Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το όριο των 150.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τη Βραζιλία να θρηνεί περίπου τα μισά θύματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου η οποία βασίζεται σε επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Η περιφέρεια, όπου έχουν καταγραφεί 3.540.060 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο από την πανδημία, με 151.022 νεκρούς, πίσω μόνο από την Ευρώπη (203.793).
2.000 νεκροί στην Αργεντινή
Ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το επίπεδο των 2.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αργεντινή, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2 πλέον ανέρχεται σε 111.147, παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που επέβαλαν οι αρχές στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα προάστιά της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφηκαν 82 νέοι θάνατοι και 4.250 νέες μολύνσεις — πρόκειται, και στις δύο περιπτώσεις, για νέα θλιβερά ρεκόρ. Σύμφωνα με το υπουργείο, συνολικά 47.298 θεωρείται πως έχουν αποθεραπευθεί ως σήμερα.
Ενώ είχε χαλαρώσει από την 20ή Μαρτίου, ο περιορισμός της πρωτεύουσας και της μητροπολιτικής περιφέρειάς της, όπου ζουν 14 εκατομμύρια πολίτες και όπου είναι συγκεντρωμένα τα κρούσματα μόλυνσης κατά το 90%, αποφασίστηκε να επιβληθεί εκ νέου από την 1η ως τη 17η Ιουλίου. Μολαταύτα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η πληρότητα των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται στο 63,7% στη μητροπολιτική περιφέρεια, ενώ δεν ξεπερνά το 53% στην υπόλοιπη χώρα.
Το τι θα πράξουν οι αρχές μετά τη 17η Ιουλίου αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους της κυβέρνησης του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, που δεν αποκλείεται να προκρίνει την επανέναρξη της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Μπουένος Άιρες και στην περιφέρειά του. Μολονότι τόνισε στα τέλη Ιουνίου ότι η επανεπιβολή των μέτρων περιορισμού ήταν απαραίτητη για να σωθούν ζωές, ο Φερνάντες είχε αναγνωρίσει ταυτόχρονα την "πολύ δυσμενή" επίπτωση τους στην οικονομία της Αργεντινής, που παραμένει σε ύφεση από το 2018, την ώρα που η κυβέρνησή του προσπαθεί να διαπραγματευθεί, με πολλές δυσκολίες, την αναδιάρθρωση του χρέους του δημοσίου.
579 θάνατοι στο Μεξικό
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 579 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.149 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού ως εδώ να φθάνει τους 36.906 νεκρούς επί συνόλου 317.635 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί.
75.000 νεκροί στη Βραζιλία
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, της χώρας της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.233 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 39.924 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2.
Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως εδώ έφθασε έτσι τους 75.366 νεκρούς επί συνόλου 1.996.748 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στη Βραζιλία θεωρεί τα δεδομένα που ανακοινώνει η κυβέρνηση υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr