X

Κρίση με Τουρκία: Επαφές με Μακρόν και Μέρκελ θα έχει ο Σάρλ Μισέλ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κινητοποιείται για να υπάρξει εκτόνωση στα ελληνοτουρκικά

Γράφει: TheToc team

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καθώς θα εχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Το ραντεβού κλείστηκε καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση κινητοποιείται για να υπάρξει εκτόνωση στα ελληνοτουρκικά, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και το τηλεφώνημα της Ανγκελα Μάρκελ στον Ερντογάν.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ο πρόεδρος του Συμβουλίου θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Πρέπει να στηρίξουμε τους Ελληνες



Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μίλησε ευθέώς για την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα αλλά πρόσθεσε ότι ότι η Ευρωπαίοι πρέπει να στηρίξουν τους Ελληνες "όπου έχουν δίκιο". Αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν σημεία στα οποία διαφωνεί με τις ελληνικές θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι "όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα".

Όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο ανταποκριτής της Deutsche Welle, η καγκελάριος είπε χαρακτηριστικά για τους Έλληνες ότι "πρέπει να τους στηρίξουμε όπου έχουν δίκιο, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση".

Επεσήμανε ακόμη ότι είναι στοιχειώδες οι δύο πλευρές, δηλαδή η Ελλάδα και η Τουρκία, να συνεχίσουν τον διάλογο.