Κύπρος: H Λευκωσία παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ

Σε αναμονή των τουρκικών κινήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου βρίσκεται η Λευκωσία καθώς αύριο τίθεται σε ισχύ η τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους

kupros-h-leukwsia-parakolouthei-tis-tourkikes-kiniseis-stin-aoz
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η 'Αγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου από αύριο έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων με το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν αναμένεται να εισέλθει αύριο στη περιοχή και κινείται βορεοανατολικά της Καρπασίας. Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ανάλογα με τις τουρκικές ενέργειες θα λαμβάνονται και τα δέοντα μέτρα.

Την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις, θα συζητήσει αύριο το εθνικό συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται σε ολοήμερη συνεδρία υπό την προεδρία του Κυπρίου προέδρου.

Ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας αρχίζει αύριο η Ρωσία, η οποία έχει δεσμεύσει περιοχή οκτακόσιων τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Η ρωσική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου, και στη διάρκειά της θα γίνονται βολές ρουκετών από πλοία. Την Τρίτη θα αρχίσει και η άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F15 και F16.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook