X

Κύπρος: Ιατροδικαστής αρνητής του εμβολίου πείστηκε και τώρα δέχεται απειλές- Οι θεωρίες των τσιπ είναι για γέλια

Ο Κύπριος ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης ενώ αρχικά εξέφραζε επιφυλάξεις για το εμβόλιο, τώρα θέλει να το κάνει.

Γράφει: TheToc team

Κύπριος ιατροδικαστής που εξέφραζε επιφυλάξεις για τα εμβόλια πείστηκε να εμβολιαστεί και τώρα δέχεται απειλές. Ο λόγος για τον Μάριο Ματσάκη ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφράσει κάποιους ενδοιασμούς για τα εμβόλια, αλλά τώρα δηλώνει έτοιμος να κάλει το εμβόλιο.

Σήμερα ο ιατροδικαστής φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του "Σίγμα" και είπε:

"Ο ένας μύθος είναι ότι δεν έχουμε πανδημία. Αν είναι δυνατόν, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν έχουμε πανδημία. Τι να πεις, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μια σοβαρή κρίση υγείας παγκόσμια", είπε ο κ.Ματσάκης.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον δεύτερο μύθο που επικρατεί κατά την άποψή του. "Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι γενικά τα εμβόλια είναι ανάθεμα. Αυτό πηγαίνει ενάντια σε κάθε ιατρική γνώση. Εγώ ποτέ δεν ήμουν εναντίον των εμβολίων. Σαφώς εξέφρασα προβληματισμούς για τα νέα εμβόλια, αυτά του κορονοιού γιατί ήταν νέα, είχαν αναφερθεί περιστατικά σοβαρών παρενεργειών και έπρεπε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Περίμενα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να έχουμε την εμπειρία της χρήσης αυτών των εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο", είπε.

"Αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί στοιχεία που λένε ότι δόθηκαν 6 δις δόσεις παγκόσμια. Έχουμε μια τεράστια πλέον εμπειρία. Έχουμε διαφόρων ειδών εμβόλια. Για τα dna στηριζόμενα εμβόλια, AstraZeneca, Jhonson, Sputnik έχουμε κάποιες σοβαρές παρενέργειες που μπορούν να αποφευχθούν, αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε.

Τώρα είμαι πιο σίγουρος. Για κάποια εμβόλια δικαιολογημένα υπήρξαν προβληματισμοί. Τώρα το ΑΖ δεν δίδεται σε κάποιες ηλικίες. Τα άλλα τα εμβόλια, τα mRNA είναι ασφαλή φαίνεται και αποτελεσματικά. Έχουν τις παρενέργειες τους, πρέπει να λέμε αλήθειες. Οι παρενέργειες είναι πολύ λιγότερες από τον κίνδυνο να υποστεί κάποιος μόλυνση, να νοσήσει και να πεθάνει", σημείωσε ο κ.Ματσάκης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι "κάποιες αναφορές λένε ότι η πιθανότητα να πεθάνεις από παρενέργεια του εμβολίου (mRNA) είναι πολύ λιγότερη από την πιθανότητα να πεθάνεις από επίθεση καρχαρία".

Ο ίδιος είπε πως με το που είπε ότι είναι υπέρ των εμβολίων δέχθηκε απειλές. "Ότι έγραψα στο διαδίκτυο είναι καταγραμμένο. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι δογματικά εναντίον των εμβολίων. Είπα να περιμένουμε να δούμε και θα τοποθετηθώ. Είπα ότι θα τοποθετηθώ το Φθινόπωρο.

Οι θεωρίες των τσιπ, είναι για γέλια και για κλάματα. Ποια η λογική να βάλεις τσιπ στον Ματσάκη; Γιατί, δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση", διερωτήθηκε.
"Αστείες είναι και οι τοποθετήσεις κάποιων ιερωμένων, του Μόρφου.

Απορώ γιατί συνεχίζει αυτή την τακτική. Στην αρχή μπορεί να είχε τους ενδοιασμούς του, δικαιολογημένα. Αλλά το να συνδέεις θρησκεία και ιατρική με αυτό τον τρόπο δεν είναι σοφό πράγμα.

Κάποιοι δεν πρόκειται να πεισθούν ποτέ. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να κάνεις μετάγγιση αίματος. Είναι λίγοι, δεν είναι πολλοί. Ο περισσότερος κόσμος περίμενε. Εφόσον ο κίνδυνος δεν ήταν τόσο μεγάλος, τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε την απόφαση", ανέφερε.

"Το αν θα κάνει κάποιος το εμβόλιο εξαρτάται από τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα του ανθρώπου. Θέλω να πω και κάτι που είναι σημαντικό και αναφέρεται από αυτούς που έχουν θρησκευτικές αντιλήψεις, ότι δήθεν τα εμβόλια περιέχουν ιστούς από έμβρυα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Έχω μελετήσει όλη τη βιβλιογραφία, κανένα εμβόλιο δεν περιέχει ιστούς από έμβρυα".

Διαβάστε Επίσης

Διαχείριση πανδημίας

"Έγιναν λάθη μεγάλα αλλά τώρα δεν είναι ώρα να κάνουμε νεκροψία. Είναι ώρα να βρούμε τις λύσεις. Θεωρώ ότι πάμε προς τη λύση. Σιγά σιγά με τον γενικό εμβολιασμό θα υποχωρήσει".

Κληθείς να απαντήσει για το πώς βλέπει το μέλλον είπε ότι κανείς δεν ξέρει αυτοί οι ιοί μεταλλάζονται από την μια στιγμή στην άλλη όπως τους πολιτικούς, είπε χαριτολογώντας.

ΓεΣΥ

Ο κ.Ματσάκης μίλησε και για το ΓεΣΥ, τονίζοντας ότι είναι υπέρ. "Χρειάζονται αλλαγές", τόνισε. "Όταν άρχισε με κατηγόρησαν ότι είμαι εναντίον επειδή είπα ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Για παράδειγμα έγινε ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. Έγινε τσαπατσούλικα. Μπήκαν γιατροί που δεν έχουν ειδικότητα. Μπήκαν συνταξιούχοι που δεν είδαν ποτέ ασθενείς. Είναι γιατροί του γραφείου. Έθεσε επίσης το θέμα των ωραρίων των προσωπικών γιατρών οι οποίοι εργάζονται μόνο ώρες γραφείου και παίρνουν και 300χιλ τον χρόνο", ανέφερε.

"Έγινε ένα ΓεΣΥ που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους παρόχους και όχι τους ασθενείς.

Πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές μέσω νομοθεσίας. Τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν τα κόμματα. Ψήφιζαν ένα σύστημα που δεν το διάβασαν".

Διαβάστε Επίσης

Ιατροδικαστές

"Εγώ ήμουν ο πρώτος ιατροδικαστής της ΚΔ. Από το 1993 κάλυπτα όλη την Κύπρο. Εγώ έκανα και όλες τις ταριχεύσεις. Έγινε σημαντική δουλειά. Πόσες φορές έκανα νεκροψία και περνούσαν νυφίτσες κάτω από τα πόδια μου. Πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα. Έχουμε 4 στην κρατική υπηρεσία και άλλους ιδιώτες, έχουμε σημαντική βελτίωση", είπε κληθείς να σχολιάσει τα του κλάδου.

Τσαρλατάνοι γιατροί

Ο Μάριος Ματσάκης ερωτήθηκε και για το φαινόμενο των τσαρλατάνων γιατρών. "Τη μεγάλη ευθύνη την έχει ο ΠΙΣ. Δίδουν δικαιολογίες για τις διαδικασίες. Ο ΠΙΣ πρέπει να είναι ένα θηρίο με τόλμη, να παρεμβαίνει με δυναμισμό και αποτελεσματικότητα. Δεν γίνεται να έχουμε γιατρούς με πλαστά πτυχία και ο ΠΙΣ να λέει ότι έχουμε διαδικασίες και αυτοί να συνεχίζουν να εξασκούν την ιατρική", ανέφερε.