Στην Ιταλία οι νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο είναι 575, με 16.202 νέα περιστατικά.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 169.045 διαγνωστικά τεστ, το 9,5% των οποίων προέκυψε θετικό. Το περασμένο εικοσιτετράωρο οι θάνατοι ήταν 659 και τα νέα κρούσματα 11.212.
Στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 21 ασθενείς λιγότεροι από χθές και στους θαλάμους οι ασθενείς είναι 96 λιγότεροι.
Από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους 73.604 άνθρωποι.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, Τζουζέπε Ιπόλιτο, τόνισε ότι στην Ιταλία ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό είναι τριπλάσιος από εκείνον της εποχικής γρίπης.
"Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι με το εμβόλιο θα επιστρέψουμε αμέσως στις γνώριμες συνήθειές μας. Θεωρώ οτι ο ιός αυτός θα μείνει κοντά μας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022", πρόσθεσε ο Ιπόλιτο.
Από την άλλη, ανησυχία προκαλεί στην ιταλική κυβέρνηση η διαφαινόμενη καθυστέρηση της έγκρισης και κυκλοφορίας του εμβολίου της εταιρίας Αstrazeneca, με την οποία η Ιταλία είχε υπογράψει προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά 40 εκατομμυρίων δόσεων, περισσότερες από εκείνες που έχει παραγγείλει έως τώρα από την Pfizer.
Σύμφωνα, τέλος, με τον Mάουρο Πάλμα, υπεύθυνο της κρατικής αρχής για την προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων, την άνοιξη, μαζί με τα μέλη της αστυνομίας που υπηρετούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα θα πρέπει να εμβολιαστούν και όλοι οι έγκλειστοι σε αυτά, από τη στιγμή που ο κορονοϊός έχει διαδοθεί επικίνδυνα σε πολλές φυλακές της χώρας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr