Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασαν σήμερα τους 250.000, σύμφωνα με τις καταμετρήσεις που κάνουν ανεξάρτητα το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς με βάση επίσημες ανακοινώσεις κυβερνήσεων.
Η περιφέρεια αυτή, που μετρά 620 εκατομμύρια κατοίκους, είχε καταγράψει επίσημα 250.969 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 6.463.245 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 ως σήμερα Πέμπτη στη 01:00 (ώρα Ελλάδας).
Η χώρα η οποία θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας στην περιφέρεια είναι η Βραζιλία, με 112.304 νεκρούς, εκ των οποίων οι 1.204 υπέκυψαν μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.204 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 45.323 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία έχει φθάσει τους 112.304 νεκρούς επί συνόλου 3.501.975 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα του βραζιλιάνικου υπουργείου Υγείας.
Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα τα επίσημα στοιχεία, εξηγώντας ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ στη γιγαντιαία χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.
Με τον ημερήσιο απολογισμό αυτόν, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε πλέον τους 250.000 νεκρούς.
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια ημέρα ως εδώ, 8.225 κρούσματα.
Συνολικά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 320.871 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 6.517.
Το θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε τρεις ημέρες μετά τη νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Μπουένος Άιρες για να απαιτήσει από την κυβέρνηση να τερματίσει τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει, τα οποία οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θεωρούν πως περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες τους.
Η συγκέντρωση στο Μπουένος Άιρες δεν ήταν η πρώτη του είδους, ήταν όμως η μεγαλύτερη αριθμητικά. Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν εξάλλου την ίδια ημέρα σε άλλες πόλεις της Αργεντινής.
Οι κινητοποιήσεις ακολούθησαν την ανακοίνωση της κυβέρνησης του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες πως παρατείνονται μέχρι την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου συγκεντρώνεται το 90% των μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Αργεντινή.
Η κυβέρνηση επέβαλε την 20ή Μαρτίου καραντίνα σε όλη την Αργεντινή, αλλά χαλάρωσε σταδιακά τα μέτρα σε μεγάλο μέρος της επικράτειας. Όμως κατόπιν, ο περιορισμός έγινε αυστηρότερος στις περιοχές όπου καταγράφηκε μεγάλη αύξηση της διασποράς του ιού.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr