Κορονοϊός: Θετικός ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έχει ήπια συμπτώματα και μετά από τεστ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο πρώτος ηγέτης χώρας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό είναι γεγονός.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έχει ήπια συμπτώματα και μετά από τεστ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τίθεται σε καταντίνα και θα συνεχίσει να συντονίζει την κυβέρνησή του μέσω βιντεοκλήσεων στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η 30χρονη σύντροφός του είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Μέχρι και οι πυροσβέστες μοιράζουν τρόφιμα και περισυλλέγουν νεκρούς

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρησιμοποιήσει πυροσβέστες για τη διανομή τροφίμων, την περισυλλογή νεκρών και τη μετακίνηση των ασθενοφόρων καθώς ετοιμάζεται για την κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 220.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βρετανικά αρχικά υιοθέτησε μια εντυπωσιακά ήπια προσέγγιση στη χειρότερη υγειονομική κρίση από την επιδημία της γρίπης του 1918, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους ύστερα από προβλέψεις ότι ο κορονοϊός μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ακόμα σε 250.000 ανθρώπους στη χώρα.

Η καραντίνα του Μπόρις Τζόνσον άργησε πολύ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δώσει εντολή να τεθεί ουσιαστικά σε καραντίνα η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της COVID-19, λέγοντας στους Βρετανούς να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Μέχρι στιγμής, 578 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί στα 11.658. Ο απολογισμός στη Βρετανία είναι ο έβδομος υψηλότερος στον κόσμο, μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, το Ιράν, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με βάση τους υπολογισμούς του Reuters.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ των αρμόδιων οργανώσεων και φορέων, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται, ως συνήθως, σε έκτακτες περιπτώσεις αλλά θα εκτελούν επίσης και νέα καθήκοντα.

Κρίση της δημόσιας υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Βρισκόμαστε απέναντι σε μια κρίση δημόσιας υγείας που δεν έχει προηγούμενο στις δικές μας γενιές. Η επιδημία του κορονοϊού είναι πλέον μια ανθρωπιστική έκτακτη κατάσταση και οι πυροσβέστες ορθώς θέλουν να βοηθήσουν τις κοινότητές τους", δήλωσε ο Ματ Ρακ, γενικός γραμματέας της ένωσης των πυροσβεστών FBU.

"Πολλοί φοβούνται ότι οι απώλειες ανθρώπινων ζωών σε αυτή την πανδημία θα είναι συντριπτικές και οι πυροσβέστες, που συχνά διαχειρίζονται τρομερές καταστάσεις και περιστατικά, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στη περισυλλογή των νεκρών".

Βάσει της συμφωνίας, οι πυροσβέστες θα μπορούν να περισυλλέγουν τους νεκρούς σε περίπτωση που υπάρξουν μαζικοί θάνατοι, να οδηγούν ασθενοφόρα και να μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα σε ευπαθείς ομάδες. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία, η Βρετανία έχει ήδη ζητήσει από δεκάδες χιλιάδες γιατρούς και εργαζομένους του κλάδου υγείας που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση να επιστρέψουν στη δουλειά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγγραφεί ως εθελοντές για να βοηθήσουν την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS).

Σήμερα, η υπηρεσία ασθενοφόρων της πρωτεύουσας έκανε έκκληση σε πρώην μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων, αλλά και σε προσωπικό του κέντρου ελέγχου, προκειμένου να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ενώ η αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε να επιστρέψουν αστυνομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ρόιτερς Μ. Βρετανία

Χειροκρότημα σε νοσηλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες βράδυ, άνθρωποι σε όλη τη χώρα βγήκαν στα μπαλκόνια και τα κατώφλια τους για να χειροκροτήσουν τους εργαζομένους στις υπηρεσίες υγείας, και χτυπούσαν δυνατά κατσαρόλες και άλλα σκεύη και για να εκφράσουν τη στήριξή τους σε αυτούς που εργάζονται στο εθνικό σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί κριτική ότι δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για να προσφέρει προστατευτικό εξοπλισμό στο υγειονομικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει χιλιάδες αναπνευστήρες για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω του ιού.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι έχασε την ευκαιρία να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προμήθεια εξοπλισμού, λόγω ενός μπερδέματος στα email.

"Υπήρξε ένα θέμα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και η διαδικασία προκήρυξης για τα προγράμματα αυτά είχε ήδη ξεκινήσει", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΠΡΟΒΕΣ» 25 Μαϊ 2020 | 16:30

Ξεκίνησαν οι ελεύθερες μετακινήσεις στα νησιά - Ασκήσεις ετοιμότητας από το ΕΚΑΒ ενόψει τουριστών

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων του ΕΚΑΒ στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Νησιωτικής χώρας ονομάζεται "Είμαστε σε Ετοιμότητα & Εκπαιδευμένοι… Μένουμε Ασφαλείς".

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 25 Μαϊ 2020 | 16:23
ΤΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 25 Μαϊ 2020 | 15:57

Απίστευτο: Πατέρας και γιοί κρύφτηκαν σε δάσος στη ρωσική Άπω Ανατολή για να σωθούν από τον κορονοϊό!

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι των εξαφανισθέντων ένα σημείωμα στο οποίο έγραφαν ότι είχαν πρόθεση να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ 25 Μαϊ 2020 | 15:25

Λαϊκή οργή κατά Τζόνσον για τη στήριξή του στον Κάμινγκς που "έσπασε" την καραντίνα

Ο 48χρονος Κάμινγκς, αρχιτέκτονας της επιτυχημένης εκστρατείας για το Brexit το 2016, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ 25 Μαϊ 2020 | 14:28

"Τρύπα" 1 δισ. ευρώ στα έσοδα από το lockdown λόγω κορoνοϊού

Η πραγματική μείωση των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού το μήνα Απρίλιο ανήλθε σε  409 εκατ. ευρώ.

ΕΝΟΧΟΣ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΖΩΟ 25 Μαϊ 2020 | 14:09

Κορονοϊός - Ολλανδία: Δυο νέα κρούσματα μόλυνσης από ...βιζόν

Το μινκ ή βιζόν εκτρέφεται από παραγωγούς γούνας.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ 25 Μαϊ 2020 | 13:42

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό στη Βουλή - Εξετάστηκαν 1.020  άτομα

Η δειγματοληψία έλαβε χώρα στη Βουλή στις 19, 20 και 21 Μαΐου.

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ 25 Μαϊ 2020 | 12:55
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 25 Μαϊ 2020 | 11:56

Έτσι ζωγράφισαν τα παιδιά τη ζωή πριν και μετά τον κορονοϊό [εικόνες]

Χιούμορ, θλίψη, αισιοδοξία και φόβος αποτυπώνονται στις παιδικές ζωγραφιές

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΤΕΣΤ ΕΞΠΡΕΣ 25 Μαϊ 2020 | 11:43

Κορονοϊός: "Απόβαση" ΕΟΔΥ με φουσκωτά στα νησιά από σήμερα [εικόνες]

Σε Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 25 Μαϊ 2020 | 11:19

Για καφέ στο Κολωνάκι μετά από 2,5 μήνες - Μάσκες, αντισηπτικά στα τραπέζια και... μεζούρες [εικόνες]

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν αυστηρά και τα πρόστιμα για τους παραβάτες εξακολουθούν να είναι... τσουχτερά.

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ 25 Μαϊ 2020 | 11:16

Κορονοϊός - Ιταλία: Ανοίγουν ξανά γυμναστήρια και πισίνες

Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων θα πρέπει να τηρούν κατάλογο των επισκεπτών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25 Μαϊ 2020 | 11:12

Στην Ελλάδα η 16η Υπουργική Σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό

Με αφορμή και την Προεδρία της χώρα μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.