Ο υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης της Βρετανίας δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί δύο περιπτώσεις για ένα νέο, περαιτέρω μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορονοϊού.
Όποιος έχει έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε έχει ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική ή εκείνους που έχουν βρεθεί εκεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πρέπει να μπει σε καραντίνα αμέσως, πρόσθεσε. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το απόγευμα, ο Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι το νέο στέλεχος μετάλλαξης είναι "πιο ανησυχητικό", καθώς είναι πιο μεταδοτικό από τον πρώτο μεταλλαγμένο ιό που πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε ευρέως σε όλη τη χώρα από τότε που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο.
"Είναι ακόμη πιο μεταδοτική"
Εκείνοι που έχουν βρεθεί θετικοί σε αυτή τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής βρίσκονται σε καραντίνα, εξήγησε ο κ. Χάνκοκ. Όπως είπε: "Η καταπολέμηση του ιού είναι μια παγκόσμια προσπάθεια και συνεχώς επαγρυπνούμε και κοιτάζουμε σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της παρακολούθησής μας, και χάρη στην εντυπωσιακή γονιδιωματική ικανότητα των Νοτιοαφρικανών, εντοπίσαμε δύο περιπτώσεις μιας άλλης νέας παραλλαγής κορονοϊού εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι δύο είναι επαφές υποθέσεων που έχουν ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η νέα παραλλαγή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται να έχει μεταλλαχθεί περισσότερο από τη νέα παραλλαγή που έχει ανακαλυφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο".
Και πρόσθεσε: "Θέτουμε άμεσους περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νότια Αφρική και τέλος, και το πιο σημαντικό, όποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει βρεθεί στη Νότια Αφρική τα τελευταία δεκαπενθήμερα και οποιοσδήποτε είναι στενή επαφή με κάποιον που ήταν στη Νότια Αφρική , το τελευταίο δεκαπενθήμερο πρέπει να καραντίνα αμέσως.
Ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων, 744 θάνατοι
Στο μεταξύ, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων και 744 νέους θανάτους που καταγράφηκαν εντός διαστήματος 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ.
Χθες, η Βρετανία ανακοίνωσε 36.804 ημερήσια κρούσματα της COVID-19 και 691 θανάτους, ενώ ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την επέκταση της καραντίνας και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας. Με περισσότερους από 68.000 νεκρούς από την πανδημία, η Βρετανία είναι μια από τις σκληρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη.Στο μεταξύμ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr