη εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer και η συμβουλευτική επιτροπή των ΗΠΑ πρόκειται να επανεξετάσει ένα δεύτερο εμβόλιο, από την Moderna Inc., την επόμενη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι κάτοικοι γηροκομείων θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τις πρώτες δόσεις, αλλά μια ευρύτερη ανάπτυξη αντιμετωπίζει σημαντικές υλικοτεχνικές προκλήσεις για την επίτευξη του στόχου του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden να εμβολιάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους εντός 100 ημερών από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

Για να επισπεύσει την παράδοση, η United Parcel Service και η FedEx Corp υποσχέθηκε να δώσει δόσεις εμβολίου με υψηλότερη προτεραιότητα από τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Το 61% λέει ότι είναι ανοιχτό στον εμβολιασμό

Στη συνέχεια, υπάρχει ο αμερικανικός σκεπτικισμός σχετικά με τα εμβόλια, με μόνο το 61% να λέει ότι είναι ανοιχτοί για εμβολιασμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, οι γυναίκες στην Αμερική οι οποίες παραδοσιακά λαμβάνουν τις περισσότερες αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης στις οικογένειές τους, είναι πιο επιφυλακτικές από τους άνδρες, καθώς η έρευνα έδειξε ότι το 35% "δεν είχε πολύ" ή "καθόλου" ενδιαφέρον να κάνει το εμβόλιο.

gynaikes

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Anthony Fauci, έχουν πει ότι οποιοδήποτε εμβόλιο που έχει εγκριθεί από το FDA θα είναι ασφαλές, αλλά αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο παρακολουθούν στενά τη Βρετανία μετά από τα δύο άτομα που υπέστησαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο, γνωστό ως αναφυλαξία.

Θα εμβολιαστούν πρώτοι οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι των γηροκομείων.

Υπενθυμίζεται πως ανεξάρτητη επιτροπή συνέστησε στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού. Θα εμβολιαστούν πρώτοι οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι των γηροκομείων.

Oπως αναμενόταν, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έλαβε τη σύσταση για την τελική έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ψήφους 17-4 υπέρ και μία αποχή, η ανεξάρτητη επιτροπή έδωσε την τελική έγκρισή της αφού αποφάνθηκε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για χρήση σε άτομα από 16 ετών και άνω.

Η Επιτροπή θα λάβει την τελική, τυπική απόφαση σε λίγες μέρες έτσι ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εμβολιασμοί πρώτα στους υγειονομικούς της χώρας και των ηλικιωμένων που ζουν στα γηροκομεία. Στο ευρύ κοινό ο εμβολιασμός θα επεκταθεί την άνοιξη, σύμφωνα με το σχέδιο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον ιό καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 300.000 Αμερικανοί.

koronoi

Δεν υπάρχει πρακτικά αμφιβολία ότι η ανοσοποίηση θα αρχίσει στις ΗΠΑ από την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιτροπή συζήτησε διεξοδικά τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης - αναφυλαξίας - στο εμβόλιο αυτό, έπειτα από δύο τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εμβόλιο στις ΗΠΑ θα συνοδεύεται από μια προειδοποίηση, τόνισε η Δρ. Μάριον Γκρούμπερ του FDA: θα αντενδείκνυται η χρήση του σε ανθρώπους που έχουν αλλεργίες σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. Πάντως ο Πολ Όφιτ, μέλος της επιτροπής, τόνισε την ανάγκη να καθησυχαστούν εκατομμύρια άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στα αυγά και στα φιστίκια.

Το εμβόλιο σε δύο δόσεις κρίνεται ασφαλές, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, και αποτελεσματικό κατά 95% εναντίον του κορονοϊού.

Η πρώτη δόση μοιάζει να αρχίζει να προστατεύει έπειτα από δέκα ημέρες, αλλά λιγότερο αποτελεσματικά από ότι μετά τη δεύτερη, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ 24 Ιουν 2022 | 23:07

ΗΠΑ: Αποφασισμένοι οι πολέμιοι των αμβλώσεων - "Θέλουμε την πλήρη κατάργηση σε όλη την Αμερική"

Το κίνημα κατά των αμβλώσεων θα ήθελε από το Ανώτατο Δικαστήριο να απαγορεύσει πλήρως τις αμβλώσεις, με το σκεπτικό ότι το έμβρυο είναι πλήρης άνθρωπος και έχει τα ίδια δικαιώματα

ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ 24 Ιουν 2022 | 22:16

"Είναι θέλημα Θεού": Προκαλεί ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ

Κατά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ διόρισε τρεις δικαστές και έτσι άλλαξε την πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 4Η ΔΟΣΗ 24 Ιουν 2022 | 20:54

Χρηστάκης: Αν υπάρχει η δυνατότητα, ας περιμένουν οι κάτω των 60 το βελτιωμένο εμβόλιο από Οκτώβρη

Ο διακεκριμένος επιστήμονος του Yale θεωρεί πως τα άτομα κάτω των 60 θα έπρεπε να περιμένουν το νέο εμβόλιο που θα έρθει το φθινόπωρο

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ 24 Ιουν 2022 | 20:38

Απανωτά σοκ στις ΗΠΑ: Ανώτατος δικαστής αμφισβητεί τους νόμους για την αντισύλληψη και τον γάμο ομοφυλοφίλων

Πρόκειται για τον Κλάρενς Τόμας που διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο των από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1991.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ 24 Ιουν 2022 | 20:37

Μόσιαλος: Το νέο εμβόλιο από Οκτώβρη έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την υποπαραλλαγή Β5

Ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως "νόημα το νέο εμβόλιο από Οκτώβρη θα έχει μόνο αν αντιμετωπίζει την παραλλαγή Β5 της Ομικρον"

ΠΟΙΟΙ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ 24 Ιουν 2022 | 19:45

Μπάιντεν: "Οι γυναίκες θα αναγκάζονται να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους" - Η πρωτοφανής απόφαση για τις αμβλώσεις

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενταφίασε μια απόφαση που, για σχεδόν μισό αιώνα, εγγυάται το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 24 Ιουν 2022 | 18:47

Reuters: Σε ποιες Πολιτείες των ΗΠΑ θα παραμείνουν νόμιμες οι αμβλώσεις - Πού θα απαγορευθούν

Σύμφωνα με το Reuters, οι πρώτοι περιορισμοί στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση θα τεθούν σε ισχύ σε 13 πολιτείες

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ 24 Ιουν 2022 | 18:00

Σοκ στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε νόμο που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση

Όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το δικαίωμα στις αμβλώσεις θα καθορίζεται από την εκάστοτε πολιτεία, εκτός εάν το Κογκρέσο αποφασίσει διαφορετικά.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ 24 Ιουν 2022 | 17:33

Ελένη Γιαμαρέλλου: Όσοι νόσησαν μετά την τρίτη δόση δε χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη

Σε ποιους συστήνει η Ελένη Γιαμαρέλλου να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 24 Ιουν 2022 | 17:01

Κορονοϊός: Βράζει η Αττική με 7.344 κρούσματα, στο "κόκκινο" η Κρήτη, 874 σε Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα - Η γεωγραφική κατανομή

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 24 Ιουν 2022 | 15:45
"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ" 24 Ιουν 2022 | 15:17

Κορονοϊός: Νέο κύμα μετά τις διακοπές - Θα έχουμε πολύ υψηλούς αριθμούς, προειδοποιεί ο Γερμανός "Τσιόδρας"

Ο Γερμανός επικεφαλής ιολογίας στο Βερολίνο Ντρόστεν δηλώνει πως μετά τις θερινές διακοπές θα υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΚΑΦΑ 24 Ιουν 2022 | 12:58

Νέα γκάφα για τον Τζο Μπάιντεν: Έδειξε στην κάμερα σημείωμα με οδηγίες για το τι να κάνει και πώς να κάθεται

Στιγμή αμηχανίας: Ο Τζο Μπάιντεν κρατάει "σκονάκι" με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει.