Κόσοβο: Απειλές της Σερβίας για παρέμβαση στη Βόρεια Μιτρόβιτσα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, θεωρεί επικίνδυνες τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Πρίστινα με τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο.

kosobo-apeiles-tis-serbias-gia-parembasi-sti-boreia-mitrobitsa
SHARE THIS
0
SHARES

Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες που ο διάλογος για την εξομάλυνση των συνομιλιών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας έχει ανασταλεί λόγω της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να εφαρμόσει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές σερβικών προϊόντων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, θεωρεί επικίνδυνες τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Πρίστινα με τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει το πρακτορείο IBNA.

Όπως αναφέρει, έχει εξαπολύσει και απειλή εναντίον του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι η Σερβία θα παρέμβει στη Βόρεια Μιτρόβιτσα εάν δεχθούν επίθεση Σέρβοι.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα αντιδράσει ενάντια σε οποιαδήποτε πιθανή δράση που θα αναλάβει η Σερβία.

«Είμαι ο ανώτατος διοικητής της FSK. Το Κοσσυφοπέδιο θα απαντήσει σε τυχόν απειλές που κάνει η Σερβία. Ο στρατός και η αστυνομία θα αντιδράσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία μας. Η διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου είναι παλιά ιδέα της Σερβίας. Δεν θα συμβεί ποτέ», είπε ο Thaci.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, Avdullah Hoti, δήλωσε ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απειλές της Σερβίας.

«Κάθε μέρα ακούμε απειλές από τη Σερβία. Η πιο πρόσφατη απειλή είναι αυτή που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας όταν είπε ότι η Σερβία θα επέμβει στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Αυτές οι απειλές δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Hoti.

Πρόσθεσε ότι αυτή η απειλητική γλώσσα δείχνει ότι οι δύο χώρες απέχουν πολύ από την επίτευξη συμφωνίας.

«Αυτή η γλώσσα πρέπει να σταματήσει και η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει», δήλωσε ο Hoti.

Η διεθνής κοινότητα κάλεσε και τις δύο πλευρές να επαναλάβουν το διάλογο και να επιτύχουν μια τελική και ειρηνική συμφωνία.

 

Πηγή: IBNA

Φωτογραφία: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook